Λόγοι και πώς να το αποθηκεύσετε

Λόγοι και πώς να το αποθηκεύσετε

ανησύχησε ότι Κιτρινίζουν τα φύλλα του Bodhi; Δείτε γιατί και πώς να το κρατήσετε την κατάλληλη στιγμή για να παραμείνετε ευτυχισμένοι!

bhg

Το Epipremnum aureum είναι ένα από τα πιο εύκολα φυτά. Αλλά αν κοιτάξετε το δικό σας Τα φύλλα του Bodhi κιτρινίζουν Μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό, ας ρίξουμε μια ματιά!

εδώ Συμβουλές για φύτευση λουλουδιών που είναι αειθαλή όλο το χρόνο


Αιτίες κιτρινίσματος των φύλλων Pho

Μερικές φορές είναι φυσιολογικό τα φύλλα να κιτρινίζουν. Καθώς τα φύλλα ωριμάζουν και μαραίνονται κιτρινίζουν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και τα υπόλοιπα είναι καλά, υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι. πολλά άλλα που προκαλούν μόνιμο ίκτερο Να γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα potos σας:

1. Άρδευση

Ένας από τους κύριους λόγους για το κιτρίνισμα και το μαύρισμα των φύλλων του potos είναι το υπερβολικά κορεσμένο έδαφος και το υπερβολικό πότισμα.

Λύση: Η καλύτερη συμβουλή είναι να αφήσετε το φυτόχωμα να στεγνώσει ανάμεσα στα ποτίσματα και να το ελέγξετε αγγίζοντας το φυτόχωμα.

2. Υπό άρδευση

Τα φυτά Pothos παρουσιάζουν εμφανή σημάδια αφυδάτωσης. Τα φύλλα τους αρχίζουν να μαραίνονται και αισθάνονται χαλαρά στην αφή. Ακολουθούν κίτρινες και καφέ κηλίδες.

Λύση: Τα δέντρα του Πόθου καταπονούνται εύκολα από το ασυνεπές πότισμα. μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε Πότισμα από κάτω –Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο εδώ.

3. Ασθένεια

Μία από τις κύριες αιτίες της νόσου Pothos είναι η μυκητίαση. Αυτό προκαλείται από τα βρεγμένα φύλλα και την υπερβολική υγρασία. και προκαλεί καφέ κηλίδες και κίτρινα φωτοστέφανα στα φύλλα.

Λύση: Αποφύγετε να βραχούν ή να ομιχλωθούν τα φύλλα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν είναι δροσερό ή υγρό.Επίσης, μην ποτίζετε υπερβολικά το φυτό και το τοποθετείτε σε περιοχή με καλή κυκλοφορία αέρα. Κόψτε αμέσως τα άρρωστα φύλλα ή μίσχους για να αποτρέψετε περαιτέρω εξάπλωση.

4. Πολύ ή πολύ λίγο φως

Τα φύλλα του Bodhi κιτρινίζουν 2
reddit

Το πολύ φως θα κάψει τα φύλλα και θα τα κάνει τραγανά. Το πολύ λίγο φως μπορεί να βλάψει το φύλλωμα του φυτού. που θα κιτρινίσει και θα μαλακώσει Αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε πολύ σκοτεινό μέρος και μην εκθέτετε το φυτό σε άμεσο ηλιακό φως για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Λύση: Οι χώροι με έντονο φωτισμό είναι κατάλληλοι για φυτά. Επιπλέον, αρκετές ώρες ήπιου πρωινού ηλιακού φωτός είναι εξαιρετικές για την ανάπτυξή του.

5. Η γλάστρα δεν έχει τρύπες αποστράγγισης.

Οι τρύπες αποστράγγισης είναι πολύ σημαντικές κατά την καλλιέργεια φυτών σε γλάστρες. βοηθά στην αποστράγγιση του υπερβολικού νερού Κάντε το χώμα να μην είναι υγρό όλη την ώρα. Αυτό μπορεί να κάνει τα φύλλα να πέφτουν και να κιτρινίζουν.

