Πώς να καλλιεργήσετε μωβ τριφύλλι σε οποιοδήποτε σπίτι

Πώς να καλλιεργήσετε μωβ τριφύλλι σε οποιοδήποτε σπίτι

Αν το μωβ είναι το αγαπημένο σας χρώμα Δείτε πώς να ξεχωρίσετε. Oxalis Triangularis σε εσωτερικούς χώρους; Για να μάθετε περισσότερα Παρακαλώ διάβασε αυτό Φροντίδα φυτών τριφύλλι οδηγός παρακάτω!

Zoomland

Oxalis triangularis, γνωστό και ως φυτό τριφυλλιού, Η εκπληκτική ομορφιά που πρέπει να προσθέσετε στο σπίτι σας είναι μοναδική και πολύχρωμη-Αν σας αρέσουν τα φυτά του σπιτιούΌλες οι πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε Φροντίδα για μωβ τριφύλλια σε οποιοδήποτε από τα σπίτια που αναφέρονται παρακάτω.

συνηθισμένο όνομα: Μελισσόχορτο, μωβ τριφύλλι, ψεύτικο τριφύλλι, ξυλόξυλο, μαύρη οξαλίδα, οξαλίδα, φυτό τριφύλλι

βοτανική ονομασία: Oxalis triangularis Συν. Oxalis regnelly

USDA ζώνες ανθεκτικότητας: 8-11

Δείτε τα καλύτερα μοβ φύλλα φυτών. εδώ


Τρίγωνο Oxalis

Ιθαγενής στη Βραζιλία Τα μωβ τριφύλλια είναι πολυετή φυτά χαμηλής ανάπτυξης. Oxalidaceae Οικογένεια Έχει σκούρο φύλλωμα που είναι σχεδόν μαύρο. Το φυτό έχει λευκά έως ανοιχτό ροζ ή λεβάντα άνθη.Αυξάνεται 0,5-1 πόδι και πλάτος 1-2 πόδια.

Βρείτε περισσότερα φυτά oxalis εδώ.


Πολλαπλασιασμός Oxalis

Πολλαπλασιάζοντας φυτά τριφυλλιού Πολύ απλό και ένα από αυτά τα φυτά που θα έχετε πάντα περισσότερα.

από την ενότητα

Αυτή είναι μια οικονομικά αποδοτική τεχνική για να αποκτήσετε αυτά τα υπέροχα φυτά. Η διαίρεση των ώριμων φυτών θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερπληθυσμού.

  • Ξεθάψτε απαλά το φυτό, διατηρώντας τις ρίζες ανέπαφες.
  • Αν το φυτό είναι πολύ μεγάλο Χωρίστε προσεκτικά τη ρίζα στη μέση ή περισσότερο με αποστειρωμένο ψαλίδι.
  • Τώρα φυτέψτε τη νέα μερίδα σε καλά στραγγισμένο μέσο άγαρ.

Αν θέλετε να καταλάβετε περισσότερα, ορίστε ένα. τέλειο βίντεο παρακολουθώ!

από τη λάμπα

Φυτέψτε τους βολβούς την άνοιξη, με απόσταση 3 έως 4 ίντσες μεταξύ τους εάν φυτέψετε περισσότερους από έναν. Ποτίστε το χώμα, αλλά μην το αφήσετε να μουσκέψει. Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος. Νέα ανάπτυξη θα εμφανιστεί σε 3-4 εβδομάδες.

εδώ Τα καλύτερα μωβ αμπέλια που μπορείτε να καλλιεργήσετε ως καλλωπιστικά φυτά στο σπίτι σας.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια μωβ τριφύλλων σε οποιοδήποτε σπίτι

φύτευση και ψήσιμο

φως

όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Βεβαιωθείτε ότι είναι σε έντονο ηλιακό φως. Απευθείας τουλάχιστον 1 ή 2 ώρες κάθε μέρα. Τοποθετήστε τη γλάστρα σε ένα παράθυρο όπου έχει άφθονο φως το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Συνεχίστε να περιστρέφετε το φυτό εβδομαδιαία έτσι ώστε όλα τα μέρη να λαμβάνουν φως. Θυμηθείτε ότι η έλλειψη φωτός μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη.

