Πώς να καλλιεργήσετε μια φράουλα

Πώς να καλλιεργήσετε μια φράουλα

φράουλα Είναι ένα ελκυστικό δείγμα που ξεχωρίζει για το πλούσιο φύλλωμά του και βγάζει νόστιμα φρούτα!

αρχιτεκτονικά φυτά

ο φράουλαΓνωστό και ως Arbutus unedo, είναι ένα μικρό αειθαλές δέντρο ή θάμνος. Ιθαγενής στην περιοχή της Μεσογείου Αυτό το δέντρο είναι δημοφιλές για καλλωπιστικά και βρώσιμα φρούτα. Αν θέλετε να το έχετε στον κήπο σας Εδώ είναι όλες οι λεπτομέρειες!

Μάθετε πώς να φυτέψετε μια ορτανσία. εδώ


λεπτομέρειες φυτού φράουλας

ο φράουλα Φυτό βραδείας ανάπτυξης με ύψος 8-20 πόδια. Τα φύλλα είναι σκούρα πράσινα, γυαλιστερά και δερματώδη. Τα άνθη είναι μικρά, λευκά ή ροζ και έχουν σέπαλα.

ο καρπός του φράουλα Έχει ελαφρώς γλυκόξινη γεύση και χρησιμοποιείται συχνά για την παρασκευή μαρμελάδων, ζελέ και λικέρ.Είναι ανθεκτικό φυτό που ανέχεται την ξηρασία και τις κακές εδαφικές συνθήκες. Προτιμά τον ήλιο από τη σκιά και μπορεί να φυτευτεί σε διάφορα εδάφη.

Βοτανική ονομασία: Συνδυάζω τα δέντρα

Ζώνες USDA: 8-11

εδώ Έξυπνες συμβουλές καλλιέργειας φράουλας


Πολλαπλασιασμός φυτών φράουλας

Υπάρχουν δύο βασικές μέθοδοι πολλαπλασιασμού της φράουλας: σπόροι και μοσχεύματα.

Για να πολλαπλασιάσετε με σπόρο, ξεκινήστε μαζεύοντας τον καρπό καθώς ωριμάζει και ωριμάζει. Πλύνετε τους σπόρους για να αφαιρέσετε τυχόν υπολειπόμενο πολτό. Στη συνέχεια, γεμίστε το δοχείο με ένα καλά στραγγισμένο μίγμα εδάφους και σπείρετε τους σπόρους. Τοποθετήστε το δοχείο σε ζεστό, καλά φωτισμένο μέρος και διατηρήστε το χώμα υγρό. Οι σπόροι πρέπει να βλαστήσουν μέσα σε αρκετές εβδομάδες.

Για πολλαπλασιασμό με μοσχεύματα, κόψτε 4-6 ίντσες από το τέλος του νέου βλαστού. Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και βυθίστε τις άκρες των κλαδιών σε ορμόνη ριζοβολίας. Φυτέψτε τα μοσχεύματα σε ένα δοχείο γεμάτο με ένα καλά στραγγισμένο μίγμα εδάφους. Τοποθετήστε το δοχείο σε ζεστό, καλά φωτισμένο μέρος και διατηρήστε το χώμα υγρό. Τα μοσχεύματα πρέπει να ριζώσουν σε 3-5 εβδομάδες.

εξετάζω Αυτά είναι Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς φράουλας


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια φράουλας

φράουλα 2

λιακάδα

φράουλα Χρειάζεται πλήρη ήλιο έως μερική σκιά για να αναπτυχθεί καλά. Χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες άμεσου ηλιακού φωτός κάθε μέρα για να ευδοκιμήσουν. Αν φυτευτεί στη σκιά, δεν θα ανθίσει ούτε θα δώσει πολύ καρπό.

γη

Αυτά τα δέντρα προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, ελαφρώς όξινο έδαφος. Και μπορεί να ανεχθεί μια ποικιλία υλικών φύτευσης, όπως η άμμος, ο αργιλώδης και ο πηλός προτιμά το καλά στραγγιζόμενο έδαφος με pH 6,0-7,5.

Μάθετε πώς να αλλάξετε το pH του εδάφους σας εδώ.

νερό

Αυτά τα δέντρα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία. Χρειάζεται όμως τακτικό πότισμα κατά τον πρώτο χρόνο ανάπτυξης για να εδραιωθεί το ριζικό σύστημα. Ποτίστε μόνο όταν το χώμα είναι ελαφρώς ξηρό. Σε ύψος 4-5 πόδια, αυτά τα φυτά θα φροντίσουν τον εαυτό τους.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

Είναι σημαντικό να μην ποτίζετε πολύ. φράουλαΑυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Εδώ είναι τα σημάδια του υπερβολικού ποτίσματος και πώς να αντιμετωπίσετε τα αφυδατωμένα φυτά.

θερμοκρασία

φράουλα Είναι σκληρό και μπορεί να αντέξει ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών. Μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες μεταξύ -10°C (14°F) και 35°C (95°F).


φροντίδα φυτών φράουλας

ιερός

λίπασμα

φράουλα Δεν χρειάζονται πολλά λιπάσματα. Αλλά μπορούν να επωφεληθούν από ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης 4-5 φορές το χρόνο όταν αναπτύσσονται.

Τροφοδοτήστε μέχρι το φυτό να φτάσει τα 4-6 πόδια και μετά θα φροντίσει μόνο του.

Καλό είναι να αποφεύγεται η υπερβολική λίπανση. Αυτό μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα θρεπτικών συστατικών και άλλα προβλήματα.

Δείτε τη φόρμουλα Super Quick Banana Peel Powder Fertilizer για λουλούδια. εδώ

παράσιτα και ασθένειες

φράουλα γενικά ανθεκτικό στα έντομα Αλλά ευπαθές σε ακάρεα αράχνης, έντομα λέπια και αλευροφόρα. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να ελεγχθούν με την τακτική χρήση εντομοκτόνου σαπουνιού ή ελαίου neem.

Μία από τις πιο κοινές ασθένειες που προσβάλλουν τα δέντρα είναι η σήψη της ρίζας του φυτόφθορα. που προκαλείται από έναν μύκητα που καταστρέφει τις ρίζες του δέντρου

Εδώ είναι μερικά κοινά είδη παρασίτων στον κήπο σας. και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Μια άλλη κοινή ασθένεια που προσβάλλει τα δέντρα είναι το ωίδιο, το οποίο είναι μια μυκητιακή ασθένεια και μπορεί να αντιμετωπιστεί με μυκητοκτόνα βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αέρα γύρω από το φυτό.


συγκομιδή φράουλας

φράουλα 4

Η καλύτερη εποχή για τη συγκομιδή Arbutus unedo, ή φράουλες, είναι αργά το φθινόπωρο ή αρχές χειμώνα όταν ο καρπός είναι ώριμος. Ο καρπός είναι έτοιμος για συλλογή όταν είναι ακόμη ανώριμος και ξεφλουδίζεται εύκολα από το κοτσάνι.

Μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο για 5-7 ημέρες.

Κάντε κλικ για να μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια φράουλας. εδώ

Σχολιάστε