Πώς να καλλιεργήσετε τόσες πολλές ντομάτες σε τόσο μικρό χώρο

Πώς να καλλιεργήσετε τόσες πολλές ντομάτες σε τόσο μικρό χώρο

θέλετε να μάθετε Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες σε μια μικρή περιοχή; Έχουμε μερικές υπέροχες συμβουλές. Αυτό θα σας βοηθήσει να μαζέψετε πιο ζουμερές ντομάτες!

Kanwita

Εδώ είναι μια καλή συμβουλή για αυτό. Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες σε ένα μικρό χώρο Απολαύστε τη φρέσκια σοδειά ακόμα και χωρίς κήπο!

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ντομάτες από φύτρα. εδώ


Πώς να καλλιεργήσετε ντομάτες σε ένα μικρό χώρο

1. Σκεφτείτε την ώρα

Εκτός αν ζείτε σε ζεστό κλίμα. Μην ξεκινήσετε τη φύτευση πολύ νωρίς για την εποχή. Διαφορετικά, τα φυτά της ντομάτας σας θα αντιμετωπίσουν απροσδόκητους παγετούς και χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο καλύτερος χρόνος φύτευσης είναι όταν οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν. 50 F (10 C)Επίσης, πάρτε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως Η λογική είναι απλή: όσο περισσότερο ήλιο κάνουν τα φυτά της ντομάτας σας, τόσο περισσότερο θα μεγαλώνουν. Όσο πιο γρήγορα εγκατασταθούν και καρποφορήσουν τα φυτά της τομάτας.

2. Φυτέψτε το σωστά.

Σε αντίθεση με άλλα φυτά, οι ντομάτες πρέπει να φυτευτούν σε βάθος. Η βαθιά φύτευση προάγει ένα υγιές και ισχυρό ριζικό σύστημα.

Όταν φυτεύετε, καλύψτε τα 2/3 των σπορόφυτων ντομάτας σας με χώμα γλάστρας. Για παράδειγμα, εάν το φυτό σας έχει ύψος 10 ίντσες, αφήστε μόνο 3 ή 4 ίντσες από την κορυφή. Ενώ το κάνετε αυτό, φροντίστε να αφαιρέσετε τα κάτω φύλλα.

Μάθετε πώς να κλαδεύετε τα φυτά ντομάτας σας για συγκομιδή buffer. εδώ

3. Επιλέξτε τη σωστή κατηγορία.

Πώς να καλλιεργήσετε πολλές ντομάτες σε μια μικρή περιοχή 2

Καλλιεργήστε ανθεκτικές ντομάτες εάν ο χώρος είναι περιορισμένος ή καλλιεργήστε ντομάτες σε δοχεία. Οι ντομάτες δεν είναι πολύ ψηλές ή φαρδιές. (συνήθως 3 έως 4 πόδια)

Υπάρχουν υβρίδια και υβρίδια!

Η καλλιέργεια άκαθαρων ντοματών σε μια μικρή περιοχή είναι λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες ποικιλίες μπορούν να αναπτυχθούν πάνω από 5 έως 6 πόδια και να εξαπλωθούν ευρέως. Απαιτεί σταθερή υποστήριξη μέσω ενός κλουβιού ή ενός πασσάλου.

Οι ανθεκτικές ποικιλίες τομάτας, από την άλλη πλευρά, απαιτούν πολύ λίγη υποστήριξη.

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες ντομάτας Roma

4. Κάντε χώρο

Έλα

Τοποθετήστε τις ντομάτες σας σε απόσταση 14-18 ίντσες μεταξύ τους.Ιδανικά, 24 ίντσες μεταξύ τους.Τα φυτά ντομάτας που φυτεύονται πολύ κοντά είναι ευαίσθητα σε μυκητιακές ασθένειες και παράγουν χαμηλές αποδόσεις.

Σε ένα μικρό μπαλκόνι, μπορείτε να φυτέψετε μικρές ποικιλίες κοντά μεταξύ τους.Σκεφτείτε τα ντοματίνια. Λάβετε όμως υπόψη ότι οι ντομάτες πολύ πυκνής καλλιέργειας απαιτούν περισσότερη φροντίδα, λίπασμα, νερό και κλάδεμα.

5. Κλάδεψε ή όχι

Οι σφιχτές ντομάτες δεν χρειάζονται κλάδεμα. Εκτός αν τα δέντρα μεγαλώνουν πολύ κοντά μεταξύ τους. Κλαδέψτε κλαδιά που εμποδίζουν τον αερισμό και τη διείσδυση του ήλιου.

Επίσης, αφαιρέστε τους βλαστούς (προεξέχοντες μίσχους) περίπου 6-8 ίντσες κάτω από κάθε φυτό. βελτιώνει την παραγωγικότητα των φυτών Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε τα κορόιδα για να καλλιεργήσετε νέα φυτά!

μην χάσετε σώστε αυτή την προκατάληψη σε κλαδευμένες ντομάτες

6. Επιλέξτε τη σωστή κατσαρόλα.

