Συμβουλές φροντίδας φυτών Raven Zz και πώς να το διατηρήσετε μαύρο

Συμβουλές φροντίδας φυτών Raven Zz και πώς να το διατηρήσετε μαύρο

μάθετε μυστικές συμβουλές μαύρος Raven ZZ Plant Care και πώς να το διατηρήσετε μαύρο Αναδείξτε το σκούρο φύλλωμα με πολύχρωμα φυτά!

Το στούντιο φεύγει

Αφού εμφανίστηκε το 2019, αυτή η μελαχρινή καλλονή έγινε εξαιρετικά δημοφιλής από τότε! Δείτε τον πλήρη οδηγό μας. Raven ZZ Plant Care και πώς να το διατηρήσετε μαύρο!

εδώ Τα καλύτερα φυτά ZZ που μπορείτε να καλλιεργήσετε


Τι είναι το Raven ZZ Factory;

Το φυτό Raven ZZ είναι ένα εύκολο στην καλλιέργεια τροπικό παχύφυτο της οικογένειας Araceae (Aroid). Εισήχθη για πρώτη φορά το 2019, έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή. με εντυπωσιακό μαύρο φύλλωμα Δανείστηκε το μισό όνομα από το εργοστάσιο ZZ (Zamioculcas zamifolia), που ονομάζεται επίσης «αιώνιο φυτό‘ ή ‘Η απάντηση είναι ένα δέντρο.‘και’κοράκινα αναγνωρίσει το σκούρο φύλλωμα

Αυτό το φυτό χαμηλής συντήρησης επιβιώνει ακόμα και στο σκοτάδι και δεν χρειάζεται συχνό πότισμα. Επειδή μπορεί να αποθηκεύσει νερό σε χοντρούς μίσχους και ριζώματα όπως οι κόνδυλοι. Μπορεί να είναι 2 έως 4 πόδια ύψος και πλάτος.


Πώς να διατηρήσετε το φυτό Raven ZZ εντελώς μαύρο;

άγρια ​​φυτά

Πριν ξεκινήσετε τη φύτευση αυτού του φυτού Θα πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι τα νέα φύλλα θα φαίνονται κιμωλία ή ανοιχτό πράσινο. και καθώς ωριμάζει γίνεται σκούρο μωβ ή μαύρο.

1. Αγοράστε ένα ώριμο φυτό με σκούρο φύλλωμα.

όταν αγοράζεις ένα δέντρο Αγοράστε ένα δέντρο που δεν έχει ωριμάσει ακόμα. Αυτό διασφαλίζει ότι θα πάρετε μια μαύρη κάρτα από την αρχή πριν φέρετε τα φυτά στο σπίτι!

2. Μην κόβετε πολύ συχνά.

Αν σας αρέσουν τα φυτά με σκούρα φύλλα Μην κλαδεύετε συχνά. γιατί τα νεαρά φύλλα είναι πράσινα συχνό κλάδεμα Αυτό ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων φύλλων, ώστε το φυτό να είναι πράσινο αντί για μαύρο.

3. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά φωτισμένο και έμμεσο φως.

Αν και το φυτό επιβιώνει καλά στη σκιά. Αλλά η διατήρηση του σε χαμηλό φωτισμό θα επιβραδύνει την ανάπτυξη και θα επηρεάσει το σκούρο χρώμα των φύλλων.

Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε το μαύρο είναι σε έντονο φως και έμμεσο φως με φίλτρο για λίγες ώρες ή μέτριο ηλιακό φως.

4. Να μαζεύετε πάντα τα φύλλα.

Γιατί είναι λαμπερό καλλωπιστικό φυτό εσωτερικού χώρου. Τα φύλλα του τείνουν να συσσωρεύουν σκόνη και λεκέδες από σκληρό νερό. που μπορεί να προκαλέσει βαθουλώματα σε μια σκούρα και λιπαρή εμφάνιση Αυτό το κάνει σίγουρα ένα από τα καλύτερα μαύρα φυτά εσωτερικού χώρου.

Καθαρίζετε τα φύλλα με ένα υγρό βαμβακερό πανί κάθε 2 εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνουν τα καλύτερα και τα πιο μαύρα. Βοηθά επίσης στη φωτοσύνθεση των φυτών.

5. Μικρές ρίζες

Διατηρώντας το φυτό ελαφρώς ριζωμένο θα διασφαλίσετε ότι θα δείτε περισσότερα μαύρα φύλλα από πράσινα φύλλα. Δεδομένου ότι το φυτό δεν θα αναπτυχθεί ενεργά. Αυτό θα προκαλέσει λιγότερη νέα πράσινη ανάπτυξη. Τα κοράκια θα αφιερώσουν την ενέργειά τους στην τελειοποίηση των μαύρων φύλλων και στην επέκταση των ριζωμάτων!

