Είναι το Pokeweed δηλητηριώδες στην αφή;

Είναι το Pokeweed δηλητηριώδες στην αφή;

για να ξέρεις Είναι το Pokeweed δηλητηριώδες στην αφή; Μάθετε για τα συμπτώματα και πώς να προστατευτείτε από αυτά.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε το ερώτημα του Το pokeweed είναι δηλητηριώδες στην αφή. Ποιες προφυλάξεις πρέπει να λαμβάνετε όταν χειρίζεστε αυτό το φυτό;

Είναι δηλητηριώδης ο χυμός του αυτιού ελέφαντα; εδώ


δεδομένα pokeweed

Το Pokeweed (Phytolacca americana) είναι ένα κοινό ζιζάνιο που βρίσκεται σε πολλά μέρη της Βόρειας Αμερικής. Είναι ένα πολυετές φυτό που μπορεί να αναπτυχθεί έως και 10 πόδια και βρίσκεται συχνά σε περιοχές με υγρό έδαφος όπως ρυάκια, λίμνες και υγροτόπους.

Αυτό το φυτό είναι γνωστό για τα διακριτικά μωβ μούρα του που χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική και τη βοτανοθεραπεία.Ωστόσο, υπάρχει μια κοινή ανησυχία για το εάν το φαγόπυρο είναι τοξικό στην αφή.

Το φυτό φαγόπυρο έχει μακρά ιστορία στην παραδοσιακή ιατρική.Τα μούρα, τα φύλλα και οι ρίζες του χρησιμοποιούνται για διάφορους σκοπούς. συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της ουρικής αρθρίτιδας ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα φλεγμονώδη συμπτώματα Αυτό το φυτό έχει μακρά πολιτιστική ιστορία και έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες πολιτιστικές και θρησκευτικές πρακτικές.

DIY συνταγή για τον δολοφόνο του κισσού εδώ.


Είναι το Pokeweed δηλητηριώδες στην αφή;

reddit

Η άμεση επαφή με τους χυμούς, τα μούρα, τις ρίζες ή τους μίσχους των φυτών μπορεί να οδηγήσει στην απορρόφηση των τοξικών πρωτεϊνών φυτολάκτης στο σώμα. Μπορεί να προκαλέσει πολλές ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο αναπνευστικό και στο πεπτικό σύστημα.Επιπλέον, μοιάζει με τις επιπτώσεις του δηλητηριασμένου κισσού. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν εξανθήματα και άλλους ερεθισμούς του δέρματος. μετά από επαφή με φύλλα φαγόπυρου

Όταν προσπαθείτε να αφαιρέσετε το τόξο από την ιδιοκτησία σας Συνιστάται να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό για να αποφύγετε την επαφή με το φυτικό χυμό. Αν τύχει να συναντήσετε αγριόχορτα κατά τη διάρκεια μιας βόλτας στη φύση Ο καλύτερος τρόπος είναι να θαυμάσετε την πολύχρωμη εμφάνισή τους από ασφαλή απόσταση και να συνεχίσετε το ταξίδι σας.

Ανακαλύφθηκαν δηλητηριώδη φυτά για σκύλους εδώ


Συμπτώματα δηλητηρίασης από φαγόπυρο

Είναι το Pokeweed 2 τοξικό στην αφή;

Η δηλητηρίαση από το pokeweed συμβαίνει όταν οποιοδήποτε μέρος του φυτού ή του προϊόντος περιέχει την τοξική πρωτεΐνη φυτολακτατοξίνη. Είτε είναι σκόπιμα είτε ακούσια Αυτές οι τοξίνες μπορούν να αλληλεπιδράσουν αρνητικά με συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ανεπιθύμητες παρενέργειες. Η παρατεταμένη επαφή με το δέρμα με την κατανάλωση φαγόπυρου ή των συστατικών του μπορεί να προκαλέσει συγκεκριμένα συμπτώματα που υποδηλώνουν δηλητηρίαση.

Μπορεί να προκαλέσει πόνο στο στομάχι, ναυτία και έμετο. Η επαφή με το αίμα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, επιληπτικές κρίσεις και μυϊκό πόνο. και χαμηλή αρτηριακή πίεση Η δυσκολία στην αναπνοή, η κόπωση και η απώλεια συνείδησης είναι πιθανά συμπτώματα αναπνευστικής βλάβης.