Πώς να καλλιεργήσετε πολλές ντομάτες σε μια μικρή περιοχή 3

Χρησιμοποιήστε μεγάλες γλάστρες ή σακούλες για να καλλιεργήσετε ντομάτες. Μπορεί να τοποθετηθεί για συγκεκριμένα φυτά σε γλάστρες των 5 έως 7 γαλονιών με βάθος 12 έως 14 ίντσες.

για ασταθή ποικιλομορφία Επιλέξτε ένα μεγαλύτερο δοχείο. Το δοχείο πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον 14 ίντσες. αλλά λίγο περισσότερο από αυτό

7. Ποτίστε σωστά τα φυτά.

Πότε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε δοχεία Το τακτικό πότισμα είναι σημαντικό. Πρέπει να ποτίζεται το πρωί. σχεδόν κάθε ή δύο μέρες το καλοκαίρι σε ζεστό καιρό Μπορεί ακόμη και να χρειαστεί να ποτίζετε δύο φορές την ημέρα.

Αποφύγετε το πότισμα από πάνω. Το να βρέχονται τα φύλλα είναι κακή πρακτική. Επειδή τα υγρά φύλλα και οι μίσχοι είναι επιρρεπείς σε διάφορες ασθένειες εύκολα.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ντομάτες από μοσχεύματα. εδώ

8. Ταΐστε τα φυτά.

Οιστρογόνα_τροφικά φυτά

Η έλλειψη ασβεστίου προκαλεί σήψη των λουλουδιών στις ντομάτες. Είναι σημαντικό στοιχείο στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Το ασβέστιο προστατεύει τα φυτά από το θερμικό στρες και επηρεάζει την ποιότητα των καρπών.

Κατά το φύτεμα βάζουμε στον πάτο 2-3 τσόφλια αυγών κοτόπουλου. Αυτό θα παρέχει στα φυτά σταθερή παροχή μετάλλων και ασβεστίου.

Πασπαλίστε μεδούλι κατά τη φύτευση, ειδικά αν το χώμα σας είναι χαμηλό σε ασβέστιο. Η ορθοπεδική επιτρέπει επίσης στα φυτά να λαμβάνουν φώσφορο αργά και με συνέπεια. Είναι ένα βιολογικό προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φώσφορο και ασβέστιο.

Δείτε τα καλύτερα σπιτικά λιπάσματα για ντομάτες. εδώ

9. Φυτέψτε κάθετα.

Μπορείτε εύκολα να εκπαιδεύσετε τις ντομάτες να μεγαλώνουν κάθετα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απολαύσετε τη φρέσκια σοδειά. σε συγκεκριμένο μέρος Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μια πέργκολα ή ένα σύστημα υποστήριξης.

Οι συγγραφείς μας διαπίστωσαν ότι τα Sungold, Blondkopsen, Black Cherry και Gardener’s Delight είναι τα πλέον κατάλληλα για κάθετη ανάπτυξη.

Ομοίως, μπορούν να φυτευτούν σε κρεμαστά καλάθια για εξοικονόμηση χώρου.Φυτέψτε το Tiny Tim, το Red Robin, το Celano Hybrid και το Whipsnapper για μια πλούσια συγκομιδή.


Γρήγορες συμβουλές για την καλλιέργεια καλών ντοματών

Shutterstock/Photoacoustic
  • Το κλουβί χρειάζεται περισσότερο χώρο. Οπότε στοίβαξε τις ντομάτες. Αν καλλιεργείτε ντομάτες στο μπαλκόνι Ας το δέσουμε στο κάγκελο.
  • Μην φυτεύετε ντομάτες ανάποδα. Είναι μια όμορφη ιδέα, αλλά δεν βγαίνει, ωστόσο, μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες. (ντοματίνια) σε κρεμαστά καλάθια
  • Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλαστρών χωρίς χώμα για καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε το δικό σας σύμφωνα με τη συνταγή εδώ.
  • Το pH του εδάφους είναι σημαντικό Το βέλτιστο pH για τις ντομάτες είναι περίπου 6 – 6,8 Ελαφρώς όξινο έως ουδέτερο!
  • Προσθέστε vermicompost, σάπιο κομπόστ ή vermicompost στο έδαφος για να εμπλουτίσετε το έδαφος. Τα σκουλήκια μπορούν να ζήσουν στο έδαφος.
  • Χρησιμοποιήστε αλάτι Epsom στις ντομάτες. Για να μάθετε γιατί και πώς – ανατρέξτε στο άρθρο μας.
  • Μια φορά το μήνα, γονιμοποιήστε τα φυτά με υγρά φύκια, κομπόστ ή λίπασμα τσαγιού.
  • Μάλτσαρα φυτών ντομάτας είναι απαραίτητο για σάπια φύλλα Χρησιμοποιήστε οργανική ύλη, θρυμματισμένα τσόφλια αυγών, κατακάθι καφέ ή χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού.

εδώ Πρώτες συμβουλές για την καλλιέργεια γλυκών ντοματών

Σχολιάστε