Μην απογοητευτείτε αν παρατηρήσετε ότι τα φυτά αρχίζουν να πρασινίζουν. Μπορεί να χρειαστούν έως και δύο μήνες για να σκουρύνουν εντελώς τα φύλλα και οι μίσχοι. Συνήθως το χρώμα γίνεται σκούρο μετά από έξι έως οκτώ εβδομάδες. οπότε παρακαλώ να είστε υπομονετικοί

Δείτε τα οφέλη της καλλιέργειας ΖΖ. εδώ


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια φυτών Raven ZZ και τη διατήρηση του μαύρου

Raven ZZ Plant Care και πώς να το διατηρήσετε μαύρο 2
Botany_Plant_Journal

φως

Τα φυτά Raven ZZ μπορούν να καλλιεργηθούν σε χαμηλό, μεσαίο ή έντονο φως, αλλά σε χαμηλό φωτισμό έχουν πιο ανοιχτόχρωμα πράσινα και λιγότερο μαύρα φύλλα. όταν φυτεύεται στη σκιά Φροντίστε να λαμβάνετε όσο το δυνατόν περισσότερο ηλιακό φως.

Προστατέψτε τα φυτά από το παρατεταμένο άμεσο ηλιακό φως. ειδικά το απόγευμα καθώς μπορεί να κάψει τα φύλλα

Ρεκόρ: Αν δεν μπορείτε να βάλετε φυτά σε ένα φωτεινό παράθυρο του σπιτιού σας. Αντίθετα, τοποθετήστε το κάτω από ένα φως ανάπτυξης ή ανάψτε ένα LED ή λαμπτήρα φθορισμού στο δωμάτιό σας.

γη

Χρησιμοποιήστε ένα καλά στραγγισμένο μέσο ανάπτυξης. για την καλύτερη ανάπτυξη Επιλέξτε ένα μείγμα από παχύφυτα και περλίτη. Αποφύγετε τη χρήση συμπιεσμένου χώματος ή χώματος κήπου εάν θέλετε σκούρο φύλλωμα.

νερό

Ποτίστε το φυτό όταν το επάνω μέρος ή δύο ίντσες φυτικού υλικού αισθάνονται στεγνό στην αφή. Το φυτό διατηρεί την υγρασία σε παχιά ριζώματα που μοιάζουν με πατάτα. που μπορεί να διαρκέσει για εβδομάδες χωρίς νερό Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ποτίζετε τόσο συχνά.

Λάβετε υπόψη ότι σε αυτό το φυτό δεν αρέσει να βρέχονται τα πόδια σας. Και η υπερχείλιση μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Αυτό μπορεί να κάνει τα σκούρα φύλλα να ξεθωριάζουν και να θαμπά. Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση σκληρού νερού για τον κορεσμό αυτής της γλάστρας.

υγρασία

Αυτό το φυτό δεν απαιτεί τόση υγρασία όσο ορισμένα κοινά καλλωπιστικά φυτά όπως το potho και το philodendron. Μπορείτε όμως να το καλλιεργήσετε σε συνθήκες υγρασίας κοντά σε άλλα καλλωπιστικά φυτά.

θερμοκρασία

Το φυτό τα καταφέρνει καλύτερα σε σταθερή θερμοκρασία δωματίου από 60 έως 85 F (15-30 C), καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα φυτά για να αναπτυχθεί σε εσωτερικούς χώρους χωρίς καμία ανησυχία. Βεβαιωθείτε ότι δεν εκτίθεται σε θερμοκρασίες κάτω των 50 F (10 C).


Φροντίδα φυτών Raven ZZ

Terracotta Journal

λίπασμα

Εάν χρησιμοποιείτε γλάστρες καλής ποιότητας αναμεμειγμένες με οργανική ύλη. Μην ανησυχείτε πολύ για τη διατροφή των φυτών. για την αύξηση της μαύρης ανάπτυξης Εφαρμόστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα αραιωμένο στο 1/4 ή 1/2 της συγκέντρωσης κάθε 6-8 εβδομάδες κατά την άνοιξη, το καλοκαίρι και τα μέσα του φθινοπώρου. (Εάν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα.) Κοιτάξτε την ετικέτα για οδηγίες.

παράσιτα και ασθένειες

Αυτό το φυτό ZZ είναι ευαίσθητο σε αλευροφόρα, ακάρεα αράχνης, θρίπες και λέπια και μπορεί να αφαιρεθεί ψεκάζοντάς τα με ισχυρό νερό ή εντομοκτόνο σαπούνι.

για την πρόληψη των περισσότερων πιθανών ασθενειών Αποφύγετε πάση θυσία τα αγχώδη φυτά και το υπερβολικό πότισμα.


τοξικότητα

Αυτό το φυτό περιέχει κρυστάλλους οξαλικού ασβεστίου. Αυτό μπορεί να ερεθίσει το στόμα και το δέρμα σας. Επομένως, κρατήστε το μακριά από περίεργα παιδιά και κατοικίδια.

Είναι το φυτό ZZ τοξικό για τις γάτες και τα κατοικίδια; ψάχνω εδώ


Πολλαπλασιάζοντας φυτά Raven ZZ

Το φυτό Raven ZZ είναι μια ποικιλία Zamioculcas zamifolia. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πολλαπλασιάσετε με τον ίδιο τρόπο: μοσχεύματα φύλλων, μοσχεύματα μίσχων. και διακλάδωση Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα ή παχύφυτο που στραγγίζει καλά για καλή ανάπτυξη.

Μάθετε ενδιαφέροντα στοιχεία για τα αγαπημένα σας φυτά εσωτερικού χώρου. εδώ

Σχολιάστε