Πώς να καλλιεργήσετε πολλά φυτά τζίντζερ από ένα τζίντζερ

Πώς να καλλιεργήσετε πολλά φυτά τζίντζερ από ένα τζίντζερ

Πιστεύεις ότι μπορείς να το κάνεις; Πολλά φυτά τζίντζερ μπορούν να αναπτυχθούν από μία μόνο ρίζα τζίντζερ.? Ναι, είναι πολύ πιθανό με τις παρακάτω συμβουλές!

Η καλλιέργεια τζίντζερ στο σπίτι μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Και με αυτό το καταπληκτικό κόλπο Μπορείτε να μεγαλώσετε απεριόριστα. φυτό τζίντζερ Χωρίς να ξοδέψετε πολλά κατά τη διάρκεια αυτής της καλλιεργητικής περιόδου.

Μάθετε τα πάντα για την καλλιέργεια τζίντζερ εδώ.


Πότε να φυτέψετε τζίντζερ;

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε τζίντζερ σε ψυχρά κλίματα είναι νωρίς την άνοιξη σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, εάν ο καιρός το επιτρέπει. Μπορείτε να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα ή το καλλιεργείτε σε εσωτερικούς χώρους – μπορεί να καλλιεργηθεί όλο το χρόνο. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να αναπτυχθεί τζίντζερ. Προσπαθήστε να διαβάσετε πληροφορίες από την Ινδία. Ο μεγαλύτερος παραγωγός τζίντζερ με φύτευση στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού

Μετά τη φύτευση, το τζίντζερ χρειάζεται 8-10 μήνες για να ωριμάσει. και συλλέγεται καλύτερα το χειμώνα όταν τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται. Αν λοιπόν ζείτε σε ψυχρή περιοχή Το τζίντζερ συνιστάται να καλλιεργείται σε δοχείο που μπορεί να μετακινηθεί σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Μάθετε για τις καλύτερες ποικιλίες τζίντζερ εδώ.


Πώς να καλλιεργήσετε πολλά φυτά τζίντζερ από μία μόνο ρίζα τζίντζερ;

1. Πάρτε ρίζα τζίντζερ

Μπορείτε να αγοράσετε ρίζα τζίντζερ από το πλησιέστερο κέντρο κήπου για να φυτέψετε. Γιατί λοιπόν να ανησυχείς; Επισκεφτείτε την τοπική αγορά αγροτών για να αγοράσετε βιολογικά ριζώματα τζίντζερ.

Όταν επιλέγετε τζίντζερ για φύτευση, επιλέξτε χοντρές ρίζες. Αν μπορείτε να δείτε το μπουμπούκι να βγαίνει, ακόμα καλύτερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τζίντζερ από το μπακάλικο. αλλά συνήθως αντιμετωπίζονται με αναστολείς ανάπτυξης, ωστόσο, για να μειωθεί το αποτέλεσμα Μπορείτε να μουλιάσετε το τζίντζερ σε νερό όλη τη νύχτα πριν είναι έτοιμο για φύτευση.

2. Κόβουμε το τζίντζερ σε κομμάτια.

Πολλαπλές μέθοδοι καλλιέργειας τζίντζερ Τζίντζερ από ένα μόνο δέντρο 2

 • Κόψτε το τζίντζερ σε κομμάτια 1-2 ιντσών και στεγνώστε για μια μέρα.
 • Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το άκρο κάθε μίσχου που σκοπεύετε να φυτέψετε έχει ένα σημείο που ονομάζεται μπουμπούκι για σωστή βλάστηση.
 • Κατά τη φύτευση, η πλευρά του μπουμπουκιού είναι στραμμένη προς τα πάνω και η κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Αυτό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Θυμηθείτε ότι όσο περισσότερα κοτσάνια τζίντζερ κόψετε, τόσο περισσότερο θα μεγαλώσουν. Όσα περισσότερα φυτά έχετε! Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καλλιεργήσετε πολλά φυτά τζίντζερ από ένα φυτό!

3. Προετοιμάστε το χώμα

για την καλλιέργεια τζίντζερ Είναι καλύτερο να αναμειγνύετε χώμα γλάστρας με κομπόστ ή καλά σαπισμένο λίπασμα. Αυτό δεν θα αυξήσει την αποστράγγιση. Αλλά θα παρέχει θρεπτικά συστατικά στα φυτά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

4. Φυτέψτε Τζίντζερ

 • Θάψτε τα κλαδιά τζίντζερ 2-4 ίντσες κάτω από τη γη με τα μπουμπούκια (μάτια) στραμμένα προς τα επάνω και 5 ίντσες μεταξύ τους.Καλύψτε ελαφρά την κατσαρόλα με μια κατσαρόλα.
 • Όταν επιλέγετε ένα δοχείο για την καλλιέργεια τζίντζερ Επιλέξτε ένα δοχείο που έχει βάθος τουλάχιστον 10 έως 12 ίντσες και όσο φάρδος χρειάζεται. Εναλλακτικά, ένα κουτί παραθύρου αρκετά φαρδύ για να χωρέσει πολλά ριζώματα σε ένα δοχείο είναι επίσης κατάλληλο.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σακούλες φύτευσης και γλάστρες για πατάτες.
 • Το τζίντζερ πρέπει να ποτίζεται αμέσως μετά τη φύτευση. Βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό. αλλά όχι κορεσμένα

5. Επιλέξτε μια τοποθεσία

Πολλαπλές μέθοδοι καλλιέργειας τζίντζερ Τζίντζερ από ένα μόνο κοτσάνι 10

Πότε να καλλιεργήσετε τζίντζερ σε εξωτερικούς χώρους Σημειωτέον ότι ευδοκιμεί σε μερική σκιά. με 4-5 ώρες άμεσο ηλιακό φως κάθε μέρα Η τοποθεσία σας μπορεί να είναι σε ένα κτίριο ή να λειτουργεί επίσης ένα μπαλκόνι ή βεράντα.

Πάρτε τον οδηγό σας για τα καλύτερα ταϊλανδέζικα μπαχαρικά και βότανα εδώ.


Πώς να μαζέψετε τζίντζερ;

Όταν τα κοτσάνια του τζίντζερ αρχίσουν να κιτρινίζουν Δείχνει ότι η ρίζα τζίντζερ είναι σχεδόν ώριμη και έτοιμη να συγκομιστεί σύντομα.

 • Αφαιρέστε απαλά τις ρίζες τζίντζερ από το χώμα χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή ένα μικρό μυστρί. Στη συνέχεια κόψτε τα υπόλοιπα φυτά τζίντζερ.
 • Ξεπλύνετε και τρίψτε καλά τη ρίζα του τζίντζερ κάτω από τρεχούμενο νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλη η βρωμιά. όταν καθαρίζονται Το τζίντζερ μπορεί να μαγειρευτεί, να τουρσί, να αποξηρανθεί ή να παρασκευαστεί όπως επιθυμείτε. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μερικά από τα κλαδιά τζίντζερ για να τα ξαναφυτεύσετε την επόμενη σεζόν.

Διαβάστε για τη φροντίδα του φυτού τζίντζερ panda και τις απαιτήσεις καλλιέργειας εδώ.

Σχολιάστε