γη

Χρησιμοποιήστε αμμοπηλώδες ή αμμοπηλώδες έδαφος για φύτευση σε εσωτερικούς χώρους. Αυτό το φυτό είναι επιρρεπές στη σήψη των ριζών. Επομένως, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε πολύ λίγο μέσο άγαρ αν θέλετε. Κάνετε DIY τον δικό σας πηλόΧρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλαστρών από χώμα κήπου και ένα μέρος τύρφης ή κοκοφοίνικα καρύδας.

νερό

Τα τριφύλλια είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και αναπτύσσονται καλύτερα σε ελαφρώς υγρό έδαφος. Μην αφήνετε λοιπόν το χώμα να στεγνώσει τελείως.

όταν καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους Προσοχή και μην ποτίζετε πολύ. Επειδή η εξάτμιση είναι χαμηλή σε εσωτερικούς χώρους. Και η υπερχείλιση μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Είναι καλύτερο να ποτίζετε όταν το φυτόχωμα είναι ελαφρώς στεγνό στην αφή. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού λήθαργου, ποτίζετε ελαφρά κάθε 2-3 εβδομάδες.

Ρεκόρ: Μην αφήνετε το έδαφος να στεγνώσει εντελώς γιατί αυτό θα προκαλέσει μαρασμό του φυτού.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα μωβ τριφύλλια προτιμούν ένα ζεστό, μέτριο, σταθερό εύρος θερμοκρασίας. Το φυτό μπορεί να ανεχθεί νυχτερινές θερμοκρασίες έως 50 F (10 C). εύκολαΚρατήστε το μακριά από το κλιματιστικό. Θέρμανση και δροσερό αέρα για να αποφευχθεί η καταστροφή των φύλλων.

Η μέτρια υγρασία είναι ιδανική για αυτό το φυτό. Ιδανικά τοποθετημένο κοντά σε άλλα φυτά εσωτερικού χώρου.

Δείτε τα καλύτερα μωβ παχύφυτα. εδώ


Φροντίδα για μωβ τριφύλλια

Η Άλισον

λίπασμα

Ταΐστε το μωβ τριφύλλι σας κάθε 4-6 εβδομάδες χρησιμοποιώντας ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο στο 1/4 της συγκέντρωσής του. Διαβάστε την ετικέτα για οδηγίες.

παράσιτα και ασθένειες

Αυτό το αειθαλές φυτό είναι ευαίσθητο στους αλευρώδεις, τα ακάρεα της αράχνης και τις αφίδες. Χρησιμοποιήστε εντομοκτόνο σαπούνι για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα.

Μια κοινή ασθένεια που προσβάλλει τα φυτά είναι το ωίδιο, το οποίο προκαλεί λευκές κηλίδες στα φύλλα. Τοποθετήστε το φυτό σε καλά αεριζόμενο χώρο και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

εδώ Τα καλύτερα μωβ λουλούδια στο Τέξας!


Πώς κάνετε τα μωβ τριφύλλια να ανθίζουν;

Λικ Γκρίφιθ

Μπορείτε να ενθαρρύνετε την ανθοφορία φυτεύοντας στον ήλιο. Παρέχετε αρκετή υγρασία και έγκαιρη σίτιση. Ανθίζει από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη και παράγει μικρά, πέντε πέταλα λουλούδια σε συστάδες πάνω από το φύλλωμα. Το Deadheading δεν απαιτείται για να ενθαρρύνει την ανθοφορία. αλλά θα το κάνει να φαίνεται όμορφο

για να ξέρεις εδώ Πώς να καλλιεργήσετε φυτά σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Σχολιάστε