Πώς να καλλιεργήσετε το Καλαμάνσι

Πώς να καλλιεργήσετε το Καλαμάνσι

Αν αγαπάτε τα πορτοκάλια, μάθετε γι’ αυτό. Φροντίδα και φύτευση φυτών αλόης βέρα και Πώς να φυτέψετε καλαμοντίνη Για πικρά και γλυκά φρούτα

reddit

Εδώ είναι ένας απλός οδηγός. Πώς να φυτέψετε καλαμοντίνη. Φροντίδα και φύτευση φυτών αλόης βέρα Αποτελεσματικό γιατί τα λουλούδια έχουν άρωμα εσπεριδοειδών και γλυκόπικρη γεύση του καρπού Διαβάστε παρακάτω.

Βοτανική ονομασία: εσπεριδοειδή × μικροκάρπα

Ζώνες USDA: 8-11

Συνηθισμένο όνομα: Calamandin, Calamantine Orange, Calamansi, Calamanderine, Golden Lime, Calamanding, Calamansi, Philippine Lime, Panama Orange, Chinese Orange, Musk Orange และ Acid Orange

Θέλετε να μάθετε ένα λουλούδι που μυρίζει λεμόνι και πορτοκάλια; κάντε κλικ στο εδώ


Πληροφορίες για το δέντρο Calamansi

Δείτε το άρθρο μας για τα 5 καλύτερα εσπεριδοειδή που μπορείτε να καλλιεργήσετε. εδώ


πολλαπλασιασμός της αλόης βέρα

θέλετε να μάθετε Πώς να φυτέψετε καλαμοντίνη? Ο πολλαπλασιασμός του φυτού Calamansi με μοσχεύματα είναι εύκολος. Ακολουθήστε απλά βήματα:

  • Πάρτε μοσχεύματα από τα τέλη της άνοιξης έως τις αρχές του καλοκαιριού. Είναι καλύτερο να αναζητήσετε νέους μίσχους που δεν έχουν δώσει ακόμη λουλούδια ή καρπούς.
  • Στη συνέχεια, βάλτε τα σε ένα υγρό, καλά στραγγισμένο μέσο.
  • Ποτίστε και τοποθετήστε το δοχείο σε θέση που δέχεται τουλάχιστον τέσσερις έως έξι ώρες απευθείας ηλιακό φως κάθε μέρα.
  • Τα μοσχεύματα θα ριζώσουν σε 3-5 εβδομάδες.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κλημεντίνες. εδώ

Απαιτήσεις Καλλιέργειας Καλαμοντίνης

Πάρκο Χέρσι

φως

Τα φυτά Calamondin αγαπούν τον ήλιο. Επομένως, θα πρέπει να δέχεται τουλάχιστον 6-7 ώρες έντονο φως την ημέρα. Όσο περισσότερο ηλιακό φως δέχεται, τόσο καλύτερη είναι η ποιότητα, ο αριθμός και το μέγεθος του καρπού.

γη

Το Calamondin αναπτύσσεται καλά σε μέτριας υφής, ελαφρώς όξινο έδαφος. Επιλέξτε χώμα που στραγγίζει καλά για να αποφύγετε τη σήψη των ριζών. Αποφύγετε το σάπιασμα για να αποφύγετε την υπερχείλιση.

Το pH του εδάφους πρέπει να διατηρείται στο 5,5 έως 7 καθώς προτιμά ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο έδαφος. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χώμα κήπου, τύρφη και κομπόστ σε ίσες αναλογίες.

νερό

Το έδαφος πρέπει να υγραίνεται σταθερά και ομοιόμορφα, ειδικά για νεαρά φυτά. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και το νερό στο έδαφος καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών.

Βεβαιωθείτε ότι τα πάνω 2 ίντσες του στρώματος εδάφους είναι στεγνά πριν το πότισμα. Το πολύ ή πολύ λίγο πότισμα μπορεί να προκαλέσει πτώση των λουλουδιών και των φρούτων. και μερικές φορές τα φυτά μπορεί να πεθάνουν.

θερμοκρασία και υγρασία

Τα δέντρα Calamondin αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστές, υγρές συνθήκες. Είναι ευαίσθητα στο κρύο και αναπτύσσονται σε θερμοκρασιακό εύρος 75-85°C.°F ή 23-30° C. Επιπλέον, αυτά τα φυτά προτιμούν 45-60 τοις εκατό υγρασία.

κωπηλασία πάλι

Μετακινήστε το φυτό κάθε 3-4 χρόνια αν είναι πολύ μεγάλο για τη γλάστρα. Το μέγεθος της γλάστρας πρέπει να εξαρτάται από το μέγεθος του φυτού. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο ένα μέγεθος μεγαλύτερο από το δοχείο που χρησιμοποιήσατε νωρίτερα.