Είναι το φυτό αράχνη δηλητηριώδες για τις γάτες; βρείτε εδώ


Προφυλάξεις κατά τον χειρισμό του φαγόπυρου

Λόγω της πιθανής τοξικότητας του φαγόπυρου Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν χειρίζεστε το φυτό. Αυτά περιλαμβάνουν τη χρήση γαντιών και μακριά μανίκια όταν χειρίζεστε φυτά. Πλύνετε τα χέρια σας αφού αγγίξετε το φυτό. και αποφύγετε την άμεση επαφή με τα μάτια ή το στόμα αφού αγγίξετε το φυτό.

Είναι τα Poinsettias δηλητηριώδη για τις γάτες και τους σκύλους; κάντε κλικ στο εδώ για να ξέρεις


Πώς να αντιμετωπίσετε τη δηλητηρίαση από φαγόπυρο;

  • Ας υποθέσουμε ότι εμφανίζετε ένα ήπιο εξάνθημα μετά την έκθεση στο φαγόπυρο. αν είναι έτσι Μπορείτε να δοκιμάσετε σπιτικές θεραπείες παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από τον κνησμό από τον δηλητηριώδη κισσό, το ξύλο βελανιδιάς ή την ανεμοβλογιά.
  • Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφύγετε το ξύσιμο της πληγείσας περιοχής. Για την πρόληψη της εξάπλωσης τοξινών που μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα. Εάν το εξάνθημα εξαπλωθεί ή έχετε άλλα συμπτώματα, επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.
  • Εφαρμόστε τοπική κρέμα υδροκορτιζόνης για να ανακουφίσετε τον κνησμό. που περιέχει βενζοκαΐνη γιατί μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα
  • για ήπια δηλητηρίαση από φαγόπυρο Οι κρέμες για τη φαγούρα και τα μη στεροειδή αναλγητικά μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση μέσα σε λίγες ημέρες. Απαιτείται προσεκτική δράση για μια υγιή ανάρρωση.
  • Καλέστε αμέσως τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δώστε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, όπως τη γενική κατάσταση της υγείας του θύματος. έκταση και χρόνος επαφής ή κατάποσης
  • Μην προκαλείτε εμετό στο προσβεβλημένο άτομο, εκτός εάν δοθούν οδηγίες από γιατρό. Προσπαθήστε να πάρετε ένα δείγμα από αυτό που φάγατε ή αγγίξατε για να εξεταστεί από έναν επαγγελματία ιατρό.

Διαβάστε Πώς να αναγνωρίσετε τα δηλητηριώδη φυτά στον κήπο. εδώ


Περιοχές Pokeweed επικίνδυνες στην αφή

3 Τα Pokeweeds είναι δηλητηριώδη στην αφή.
t_maringouin_garden

Η τοξίνη Phytolacca και οι πρωτεΐνες φυτολασιγενίνης υπάρχουν στις ρίζες, τους μίσχους, τα φύλλα και τα μούρα. Ως αποτέλεσμα, όλα τα μέρη του φυτού κινδυνεύουν.

Ωστόσο, ο βαθμός τοξικότητας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το συγκεκριμένο μέρος του φυτού και την ηλικία του. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε μέρος του φυτού.

Είναι το φυτό του φιδιού δηλητηριώδες για τις γάτες; βρείτε εδώ


Τι συμβαίνει όταν αγγίζετε το Pokeweed;

Το άγγιγμα των ριζών, των μίσχων, των φύλλων ή των μούρων μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Μοιάζει με δηλητηριώδη κισσό ή βελανιδιά.

Μικρή έκθεση εμφανίζεται όταν ο χυμός μούρων ή ο χυμός του φυτού έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Η έκθεση στις τοξικές πρωτεΐνες του φυτού μπορεί να προκαλέσει εξάνθημα που μοιάζει με φουσκάλες. σε πιο σοβαρές περιπτώσεις Μπορεί να απορροφηθεί στην κυκλοφορία του αίματος μέσω του δέρματος. μπορεί να προκαλέσει εσωτερικά προβλήματα

Εάν δεν υπάρχει δοκιμή Δεν θα είναι δυνατό να προσδιοριστεί εάν είστε ανθεκτικοί σε αυτό το φυτό ή όχι. Επομένως, είναι καλύτερα να προστατεύσετε τον εαυτό σας όταν το αντιμετωπίζετε ή να το αποφύγετε εντελώς.

Είναι τα κάσιους δηλητηριώδη; βρείτε εδώ

Σχολιάστε