Συγκομιδή Καφέ

Συγκομιδή Καφέ

Ακολουθήστε αυτές τις κορυφαίες συμβουλές. συγκομιδή καφέ Βοηθά στην αποτελεσματική χρήση μετά τη φύτευση στον κήπο του σπιτιού!

συγκομιδή καφέ όχι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις Και αυτό το άρθρο θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να το κάνετε εύκολο στο σπίτι!

Μάθετε σε ποια φυτά αρέσουν και σε ποια αντιπαθούν τα κατακάθια καφέ. εδώ


συγκομιδή κόκκων καφέ

1. Μηχανική μέθοδος

Barista Hustle

Η μηχανική συγκομιδή είναι η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη μέθοδος συγκομιδής κόκκων καφέ. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί μηχανήματα για να αφαιρέσει τα κεράσια από τους θάμνους του καφέ. Οι κόκκοι του καφέ στη συνέχεια συλλέγονται και μεταφέρονται στο εργοστάσιο επεξεργασίας.

Οι μηχανικές θεριζοαλωνιστικές μηχανές είναι εξοπλισμένες με μεγάλα περιστρεφόμενα τύμπανα καλυμμένα με μεταλλικούς πείρους. Τραβήξτε το με ένα τρακτέρ και περάστε το μέσα από μια φυτεία καφέ. ενώ κινείσαι Οι τυμπανιστές βγάζουν τα κεράσια από τους θάμνους και τα μαζεύουν στα σκουπίδια.

Δείτε αυτές τις εκπληκτικές εφαρμογές καφέ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τον κήπο σας. εδώ

Στη συνέχεια, τα φασόλια φορτώνονται σε έναν μεταφορικό ιμάντα και μεταφέρονται σε μια μονάδα επεξεργασίας όπου καθαρίζονται, ξεφλουδίζονται και ταξινομούνται πριν συσκευαστούν προς πώληση.

Αυτή η μέθοδος συγκομιδής είναι αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική. Αλλά δεν βοηθά πάντα να ξεχωρίζεις τα ποιοτικά φασόλια. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο υπερβολικής συγκομιδής και πρόκλησης μεγάλης ζημιάς στο περιβάλλον.

2. Χειραψία

συγκομιδή καφέ 2

Η διαδικασία συγκομιδής κόκκων καφέ είναι μια διαδικασία έντασης εργασίας. Οι αγρότες μαζεύουν με το χέρι ώριμα κεράσια καφέ από τα κλαδιά του φυτού καφέ. Αυτή είναι η παραδοσιακή μέθοδος συγκομιδής κόκκων καφέ και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου.

Αυτή η μέθοδος απαιτεί ομάδες συλλογής να περάσουν από φυτείες καφέ και να μαζέψουν μόνο τα ώριμα κεράσια. Ο επιλογέας πρέπει να κοιτάξει προσεκτικά κάθε κεράσι για να δει αν είναι έτοιμο για συλλογή. Η διαδικασία συλλογής κερασιών καφέ είναι πολύ λεπτή. Επειδή το μάζεμα των κερασιών νωρίς ή αργά μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των κόκκων του καφέ.

Εδώ είναι μερικά καταπληκτικά φίλτρα καφέ που χρησιμοποιούνται στον κήπο.

Όταν ωριμάσουν τα κεράσια Αποστέλλονται στον ταξινομημένο σταθμό επεξεργασίας. πλύνετε και στεγνώστε Στη συνέχεια, οι ξηροί καρποί διαχωρίζονται από τα κεράσια και αποθηκεύονται μέχρι να είναι έτοιμοι να σταλούν στο ψήστη.

Η μέθοδος συγκομιδής με το χέρι των κόκκων καφέ απαιτεί δεξιοτεχνία και προσοχή στη λεπτομέρεια. Αυτή η μέθοδος είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Αλλά χρησιμοποιείται συχνά για να εξασφαλίσει τη συγκομιδή των φασολιών υψηλότερης ποιότητας.


επεξεργασία κόκκων καφέ

1. Ξηρή μέθοδος

Η ξηρή επεξεργασία κόκκων καφέ είναι η παραδοσιακή και πιο κοινή μέθοδος επεξεργασίας. Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει αφήστε τα φασόλια να στεγνώσουν στον ήλιο για αρκετές εβδομάδες μέχρι να επιτύχουν την επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται κυρίως σε ζεστές και ξηρές περιοχές. Τα φασόλια απλώνονται ομοιόμορφα σε αίθριο ή ψηλό κρεβάτι και αφήνονται να στεγνώσουν στον ήλιο. αυτό το διάστημα Οι εργάτες αναποδογυρίζουν συνεχώς τα φασόλια για να εξασφαλίσουν ότι τα φασόλια είναι στεγνά.

Κοιτάξτε τα μανιτάρια που φυτρώνουν στο κατακάθι του καφέ. εδώ

Όταν οι ξηροί καρποί έχουν την επιθυμητή περιεκτικότητα σε υγρασία. Συλλέγεται, ταξινομείται και αποθηκεύεται σε σακουλάκια μέχρι να είναι έτοιμο για ψήσιμο.

2. Υγρή μέθοδος

συγκομιδή καφέ4

Η επεξεργασία με υγρούς κόκκους είναι μια μέθοδος επεξεργασίας κόκκων καφέ που χρησιμοποιεί νερό για να διαχωρίσει τα υπολείμματα καφέ από τους κόκκους καφέ. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνά σε περιοχές όπου ο καφές αναπτύσσεται σε υγρά περιβάλλοντα, όπως η Λατινική Αμερική, η Αφρική και η Νοτιοανατολική Ασία.

Μάθετε για τα καλύτερα σημεία καφέ με ιδέες φύτευσης. εδώ

σε υγρή διαδικασία Τα κεράσια του καφέ συλλέγονται και αλέθονται σε πολτό για να αφαιρεθεί το εξωτερικό δέρμα και η βλέννα. Οι κόκκοι του καφέ στη συνέχεια ζυμώνονται σε νερό για έως και 48 ώρες.Σε αυτό το διάστημα, η βλέννα διασπάται και τα φυσικά σάκχαρα των κόκκων απελευθερώνονται στο νερό.

Οι κόκκοι του καφέ στη συνέχεια βοηθούν στην απομάκρυνση τυχόν υπολειπόμενης βλέννας και διαχωρίζουν τους κόκκους καφέ από τα κατακάθια καφέ. Στη συνέχεια, οι ξηροί καρποί στεγνώνουν είτε μηχανικά είτε στο φως του ήλιου.Τέλος, οι ξηροί καρποί ξεφλουδίζονται και ταξινομούνται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα.

Η υγρή μέθοδος επεξεργασίας κόκκων καφέ είναι πιο εντατική από την ξηρή μέθοδο. Αλλά θα πάρετε καφέ υψηλής ποιότητας με πολύ διαφορετική γεύση. Είναι επίσης καλό για το περιβάλλον καθώς καταναλώνει λιγότερο νερό και παράγει λιγότερα απόβλητα.

Προσπαθήστε να επισκεφτείτε ένα ζεστό καφέ στο σπίτι. εδώ

Σχολιάστε