Καλλιέργεια Datura | Πώς να μεγαλώσετε τον Jimsonweed

Καλλιέργεια Datura |  Πώς να μεγαλώσετε τον Jimsonweed

Μάθετε τα πάντα για Αναπτυσσόμενα Ηχεία. ξέρω Πώς να φυτέψετε σπόρους Simon Με φαρμακευτικές ιδιότητες και χαμηλή συντήρηση!

Wikimedia

Το δέντρο Datura είναι εγγενές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό. και συχνά συνδέεται με παρόμοια είδη όπως η τρομπέτα του διαβόλου ή η τρομπέτα του αγγέλου. Αναπτυσσόμενα Ηχεία Είναι εύκολο και αυτό το βότανο δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα ή συντήρηση. Εδώ είναι ένας οδηγός με όλες τις πληροφορίες. Πώς να φυτέψετε σπόρους Simon

Βοτανική ονομασία: Ηχείο Ainoxia,

Ζώνες USDA: 9 – 11

συνηθισμένο όνομα– Jimson weed, devil snare, ραπανάκι, moonflower, hell bells, devil’s horn, devil weed, dolguacha, Jamestown weed, stinkweed, locoweed, prigliper και devil αγγούρι.

Δείτε τα λουλούδια να ανθίζουν τη νύχτα με το δυνατό άρωμά τους. εδώ


πληροφορίες εργοστασίου ηχείων

με ανοιχτό γκρι-πράσινα φύλλα Αυτό το φυτό παράγει λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας που ανθίζουν μόνο τη νύχτα. Αυτό το πολυετές ανθοφόρο φυτό είναι εγγενές σε εύκρατες περιοχές και καλλιεργείται ετησίως σε πιο δροσερά μέρη.

Το Datura είναι ένας μικρός θάμνος που είναι φαρδύτερος από ό,τι είναι ψηλός.Αυξάνεται 1-2 πόδια και πλάτος 4-5 πόδια με σκούρα πράσινα οβάλ φύλλα που μπορούν να μεγαλώσουν 6-8 ίντσες. Μυρίζει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Δείτε τα καταπληκτικά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας. εδώ


διάδοση ηχείων

Το Jimsonweed ή το Datura μπορούν να πολλαπλασιαστούν με διαίρεση ή μοσχεύματα ρίζας, μοσχεύματα μίσχων ή σπόρους.

Δημοσίευση Datura μέσω Sect

Ακολουθήστε τα βήματα για να διαδώσετε το Jimsonweed με διαίρεση:

  • Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό, καθαρό μαχαίρι, κόψτε τον κόνδυλο στα μισά ή στα τέταρτα σε μια σκληρή, λεία επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε μια λαβή ή φτυάρι για να σκάψετε προσεκτικά τη ρίζα. Προσοχή σε αυτό το δηλητηριώδες φυτό και φοράτε γάντια όταν το χειρίζεστε.
  • Φυτέψτε ξανά κάθε μοσχεύματα ρίζας σε ξεχωριστό δοχείο με επαρκή αποστράγγιση.
  • Για να κόψετε, κόψτε μίσχους μήκους 5-6 ίντσες Φροντίστε να φοράτε γάντια καθώς ο χυμός θα απελευθερωθεί.
  • Γεμίστε τη γλάστρα με γόνιμο χώμα και κάντε μια μικρή τρύπα για τα μοσχεύματα.Ποτίστε τόσο ώστε να διατηρείται το χώμα υγρό. αλλά όχι να βρέχεται
  • Τοποθετήστε το δοχείο σε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία και περιμένετε 3-4 εβδομάδες για να εμφανιστεί νέα ανάπτυξη.

εδώ υπέροχα κίτρινα λουλούδια


ποικιλίες ηχείων

Growing Speaker 2
Σοβαρότερος Μάνσφιλντ

Εδώ είναι οι ποικιλίες Datura ή Jimsonweed:

  • Μεταλλικά ηχεία: Ελαφρώς πιο ανθεκτικό στο κρύο από τα κανονικά ηχεία Μοιάζουν όμως από πολλές απόψεις.
  • Ομιλητής Ομιλητής: Γνωστό και ως jimsonweed ή thorn apple, είναι περισσότερο γνωστό για τις μικρές κάψουλες με φραγκόσπορο.
  • Ηχεία Ferrox: Είναι επίσης γνωστό ως μήλο με μακριά αγκάθια. Υπάρχουν μεγάλα αγκάθια στους λοβούς των σπόρων.

