Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι και τα κακά

Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι και τα κακά

Αυτό Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι Αυτό θα σας προσφέρει μια ζουμερή συγκομιδή! Συμπεριλάβαμε τους κακούς.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε σχετικά Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι Και ο κακός διασφαλίζει ότι θα πάρετε τα καλύτερα και πιο ζουμερά φρούτα!

Το καρπούζι είναι φρούτο ή λαχανικό; βρείτε εδώ


Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι

1. Κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για τα πεπόνια επειδή απωθούν τα έντομα και τα παράσιτα που μπορούν να επιτεθούν στα φυτά πεπονιού. Τα κρεμμύδια είναι επίσης γνωστά για την ικανότητά τους να αποτρέπουν ζώα όπως τα κουνέλια και τα ελάφια από το να φάνε το πεπόνι.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια κρεμμυδιών. εδώ

2. Σκόρδο

αγροικία

Το σκόρδο απωθεί τα παράσιτα όπως οι αφίδες και τα ακάρεα της αράχνης. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των συνθηκών του εδάφους αναστέλλοντας επιβλαβή παθογόνα στο έδαφος και αυξάνοντας την οργανική ύλη καθώς τα φυτά αποσυντίθενται.

Αυτό είναι το καλύτερο φυτό συντροφιάς σκόρδου.

3. Διαρροή

Καλύτερο φυτό καρπούζι Companion 3

Τα πράσα είναι μέλη της οικογένειας των κρεμμυδιών και μοιράζονται τα ίδια οφέλη όταν χρησιμοποιούνται ως συντροφική καλλιέργεια με τα πεπόνια. Βελτιώνουν την ποιότητα του εδάφους ενώ απωθούν τα έντομα και τα παράσιτα.

4. Σκόρδο

βοτανολόγος27

Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην απώθηση των αφίδων και άλλων παρασίτων. ενώ προσελκύει ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Αποτελούν επίσης καλή πηγή θρεπτικών συστατικών για το έδαφος και συμβάλλουν στη βελτίωση της συνολικής υγείας της καλλιέργειας καρπουζιού.

Μάθετε για την καλλιέργεια κρεμμυδιών σε γλάστρες και τη φροντίδα τους εδώ.

5. Ασκαλώνια

Top 5 φυτά συντροφιάς καρπούζι
όμορφος κήπος

Τα κρεμμύδια απωθούν τα έντομα και απωθούν τα επιβλαβή παθογόνα από το έδαφος. Βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους και αυξάνει την οργανική ύλη του εδάφους όταν αποσυντίθεται.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε καρπούζια κάθετα σε δοχεία. εδώ

6. Ξηροί καρποί

ζωή στον κήπο

Τα φασόλια είναι όσπρια που μπορούν να σταθεροποιήσουν το άζωτο στο έδαφος. Αυτό καθιστά ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για πεπόνια. Το άζωτο είναι ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό που χρειάζονται τα φυτά καρπούζι για να παράγουν δυνατά φύλλα και καρπούς.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε εύκολα τα φασόλια. εδώ

7. Καρότα

Top 7 φυτά συντροφιάς καρπούζιΤα καρότα έχουν ρηχά ριζικά συστήματα που δεν ανταγωνίζονται τις ρίζες του καρπουζιού. Βοηθά επίσης στη διάσπαση του συμπιεσμένου εδάφους και στη βελτίωση της πρόσληψης νερού και θρεπτικών συστατικών.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια καρότων.

8. Μαρούλι

Το μαρούλι μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη του εδάφους και στην πρόληψη της απώλειας νερού λόγω της εξάτμισης. Έχει ρηχές ρίζες που δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις ρίζες του φυτού πεπονιού. κάντε τους καλούς φίλους

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να καλλιεργήσετε πιο γλυκό, λιγότερο πικρό σπανάκι στον κήπο.

9. Μαρούλι

Top 9 φυτά συντροφιάς καρπούζι

Το μαρούλι έχει ρηχές ρίζες και δεν ανταγωνίζεται για θρεπτικά συστατικά και νερό τις ρίζες του φυτού πεπονιού. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους προσθέτοντας οργανική ύλη και θρεπτικά συστατικά καθώς το έδαφος αποσυντίθεται.