Μάθετε πώς μπορείτε να πάρετε περισσότερα φρούτα από τη λεμονιά σας. εδώ


Φροντίδα για τα δέντρα Calamansi

Πώς να φυτέψετε την καλμοντίνη 2
Γάλλος κηπουρός

λίπασμα

Εφαρμόστε ένα NPK αργής αποδέσμευσης 12-6-6 ή 20-20-20 κάθε 6-8 εβδομάδες.Ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα μπορεί επίσης να εφαρμόζεται μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Περιστασιακά πασπαλίζουμε σάπιο λίπασμα ή κοπριά.

κλάδεμα

Δεν έχει σημασία ποια ποικιλία θα επιλέξετε. Εστιάστε στο κλάδεμα των πλαϊνών και των μακριών κλαδιών για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη των καρπών. Ο θόλος πρέπει να είναι φαρδύς για να αναπτυχθεί πλήρως ο καρπός.

Τσιμπήστε τα φύλλα για να διατηρήσουν το σχήμα τους και προσθέστε άνθη.

παράσιτα και ασθένειες

Προσοχή στα έντομα που συνήθως επηρεάζουν άλλα φυτά εσπεριδοειδών, οι τρύπες των εσπεριδοειδών, οι αφίδες και οι μύγες των φρούτων συχνά επιτίθενται. Η κατσαρά των φύλλων και οι ασθένειες των εσπεριδοειδών είναι οι κύριες ασθένειες που τα προσβάλλουν.

Μάθετε για τους φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από παράσιτα. εδώ


περισσότερο χειμώνα δέντρο αλόης

Οι εσωτερικές θερμοκρασίες πρέπει να είναι ομοιόμορφα χαμηλές στις αρχές της άνοιξης για να ενθαρρύνουν την ανθοφορία. Θα πρέπει να τοποθετήσετε το φυτό σε μια ηλιόλουστη τοποθεσία που δεν είναι πολύ ζεστή. Μπορείτε να μετακινήσετε το φυτό έξω ή στο μπαλκόνι σας την άνοιξη.

Αυτά τα τροπικά φρούτα δεν είναι κατάλληλα για ξηρά κλίματα. Εάν η εσωτερική υγρασία είναι χαμηλή Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή θολώστε τα φυτά σας μία έως τρεις φορές την εβδομάδα.

Δείτε το άρθρο μας για τη φροντίδα των φυτών εσωτερικού χώρου το χειμώνα. εδώ


συγκομιδή του κόσμου

Τα φυτά της αλόης αρχίζουν να καρποφορούν μετά από 2-3 χρόνια καλλιέργειας και συνεχίζουν να καρποφορούν όλο το χρόνο στις τροπικές περιοχές. Μπορεί να χρειαστεί έως και ένα χρόνο για να ωριμάσει πλήρως ο καρπός και να δείξει το πορτοκαλί του χρώμα.

Η καλύτερη στιγμή για τη συγκομιδή αυτών των φρούτων είναι όταν ο καρπός είναι ανοιχτό πράσινο ή αρχίζει να δείχνει πορτοκαλί. Αλλά η υψηλή περίοδος στις ΗΠΑ είναι από τον Νοέμβριο έως τον Ιούνιο. Εξαρτάται από το φυτό που φυτεύετε. Είναι καλό να θυμάστε ότι τα φρούτα είναι πιο γλυκά στο τέλος της σεζόν.

αυτό είναι Το μυστικό για την καλλιέργεια απεριόριστων φλυτζανιών λεμονιού


Καλαμάνσι εναντίον Κουμκουάτ

1. Φρούτα

Όταν πρόκειται για καλαμάνσι και κουμ κουάτ, ο καρπός του καλαμάνσι είναι μικρός, στρογγυλός, πράσινος όταν είναι ανώριμος. και γίνεται κίτρινο και πορτοκαλί όταν ωριμάσει

Τα κουμ κουάτ είναι μεγάλα, επιμήκη σε σχήμα και πράσινο χρώμα όταν είναι ανώριμα. που τελικά γίνεται κιτρινοπορτοκαλί

2. Σπόρος

Οι σπόροι Calamansi και Kumquat είναι παρόμοιοι. Και τα δύο είναι ολισθηρά στην αφή.

3. Λουλούδια

Τόσο τα λουλούδια calamancy όσο και τα κουμ κουάτ είναι μικρά, εύθραυστα, λευκά και με άρωμα εσπεριδοειδών. Και οι δύο ανθίζουν περισσότερο και γίνονται καρποί.

Σχολιάστε