Πότε και πώς να κλαδέψετε το Loropetalum

Πότε και πώς να κλαδέψετε το Loropetalum

δεν είμαι σίγουρος για Πότε και πώς να κλαδέψετε το loropetalum? δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! μας Οδηγός κλαδέματος Loropetalum να σε βοηθήσω!

Το Loropetalum, γνωστό και ως κινέζικο λουλούδι συνόρων, είναι ένας όμορφος και ευπροσάρμοστος αειθαλής θάμνος. Ιθαγενής στην Ασία Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε Πότε και πώς να κόψετε loropetalum – Βοηθήστε τους θάμνους σας να φαίνονται καλύτερα.

Μάθετε για τη φροντίδα Purple Diamond Loropetalum εδώ.


Πληροφορίες λουλουδιών Loropetalum

Το Loropetalum είναι βραβευμένο για το πολύχρωμο φύλλωμά του και τα όμορφα λουλούδια του που ανθίζουν σε αποχρώσεις του ροζ, του μωβ και του λευκού.

Το Loropetalum είναι ένα δημοφιλές φυτό εξωραϊσμού επειδή προσαρμόζεται σε συνθήκες ανάπτυξης, όπως ηλιοφάνεια έως μερική σκιά και διαφορετικούς τύπους εδάφους. Οι θάμνοι μπορούν να καλλιεργηθούν ως δείγματα, φράκτες ή φυτά θεμελίωσης για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και υγεία.

Ζώνες USDA: 7-10

Δείτε μερικά εντυπωσιακά φυτά για να τραβήξετε τα βλέμματα εδώ.


Πότε και πώς να κόψετε το loropetalum;

Kebun_Minahiko

Η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε το Loropetalum είναι τα τέλη του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη. πριν αρχίσει η νέα ανάπτυξη Αυτός ο χρόνος σας επιτρέπει να αφαιρέσετε νεκρά, κατεστραμμένα ή άρρωστα κλαδιά. και διαμορφώστε τον θάμνο στο επιθυμητό μέγεθος και σχήμα χωρίς να θυσιάσετε πολλά από τα λουλούδια της επόμενης σεζόν.

 • Το Loropetalum μπορεί να κλαδευτεί το καλοκαίρι μετά την ανθοφορία. Αλλά μπορεί να μειώσει τον αριθμό των λουλουδιών που παράγει ο θάμνος την επόμενη σεζόν.
 • Αποφύγετε το κλάδεμα Loropetalum το φθινόπωρο. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη που μπορεί να καταστραφεί από τον παγετό του χειμώνα.
 • Κόψτε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα κλαδιά. Αφαιρέστε τα κλαδιά που μπλοκάρουν, τρίβονται μεταξύ τους ή μεγαλώνουν προς τη μέση του φυτού.
 • Κλαδέψτε για να διαμορφώσετε το loropetalum Εάν το loropetalum είναι κατάφυτο, κόψτε περίπου το ένα τρίτο του φυτού.

Εδώ είναι μερικές απλές συμβουλές εξωραϊσμού. Για τον κήπο χαμηλής συντήρησης


Οδηγός κλαδέματος Loropetalum

Πότε και πώς να κόψετε το loropetalum 2

Το κλάδεμα Loropetalum είναι σχετικά εύκολο. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μερικές βασικές οδηγίες για να εξασφαλίσετε υγιή και όμορφη ανάπτυξη. Ακολουθεί ένας βήμα προς βήμα οδηγός κλαδέματος Loropetalum:

 1. Ξεκινήστε επιθεωρώντας τον θάμνο για νεκρά, κατεστραμμένα ή άρρωστα κλαδιά. Κόψτε το χρησιμοποιώντας καθαρό, αιχμηρό ψαλίδι. Φροντίστε να κόψετε σε μια μικρή γωνία πάνω από το μπουμπούκι ή το υγιές κλαδί.
 2. Στη συνέχεια, αναζητήστε διασταυρούμενα ή τρίψιμα κλαδιά και κλαδιά που αναπτύσσονται προς το κέντρο του θάμνου. Αφαιρέστε τελείως και κόψτε ξανά στον κύριο κορμό ή στα πλαϊνά κλαδιά.
 3. Τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε τους φράκτες στο μέγεθος και το σχήμα που θέλετε.Το Loropetalum μπορεί να κλαδευτεί επίσημα ή ανεπίσημα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
 4. Εάν θέλετε ένα συμπαγές σχέδιο Συνεχίστε να κόβετε την κορυφή και τις πλευρές του θάμνου για να δημιουργήσετε ένα τακτοποιημένο, ομοιόμορφο σχήμα. Για φυσικά ή casual σχήματα Χρησιμοποιήστε επιλεκτικό κλάδεμα για να αραιώσετε τα κλαδιά και να δημιουργήσετε μια ευάερη δομή.
 5. Τέλος, κάντε ένα βήμα πίσω και αξιολογήστε την απόδοσή σας. Κάντε τις τελικές ρυθμίσεις όπως θέλετε. Στη συνέχεια, καθαρίστε τα υπολείμματα και απορρίψτε τα σωστά.

Αυτό είναι ένα όμορφο φυτό για το πεζοδρόμιο.


Γρήγορες συμβουλές για την ευθυγράμμιση Loropetalum

 • Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό, αιχμηρό ψαλίδι για να καθαρίσετε και να αποφύγετε να καταστρέψετε τον θάμνο.
 • Όταν κλαδεύετε ένα loropetalum, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου το φυσικό σχήμα του φυτού.Το Loropetalum συχνά ωφελείται από ένα μικρό κλάδεμα.
 • Αποφύγετε το κλάδεμα περισσότερο από το 1/3 του συνολικού ύψους του θάμνου ταυτόχρονα. γιατί θα στρεσάρει το φυτό και μειώνει τη συνολική υγεία και δύναμη.
 • Να είστε υπομονετικοί όταν σχηματίζετε τους φράκτες και αφιερώστε χρόνο για να πετύχετε την επιθυμητή μορφή. Να θυμάστε ότι μπορείτε πάντα να κόψετε περισσότερα αν χρειαστεί.

Μάθετε ιδέες για μονοπάτια κήπου DIY με σεμινάρια. εδώ


Φροντίδα μετά το κλάδεμα Loropetalum

που αφορούν στον κήπο
 • Για να ανακάμψετε από το άγχος του κλαδέματος, κλαδέψτε το Loropetalum και ποτίστε καλά. Βεβαιωθείτε ότι το χώμα είναι υγρό αλλά όχι βρεγμένο.
 • Λιπαίνετε χρησιμοποιώντας μια φόρμουλα 10-10-10 για να παρέχετε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη και την καρποφορία. Ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του λιπάσματος για τη σωστή δοσολογία και συχνότητα εφαρμογής.
 • Προσθέστε οργανικό σάπια φύλλα, όπως ροκανίδια ή θραύσματα φύλλων, γύρω από τη βάση του λοροπετάλου για να βοηθήσετε στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους και στην αποτροπή των ζιζανίων. Το επίστρωμα πρέπει να διατηρείται μακριά από τη βάση του φυτού για να αποφευχθεί η σήψη.
 • Παρακολουθήστε το Loropetalum για σημάδια παρασίτων ή ασθενειών, όπως κίτρινα φύλλα ή κηλίδες στα φύλλα. Αντιμετωπίστε αμέσως τυχόν προβλήματα για να αποτρέψετε την εξάπλωση.

Εδώ είναι μερικά κοινά είδη παρασίτων στον κήπο σας. και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Σχολιάστε