Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας κάκτων Boobie

Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας κάκτων Boobie

Σκοπεύετε να προσθέσετε ένα εξωτικό φυτό στη συλλογή σας; ηλίθιος κάκτος Ταιριάζει απόλυτα στο λογαριασμό! Εδώ είναι όλες οι πληροφορίες για την καλλιέργεια του.

Καλλιεργήστε μια ζωή με το Ντάρμα

ο ηλίθιος κάκτος Αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό για αρχάριους ή όσους αναζητούν ένα φυτό εσωτερικού χώρου χωρίς συντήρηση. Αυτός είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς κάκτους που φυτεύτηκαν λόγω της μοναδικής του εμφάνισης και της ευκολίας φροντίδας του!

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια κάκτου dogtail.


Πληροφορίες για Poopy Cactus

ο ηλίθιος κάκτος Είναι αγαπημένο των συλλεκτών κάκτων και των λάτρεις των νέων φυτών. Αυτός ο κάκτος είναι ευρέως δημοφιλής για τη μοναδική του εμφάνιση και την ευκολία φροντίδας του. Αυτό το είδος ανήκει στην οικογένεια των κάκτων και είναι εγγενές στο Μεξικό.

όνομα ηλίθιος κάκτος Λόγω του μοναδικού στρογγυλεμένου σχήματός του, μοιάζει με μικρό στήθος ή «κακίνι.» Το φυτό έχει πράσινο σώμα καλυμμένο με μικροσκοπικά λευκά αγκάθια και παράγει πολύχρωμα λουλούδια σε αποχρώσεις του ροζ, του κόκκινου και του κίτρινου.

Εκτός από ελκυστική και όμορφη ηλίθιος κάκτος Έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτό το φυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πυρετού, της δυσπεψίας και της αρθρίτιδας. Πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Βοτανική ονομασία: Myrtillocactus geometrizans «Fukurokuryosinboku»

Ζώνες USDA: από 8 έως 11

Εδώ είναι η συμβουλή μας για τη φροντίδα και τη φύτευση του κάκτου φτέρης.


Πολλαπλασιασμός Κάκτων

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε το φυτό χρησιμοποιώντας τις ακόλουθες μεθόδους:

με αντιστάθμιση

 • ηλίθιος κάκτος Παράγει μετατοπίσεις ή «μωρά» – τα οποία μπορούν να αφαιρεθούν και να ξαναφυτευτούν για να αναπτυχθούν νέα φυτά.
 • Διαλέξτε μια γλάστρα που να στραγγίζει καλά και γεμίστε την με κάκτο ή χυμώδες μείγμα.
 • για να αποφευχθεί η σήψη Αφαιρέστε προσεκτικά το offset και αφήστε το να στεγνώσει για μερικές ημέρες.
 • όταν ολοκληρωθεί η αποζημίωση Φυτέψτε τα στο έτοιμο μείγμα γλάστρας. Φυτέψτε τα αρκετά βαθιά ώστε να είναι σταθερά και να μην ανατραπούν.

Χρήση σπόρων:

 • μπορείς να αγοράσεις ηλίθιος κάκτος Συλλέγεται από σπόρους ή καλλιεργείται από αξιόπιστους προμηθευτές.
 • Χρησιμοποιήστε έναν κάκτο ή παχύφυτο που στραγγίζει καλά και γεμίστε με το μείγμα τη γλάστρα ή το δίσκο δενδρυλλίων.
 • Σκορπίστε τους σπόρους στην επιφάνεια του εδάφους, πιέστε τους απαλά στο χώμα, ποτίστε ελαφρά και τοποθετήστε τους σε σκοτεινό μέρος.
 • Οι σπόροι του κάκτου με κακάρες χρειάζονται συνήθως δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να βλαστήσουν.

