How to grow Egyptian spinach at home

Πώς να καλλιεργήσετε αιγυπτιακό σπανάκι στο σπίτι

όλα για εδώ Πώς να καλλιεργήσετε αιγυπτιακό μαρούλι στο σπίτι Απολαύστε φρέσκια και βιολογική συγκομιδή όλο το χρόνο!

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε οδηγίες βήμα προς βήμα. Πώς να καλλιεργήσετε αιγυπτιακό μαρούλι στο σπίτι Σούπερ εύκολο και διασκεδαστικό!

εδώ Οι καλύτερες συμβουλές για την καλλιέργεια γλυκού σπανακιού στο σπίτι


Πληροφορίες για το φυτό αιγυπτιακού μαρουλιού

Αιγυπτιακό μαρούλιΓνωστό και ως Molokhia ή Εβραϊκή μολόχα, είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό δημοφιλές στην κουζίνα της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής. Είναι μια θρεπτική και νόστιμη προσθήκη σε οποιοδήποτε γεύμα, και το καλύτερο από όλα – είναι εύκολο να καλλιεργηθεί στο σπίτι. Είναι βασική τροφή στην Αίγυπτο όπου καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Γι’ αυτό λέγεται «Αιγυπτιακό σπανάκι»

Αυτό το φυτό ανήκει στην οικογένεια της κάνναβης. Έχει λεπτά φύλλα σαν σπανάκι. Αιγυπτιακό μαρούλι Έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή και ποικίλη διατροφή. και μπορείτε να απολαύσετε μια ποικιλία από κουζίνες από όλο τον κόσμο.

Βοτανική ονομασία: Corchorus olitorius

Ζώνες USDA: 5-11

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε σπανάκι σε δοχεία και πώς να το φροντίζετε. εδώ


Αιγυπτιακό μαρούλι που μεγαλώνει σε δοχεία

Ινδός Τζιέρα

καλλιεργώ Αιγυπτιακό μαρούλι σε δοχείοΕπιλέξτε μια γλάστρα με βάθος τουλάχιστον 12 ίντσες και διάμετρο 18 ίντσες. Θα απλωθεί και θα σας δώσει όλο τον χώρο που χρειάζεστε για να έχετε μια καλή συγκομιδή.

Εάν το δοχείο δεν έχει οπές αποστράγγισης Μπορείτε να προσθέσετε ένα στρώμα βράχου στον πάτο πριν προσθέσετε το μείγμα εδάφους.


Πώς να καλλιεργήσετε αιγυπτιακό μαρούλι σε ένα δοχείο;

  • Ξεκινήστε επιλέγοντας ένα δοχείο που έχει βάθος τουλάχιστον 12 ίντσες και έχει οπές αποστράγγισης.
  • Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας πλούσιο σε οργανική ουσία, όπως φυτικό χώμα και κομπόστ.
  • Φυτέψτε σπόρους αιγυπτιακού μαρουλιού σε δοχεία, σε απόσταση 2 ιντσών μεταξύ τους.
  • Ποτίστε καλά το δοχείο και διατηρήστε το χώμα υγρό αλλά όχι υγρό.
  • Τοποθετήστε το δοχείο σε ηλιόλουστη θέση και διατηρήστε τη θερμοκρασία του εδάφους πάνω από 70°F.
  • Κόψτε τα σπορόφυτα όταν έχουν ύψος 4 έως 6 ίντσες, αφήνοντας μόνο τα πιο δυνατά και δυνατά.

Δείτε αυτές τις 28 καλύτερες ποικιλίες μαρουλιού για καλλιέργεια σε δοχεία. εδώ


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια αιγυπτιακού μαρουλιού σε δοχεία

Αιγυπτιακό μαρούλι 2
MiamiBalconyGarden

λιακάδα

φυτό Αιγυπτιακό μαρούλι Ένα μέρος που δέχεται τουλάχιστον 7-8 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα. Αν φυτευτεί σε δοχείο Τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο σημείο στη βεράντα, στο αίθριο ή σε άλλο εξωτερικό χώρο.

Το μαρούλι δεν θα αναπτυχθεί πλήρως αν το φυτέψετε στη σκιά.

γη

Πότε να καλλιεργήσετε αιγυπτιακό μαρούλι σε δοχεία Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας χώμα γλάστρας πλούσιο σε οργανική ουσία. Το υλικό φύτευσης πρέπει να είναι ελαφρύ και πορώδες, με pH από 6,5 έως 7,5.

Μάθετε πώς να ελέγχετε το pH του εδάφους σας στο σπίτι εδώ.

Τα μείγματα γλάστρας που έχουν σχεδιαστεί για λαχανόκηπους λειτουργούν καλύτερα. για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη αποστράγγιση Μπορείτε να προσθέσετε περλίτη ή χοντρή άμμο στο έδαφος.

νερό

Το έδαφος στο δοχείο πρέπει να είναι σταθερά υγρό αλλά όχι υγρό για να αποφευχθεί η σήψη των ριζών και οι ελλείψεις θρεπτικών συστατικών. Ποτίστε το αιγυπτιακό μαρούλι σας όταν τα 1-2 εκατοστά του χώματος αισθάνονται στεγνά στην αφή.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

Ρίξτε το νερό αργά και ομοιόμορφα πάνω από το χώμα μέχρι να αρχίσει να ρέει έξω από τις οπές αποστράγγισης. Φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια νερού που έχει συσσωρευτεί στο δίσκο κάτω από το δοχείο.

