Πόσο συχνά ποτίζετε φυτά Aloe Vera;

Πόσο συχνά ποτίζετε φυτά Aloe Vera;

Πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό σας αλόη βέρα; είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό Φροντίδα ΑλόηςΜάθετε τον σωστό τρόπο σε αυτόν τον κατατοπιστικό οδηγό.

πολύ ζουμερό

να κατέχω Φροντίδα φυτών αλόηςΗ αναζήτηση είναι σημαντική. Πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό σας αλόη βέρα;Εάν δεν είστε σίγουροι Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε!

Δείτε εδώ 19 φυτά που μοιάζουν με αλόη βέρα.


Πληροφορίες για το φυτό της Αλόης

Πριν μιλήσουμε… Πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό σας αλόη βέρα;Είναι σημαντικό να γνωρίζετε λίγα πράγματα για αυτό το φυτό.

Η αλόη βέρα είναι ένα παχύφυτο που ανήκει στο γένος Aloe Vera. Ιθαγενής στη Βόρεια Αφρική Κανάρια Νησιά και Πράσινο Ακρωτήριο Αυτό το είδος είναι ευρέως πολιτογραφημένο σε πολλά μέρη του κόσμου. ιδιαίτερα σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα.

Οι κάκτοι είναι φυτά χωρίς μίσχο ή πολύ κοντό μίσχο, με ύψος 60–100 cm (24–39 in), με παχιά, σαρκώδη, λογχοειδή φύλλα. Πράσινο έως γκριζωπό πράσινο, τα περιθώρια των φύλλων οδοντωτά. Τα λουλούδια ανθίζουν το καλοκαίρι πάνω από ένα κωδωνοστάσιο ύψους 90 cm (35 ίντσες) και το καθένα γέρνει. Έχει κίτρινα σωληνοειδή πέταλα μήκους 2–3 cm (0,8–1,2 in).

Αυτό το φυτό χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία εγκαυμάτων, πληγών και άλλων δερματικών ερεθισμών. και προάγουν την επούλωση των πληγών Χρησιμοποιείται από το στόμα για τη θεραπεία της ελκώδους κολίτιδας, της δυσκοιλιότητας και άλλης γαστρίτιδας. Το τζελ που λαμβάνεται από τα φύλλα χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά και προϊόντα υγείας.

Εδώ είναι 10 εκπληκτικά οφέλη της αλόης βέρα που έχουν αποδειχθεί σε μελέτες.


Πώς να ποτίζετε σωστά την αλόη βέρα

Πόσο συχνά ποτίζετε έναν κάκτο 2
Γειά σου

Όπως και άλλα παχύφυτα Στους κάκτους δεν αρέσει το υπερβολικό πότισμα καθώς αναπτύσσονται φυσικά σε ζεστά και ξηρά κλίματα. Απαιτούν λίγο πότισμα και σχεδόν δεν χρειάζονται πότισμα. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών και να βλάψει αυτό το χρήσιμο παχύφυτο.

 • Ποτίστε τον κάκτο κάθε δύο έως τρεις εβδομάδες ή όποτε το φυτικό χώμα είναι πολύ στεγνό για να το αγγίξετε.
 • Γεμίστε το δοχείο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου και ρίξτε αργά και ομοιόμορφα πάνω από το χώμα.
 • Αφήστε το νερό να μουλιάσει στο χώμα για αρκετά λεπτά. Στη συνέχεια, αδειάστε την περίσσεια νερού που έχει συσσωρευτεί στο δίσκο.
 • Ποτίζετε το φυτό πιο συχνά το καλοκαίρι και λιγότερο το χειμώνα.
 • Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.
 • Ελέγχετε περιοδικά για να βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι πολύ στεγνό.
 • Εάν τα φύλλα του φυτού της αλόης αρχίσουν να καμπυλώνουν ή κιτρινίζουν Υποδεικνύει ότι το πότισμα είναι πολύ ή πολύ λίγο.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε πώς να πολλαπλασιάσετε κάκτους από σπορόφυτα.


Πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό σας αλόη βέρα;

τόπος ανθοφορίας

Πόσο συχνά ποτίζετε το φυτό σας αλόη βέρα; Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες:

 • Είτε φυτευτεί σε γλάστρα είτε στο έδαφος
 • εποχή – σε ζεστό καιρό πρέπει να ποτίζετε πιο συχνά
 • Συνθήκες καλλιέργειας κάκτων – εάν αναπτύσσεται στη σκιά ή στη σκιά Μπορεί να ζήσει για ένα μήνα χωρίς πότισμα. κατά την έντονη ηλιακή ακτινοβολία Μπορεί να χρειαστεί να ποτίζετε κάθε δεύτερη εβδομάδα.
 • Ένας κάκτος που υπερπαράγεται στην ίδια γλάστρα θα διψάσει περιστασιακά.

Διαβάστε για το ελαιόλαδο και την αλόη βέρα για τσιμπήματα κουνουπιών εδώ.


Ποτίστε τα φυτά αλόης που αναπτύσσονται στον κήπο.

Πόσο συχνά ποτίζετε έναν κάκτο 9

 • Ποτίστε τον κάκτο βαθιά αλλά περιστασιακά. Σε αυτά τα φυτά αρέσει να ποτίζονται βαθιά και να αφήνονται να στεγνώσουν μεταξύ των ποτισμών. Ποτίστε βαθιά κάθε 2-3 εβδομάδες ανάλογα με την εποχή και το έδαφος.
 • Ελέγξτε το χώμα πριν το πότισμα. Βάλτε το δάχτυλό σας στο χώμα κοντά στο φυτό. Εάν το υλικό φύτευσης είναι ακόμα υγρό Περιμένετε λίγες μέρες πριν το πότισμα. Εάν το χώμα είναι στεγνό, ήρθε η ώρα να ποτίσετε το φυτό.
 • Ποτίστε το φυτό μέχρι να κορεστεί το έδαφος. Χρησιμοποιήστε ένα λάστιχο κήπου ή ποτιστήρι για να υγράνετε το χώμα γύρω του. υγρός κάκτος Ποτίζουμε μέχρι να κορεστεί το χώμα και να αρχίσει να τρέχει νερό από τα πλαϊνά της γλάστρας.

Ποτίστε μια αλόη βέρα φυτεμένη σε δοχείο.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετές τρύπες αποστράγγισης στον πάτο της γλάστρας. Ελέγξτε εάν το χώμα είναι υγρό ή στεγνό και να το αγγίξετε πριν το πότισμα. σε περίπτωση έλλειψης υγρασίας Ποτίστε καλά τα φυτά σας.

Θυμηθείτε ότι οι ρίζες ή οι κάκτοι που αναπτύσσονται σε μικρές γλάστρες θα χρειάζονται συχνό πότισμα.


Γρήγορες συμβουλές για το πότισμα του κάκτου

Πόσο συχνά ποτίζετε έναν κάκτο; 22

 • Ποτίστε τον κάκτο μόνο μία φορά κάθε 2-4 εβδομάδες (η συχνότητα εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες) Μπορεί να αντέξει πολύ χωρίς νερό.
 • Εάν φυτεύετε σε ζεστό κλίμα με ήλιο, ποτίζετε κάθε 4-5 ημέρες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
 • Χρησιμοποιήστε απεσταγμένο ή φιλτραρισμένο νερό για άρδευση. Εάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης Αφήστε το όλη τη νύχτα μέχρι να εξατμιστεί το χλώριο.
 • Πάντα βυθίζετε τον δείκτη σας στο χώμα για να νιώσετε την υγρασία πριν ποτίσετε ξανά τον κάκτο. Ποτίστε μόνο αφού στεγνώσει η γη.
 • Αν το φυτό πάρει πολύ νερό και σαπίσει Αφαιρέστε και τοποθετήστε σε έμμεσο ηλιακό φως σε ξηρό χώμα ή χονδρό υλικό όπως άμμο.Μετά από λίγες μέρες φυτέψτε σε ξηρό, υγρό έδαφος. Μην ποτίζετε για μια εβδομάδα μετά τη φύτευση.

Μάθετε πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά φιδιών εδώ.


συμπέρασμα

Γιατί δεν υπάρχει τέλειο σύστημα ποτίσματος για κάκτους ή άλλα φυτά. Πειραματιστείτε με το πόσο συχνά ποτίζετε τον κάκτο. Εξαρτάται απόλυτα από τον καιρό, την εποχή και την τοποθεσία.

Σχολιάστε