Μάθετε να καλλιεργείτε κάκτους από σπόρους. εδώ

με κοπή:

 • Επιλέξτε ένα δυνατό και ώριμο φυτό. ηλίθιος κάκτος Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι για να πιάσετε το παξιμάδι και να το κόψετε. Βεβαιωθείτε ότι το κόψιμο έχει μήκος τουλάχιστον 3-4 ίντσες και έχει πολλά αγκάθια – τώρα αφήστε το να στεγνώσει.
 • Φυτέψτε φυτά κάκτων σε καλά στραγγιζόμενο κάκτο ή αργιλώδες έδαφος. Θάψτε περίπου μια ίντσα βάθος και ποτίστε με φειδώ.
 • Τα μοσχεύματα μπορεί να χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για να αναπτύξουν ρίζες. όταν σχηματίζονται οι ρίζες Μπορείτε να αρχίσετε να ποτίζετε πιο συχνά.

Τα καλύτερα μεγέθη γλάστρας για φύτευση κάκτων

Booby Cactus 2
καταστρέψει το χώμα

όπως ηλίθιος κάκτος Τέλειο.Μπορείτε να το ξεκινήσετε σε μια κατσαρόλα 5-6 ιντσών και θα φάει καλά για 2-3 χρόνια ανάλογα με την ανάπτυξη και την εξάπλωση. Μπορείτε να ξαναφυτέψετε σε δοχείο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το παλιό.

Εδώ είναι τα μεγέθη γλάστρας φυτών από ίντσες έως γαλόνια.


Απαιτήσεις Ανάπτυξης ηλίθιος κάκτος

myplantijournal

λιακάδα

ηλίθιος κάκτος Χρειάζεται έντονο αλλά έμμεσο φως για να ευδοκιμήσει. Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει το φυτό και να βλάψει τα φύλλα και τους μίσχους.

Εάν καλλιεργείτε κάκτους σε εσωτερικούς χώρους Τοποθετήστε το κοντά σε ένα παράθυρο με νότιο προσανατολισμό που λαμβάνει το φως του ήλιου όλη την ημέρα. Αν πρόκειται να το φυτέψετε έξω Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε σημείο που δέχεται λίγη σκιά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας.

γη

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλαστρών που είναι ειδικό για κάκτους ή φτιάξτε το δικό σας αναμειγνύοντας ίσα μέρη άμμου, περλίτη και τύρφης. Μην χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα κήπου, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερχείλιση.

μάθετε καλές συμβουλές στην αποκατάσταση του παλιού σας εδάφους εδώ

άρδευση

μεγαλώνοντας ηλίθιος κάκτοςΕίναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι συνεχώς υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Ποτίστε όταν το φυτικό έδαφος είναι στεγνό.

Το καλοκαίρι μπορεί να χρειάζεται συχνό πότισμα.Επίσης, αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα. που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών

εδώ Συμπτώματα υπερβολικού ποτίσματος και τρόπος αντιμετώπισης των φυτών που έχουν υπερποτιστεί

θερμοκρασία και υγρασία

Οι ιδανικές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 65-85°F (18-29°C).Η υγρασία πρέπει να είναι 40-60%, αν και είναι ανεκτή χαμηλότερη υγρασία.


Φροντίδα του κάκτου Booby

Booby Cactus 3

λίπασμα

Εφαρμόστε ένα ισορροπημένο λίπασμα, όπως ένα 10-10-10 ή 20-20-20, μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Αποφύγετε τα λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, που θα κάνουν το φυτό μακροβούτι. Μην ταΐζετε τα φυτά το χειμώνα.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα λιπάσματα για κάκτους. εδώ

παράσιτα και ασθένειες

Τα κοινά παράσιτα και ασθένειες των φυτών κάκτων περιλαμβάνουν τα αλευροφόρα, τα ακάρεα της αράχνης και τη σήψη των ριζών.

 • Οι αλευρώδεις κοριοί μπορούν να εξαλειφθούν με εντομοκτόνο σαπούνι ή λάδι neem.
 • Τα ακάρεα αράχνης μπορούν να αντιμετωπιστούν με εντομοκτόνο σαπούνι, έλαιο neem ή φυτικό έλαιο.
 • Αποτρέψτε τη σήψη των ριζών αποφεύγοντας το υπερβολικό πότισμα του φυτού.
 • αν σήψη ρίζας Αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα του και κόψτε τυχόν κατεστραμμένες ρίζες. Φυτέψτε σε φρέσκο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

εδώ Τύποι κοινών παρασίτων στον κήπο σας και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Σχολιάστε