θερμοκρασία

Το αιγυπτιακό μαρούλι αρέσει στις ζεστές θερμοκρασίες και μπορεί να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους τους πιο ζεστούς μήνες. (Μάιος έως Οκτώβριος) στις ζώνες ανθεκτικότητας του USDA 9 και άνω.

Οι θερμοκρασίες του εδάφους πρέπει να είναι τουλάχιστον 60°F (15,5°C) για να βλαστήσουν οι σπόροι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρήστε τις θερμοκρασίες μεταξύ 70-75°F (21-24°C).

τη νύχτα Η θερμοκρασία δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 60°F (15,5°C).


Φροντίδα για το αιγυπτιακό μαρούλι

ιδέα

Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα με αναλογία NPK 10-10-10 Λιπάνετε κάθε 2 εβδομάδες, στη μισή ποσότητα από τη συνιστώμενη στη συσκευασία.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης στο δοχείο κατά τη φύτευση. Και καλύψτε με λίπασμα ή κοπριά κάθε δύο μήνες.

σάπια φύλλα

Το μούλτι βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος. διατήρηση της θερμοκρασίας του εδάφους και να μειώσει την ανάπτυξη των ζιζανίων. Βοηθά επίσης στην πρόληψη της διάβρωσης του εδάφους.

Όταν μαλακώνουμε αιγυπτιακό μαρούλι σε δοχεία Χρησιμοποιήστε οργανικό σάπια φύλλα, όπως τεμαχισμένα φύλλα, αποκόμματα γρασιδιού ή άχυρο. Απλώστε ένα στρώμα σάπιας πάχους 2 ιντσών πάνω από το έδαφος και γύρω από τα φυτά. Φροντίστε να αφήσετε μερικά εκατοστά μεταξύ του σάπια φύλλα και τον κορμό του δέντρου για να επιτρέψετε στον αέρα να ρέει.αρκεί να κυκλοφορήσει

Το επίχρισμα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα ή όποτε το σάπια φύλλα αρχίζει να θρυμματίζεται. Είναι σημαντικό να ποτίζετε καλά το φυτό πριν το σάπιασμα. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε ανέπαφο το σάπια φύλλα. Πολτοποιήστε ξανά κάθε λίγες εβδομάδες ή όσο χρειάζεται.

παράσιτα και ασθένειες

έντομο:
Το αιγυπτιακό μαρούλι είναι ευαίσθητο σε πολλά παράσιτα. Συμπεριλαμβάνονται αφίδες, κάμπιες, κάμπιες, λευκές μύγες και σκαθάρια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα ελαίου neem ή εντομοκτόνο σαπούνι για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα του ζωύφιου.

κάντε κλικ στο εδώ Για να μάθετε τις θαυματουργές συνταγές φυσικών εντομοκτόνων που μπορούν να σκοτώσουν τα ζωύφια.

ασθένεια:
Οι κοινές ασθένειες που επηρεάζουν το αιγυπτιακό μαρούλι περιλαμβάνουν το ωίδιο, το ωίδιο και την κηλίδα στα φύλλα. Βεβαιωθείτε ότι τα φυτά λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως και κυκλοφορία αέρα για να αποτρέψετε πιθανές ασθένειες.


Είναι το αιγυπτιακό μαρούλι πολυετές;

Αιγυπτιακό μαρούλι 3
αγρόκτημα

Ναι!Το αιγυπτιακό μαρούλι είναι πολυετές ιθαγενές στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. σε αυτές τις περιοχές Εκμεταλλεύεται το ζεστό τροπικό κλίμα και αναπτύσσεται όλο το χρόνο. Δεν μπορεί να επιβιώσει τον χειμώνα και καλλιεργείται ως ετήσιο.

σε ζεστό καιρό Το αιγυπτιακό μαρούλι μπορεί να καλλιεργηθεί ως πολυετές με σωστή φροντίδα και συντήρηση. Αυτό εξασφαλίζει συνεχή παροχή υγιεινών, φρέσκων χόρτων, που παράγουν πολυετές φύλλωμα χρόνο με το χρόνο.

Να καλλιεργηθεί αιγυπτιακό μαρούλι ως πολυετές Είναι σημαντικό να παρέχετε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία με καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Απαιτείται τακτικό πότισμα και λίπανση για τη διατήρηση της καλής ανάπτυξης.Το φυτό μπορεί επίσης να χρειαστεί να κλαδεύεται περιοδικά. για να μην ψηλώσει ούτε πολύ

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια μαρουλιού σε δοχεία. εδώ


Συγκομιδή και αποθήκευση φύλλων αιγυπτιακού μαρουλιού

τροπικά φυτά

συγκομιδή

Μπορείτε να μαζέψετε φύλλα αιγυπτιακού μαρουλιού όταν έχουν ύψος 8-10 ίντσες.Είναι καλύτερα να κόψετε τα φύλλα με ψαλίδι και να αφήσετε τις ρίζες ανέπαφες για να επιτρέψετε στο φυτό να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

αποθηκεύσετε

Τα φύλλα αιγυπτιακού μαρουλιού πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερό και ξηρό μέρος. Διατηρούνται στο ψυγείο έως και 7 ημέρες.Αν τα φύλλα έχουν μαραθεί, μπορείτε να τα μουλιάσετε σε κρύο νερό για 15 λεπτά για να φρεσκάρουν.

Δείτε τον οδηγό μας για τη φροντίδα και την καλλιέργεια κάκτων εδώ.

Σχολιάστε