Ανακαλύψτε τις καλύτερες ποικιλίες λευκών λουλουδιών. εδώ


Η αυξανόμενη ζήτηση του Datura

όμορφος κήπος

λιακάδα

Το Datura, ή Jimsonweed, αναπτύσσεται σε μια τοποθεσία που δέχεται 6-8 ώρες ηλιακού φωτός τις περισσότερες ημέρες. Μπορεί να λειτουργήσει και σε εσωτερικούς χώρους. Όμως παράγει λιγότερα και πιο αδύναμα άνθη.

γη

Απαιτεί αργιλώδες έδαφος πλούσιο σε χούμο, καλά στραγγιζόμενο και καλά στραγγιζόμενο. Αναπτυσσόμενα Ηχεία Ωστόσο, ανέχεται ένα ευρύ φάσμα τύπων εδάφους.

άρδευση

Ποτίστε το Datura σας τακτικά για να το διατηρείτε υγρό αλλά όχι υγρό.Καθώς ωριμάζει δεν χρειάζεται τακτικό πότισμα. Επειδή χρησιμοποιεί μια μακρά ρίζα για να βρει νερό βαθιά στο έδαφος.

θερμοκρασία και υγρασία

Στο Datura αρέσουν οι ζεστές θερμοκρασίες και είναι ανθεκτικό στη θερμότητα εφόσον πληροί τις απαιτήσεις υγρασίας, αλλά δεν είναι ανθεκτικό στον παγετό. και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα το σκοτώσουν. πρέπει να φυτεύονται σε θερμοκρασίες άνω των 50°C°F ή 10°C.

Επιπλέον, η υγρασία συνήθως δεν αποτελεί πρόβλημα για τα φυτά που ποτίζονται σωστά.

εξετάζω Τα καλύτερα μυρωδάτα φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να καλλιεργήσετε


Τι είναι το Datura;

Waldbart82

λίπασμα

Αυτό το φυτό παλιότερα μεγάλωνε σε κακές συνθήκες και ευδοκιμούσε χωρίς λίπασμα. Η βελτίωση του εδάφους με οργανική ουσία κατά τη φύτευση μπορεί να αυξήσει ελαφρώς την ανάπτυξη.

κλάδεμα

Κόψτε τα κατεστραμμένα, σάπια, νεκρά ή άρρωστα μέρη. γενικά Το κλάδεμα δεν είναι απαραίτητο. Αλλά μπορείτε να κόψετε τα φυτά λίγο κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αυτό δίνει στο φυτό το επιθυμητό σχήμα και ύψος.

παράσιτα και ασθένειες

Αυτό το φυτό δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από παράσιτα και ασθένειες, ωστόσο, τα ακάρεα της αράχνης, οι λευκές μύγες και οι αλευρώδεις κοριοί μπορούν να επιτεθούν. Προσέξτε να μην ποτίζετε πολύ όπως άλλα φυτά. Μπορεί να είναι σήψη ρίζας.

Δείτε τα καλύτερα καλλωπιστικά φυτά που αγαπούν τη σκιά. εδώ


Χρήσεις και επιδράσεις του Datura

Το Datura stramonium περιέχει ισχυρά αλκαλοειδή. Το φυτό, εάν καταποθεί, μπορεί να προκαλέσει παραισθήσεις. γρήγορος καρδιακός ρυθμός μυϊκή αδυναμία και αμνησία.

Χρησιμοποιείται κυρίως ως αναισθητικό για ιατρικούς σκοπούς. Η Αγιουρβέδα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του άσθματος ή του βήχα. Οι σπόροι είναι παυσίπονα. Αντιφλεγμονώδες και παρασιτικό και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του εντερικού και κοιλιακού πόνου λόγω προσβολής από σκουλήκια.

Θεραπεύει επίσης τον πυρετό και τον πονόδοντο. Ο χυμός φρούτων χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας.

εδώ Εκπληκτικές εικόνες λευκών λουλουδιών από το Instagram

Σχολιάστε