Λύση: Μια γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι το χώμα δεν θα βραχεί πολύ και δεν θα παραμείνει μουσκεμένο για πολλή ώρα. Βρείτε ένα δοχείο με τρύπες αποστράγγισης Αν δεν έχετε, τρυπήστε ένα στο κάτω μέρος.

6. Έντομα

Το Pothos είναι πολύ ευαίσθητο σε προσβολές από ακάρεα και αλευρώδη. Αυτά τα έντομα που ρουφούν το χυμό τείνουν να απωθούν τα φυτά αποστραγγίζοντας όλη την υγρασία. Κιτρινίζει πάλι τα φύλλα με καφέ κηλίδες.

Λύση: Χρησιμοποιήστε ισχυρό σπρέι νερού για να απαλλαγείτε από ακάρεα αράχνης, αφίδες ή άλλα παράσιτα Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάλυμα ελαίου neem ή εντομοκτόνο σαπούνι.

7. Υποσιτισμός

reddit

Μερικές ζεστές γλάστρες κιτρινίζουν λόγω ανισορροπίας θρεπτικών συστατικών στο έδαφος ή το νερό.

Λύση:

  • Το κίτρινο γύρω από τις άκρες υποδηλώνει έλλειψη μαγνησίου.
  • Εάν τα φύλλα στη βάση του φυτού σας κιτρινίσουν Αυτό οφείλεται στην έλλειψη αζώτου.
  • αν κιτρινίσουν τα πάνω φύλλα Δείχνει ότι έχει χαμηλό θείο.

Λιπαίνετε ανάλογα.

8. Σκληρό νερό

Το σκληρό νερό συχνά συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα ασβεστίου και άλλων μετάλλων, τα οποία αναστέλλουν την ανάπτυξη των φυτών επηρεάζοντας την ικανότητα του φυτού να απορροφά θρεπτικά συστατικά. με αποτέλεσμα να κιτρινίζουν τα φύλλα Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εντοπίσετε ένα πρόβλημα σκληρού νερού είναι να παρατηρήσετε τον σχηματισμό λευκών κηλίδων νερού και δακτυλίων στα φύλλα των φυτών εσωτερικού χώρου.

Λύση: Οι εναποθέσεις αλατιού λόγω της περίσσειας μετάλλων και του σκληρού νερού είναι οι κύριες αιτίες κιτρινίσματος των φύλλων. Φροντίστε να κρατάτε νερό βρύσης όλη τη νύχτα. ειδικά αν υπάρχει χλώριο Ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό RO, μαλακό νερό ή βρασμένο νερό μετά την ψύξη.

9. Ψυχρή και ζεστή θερμοκρασία

Οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες θέτουν τον Πόθο υπό πίεση, οδηγώντας σε προβλήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του κιτρίνισμα των φύλλων.

Λύση: Ο Πόθος προτιμά μια μέση θερμοκρασία 50-90°F (10-33°C) Επίσης, κρατήστε το φυτό μακριά από κρύο αέρα και αποφύγετε να το τοποθετείτε κοντά σε αεραγωγούς κλιματισμού. Αν έχετε σπίτι με κεντρική θέρμανση Κρατήστε το μακριά από την έξοδο του θερμαντήρα.

10. Υπερβολική γονιμοποίηση

reddit

Η υπογονιμότητα είναι επίσης μια από τις κύριες αιτίες. Τα φύλλα του Bodhi κιτρινίζουνΠροκαλεί καφέ και κίτρινες κηλίδες στα χείλη των φύλλων και μαρασμό των κάτω φύλλων.

Λύση: Η υπερβολική σίτιση ή η χρήση λιπασμάτων κακής ποιότητας μπορεί επίσης να προκαλέσει το κιτρίνισμα των φυτών. Εάν παρατηρήσετε σημάδια υπερβολικής λίπανσης Τοποθετήστε το φυτό κάτω από τρεχούμενο νερό για λίγα λεπτά για να ξεπλυθεί το υπερβολικό λίπασμα από το έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο.

Σχολιάστε