Μάθετε τα μυστικά της συγκομιδής του μαρουλιού με σύνεση. εδώ

10. Μέντα

Η μέντα έχει φυσικές εντομοαπωθητικές ιδιότητες που βοηθούν στην πρόληψη των εντόμων και των παρασίτων από το να επιτεθούν στην καλλιέργεια πεπονιού. Το δυνατό άρωμα μέντας καλύπτει το άρωμα του φυτού πεπονιού. δεν προσελκύουν έντομα

Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε μέντα σε μικρό χώρο (μπαλκόνι, μπαλκόνι, στέγη και παράθυρα).

11. Catnip

Τα 11 καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι
αγροικία και λουλούδια

Το Catnip είναι ένα φυσικό εντομοαπωθητικό και απωθεί τα παράσιτα όπως οι αφίδες και η λευκή μύγα, ενώ προσελκύει και ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Αυτό θα βοηθήσει στην επικονίαση της καλλιέργειας πεπονιού.

Ακολουθεί ένας οδηγός από το Α έως το Ω για την καλλιέργεια γατόλιπας σε εσωτερικούς χώρους.

12. Χορός

Σοφία.φωτογραφικό

Το Tansy απωθεί τα σκαθάρια αγγουριού, τη λευκή μύγα και τις αφίδες που καταστρέφουν τα φυτά καρπουζιού. Φυτέψτε πικραλίδες περιμετρικά του κρεβατιού και φυτέψτε καρπούζια στο κέντρο για να εκμεταλλευτείτε τις εντομοαπωθητικές τους ιδιότητες.

13. Ναστούρτιο

Τα 13 καλύτερα φυτά συντροφιάς καρπούζι
σπίτι κοινής λογικής

Το ναστούρτιο απωθεί πολλά έντομα και προσελκύει επικονιαστές. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επικονίαση των καρπουζιών.Το οπίσθιο στέλεχος χρησιμεύει επίσης ως ζωντανό σάπια φύλλα. Διατηρήστε το χώμα δροσερό και υγρό.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε νυστέρια σε δοχεία εδώ.

14. Κατιφές

Οι κατιφέδες απωθούν τα έντομα, ιδιαίτερα τους νηματώδεις από φυτά καρπουζιού. Ενώ το καρπούζι δίνει σκιά και στηρίζει τους κατιφέδες. Επιπλέον, οι κατιφέδες προσελκύουν επικονιαστές στα άνθη του πεπονιού. βελτίωση της καρπόδεσης

Εδώ είναι μερικά καταπληκτικά λουλούδια που μοιάζουν με κατιφέδες.

15. Ραπανάκι

Top 15 φυτά συντροφιάς καρπούζι
το πράσινο pinky

Τα ραπανάκια απωθούν τα σκαθάρια αγγουριού, τα σκαθάρια της κολοκυθιάς και άλλα επιβλαβή έντομα. καταστρέφοντας το καρπούζι Μπορείτε να συγκομίσετε σε λίγες εβδομάδες. αφήνοντας την κορυφή του εδάφους ανοιχτή Αφήστε τα καρπούζια να απλώσουν τις ρίζες τους και να έχουν εύκολη πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ραπανάκια από καρπούζι εδώ.

16. Βασίλειος

βότανο

Οι έντονες οσμές μπορούν να μπερδέψουν και να αποτρέψουν έντομα όπως οι θρίπες, τα ακάρεα της αράχνης και οι αφίδες που προκαλούν μεγάλη ζημιά στα φυτά του πεπονιού. Ο βασιλικός περιέχει αιθέρια έλαια που ενισχύουν τη γεύση του πεπονιού όταν καλλιεργείται κοντά.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλλιέργεια μεγάλου βασιλικού.


Φυτά κακής συντροφιάς για καρπούζια

Αυτά είναι φυτά που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη και την απόδοση των καρπουζιών.

1. Ηλίανθος

Φυτά κακής συντροφιάς για καρπούζια
εξωραϊσμός

Οι ηλίανθοι απελευθερώνουν αλληλοχημικές ουσίες που συσσωρεύονται στο έδαφος και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών καρπουζιού. Οι ηλίανθοι μπορούν να ανταγωνιστούν τα καρπούζια για νερό και θρεπτικά συστατικά. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη και η παραγωγικότητα μειώνονται.

Αυτή είναι η καλύτερη ποικιλία λευκού ηλίανθου.

2. Κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια είναι ένα άλλο κακό φυτό συντροφιάς για το καρπούζι γιατί και τα δύο ανήκουν στην οικογένεια των κολοκυθιών. Cucurbitaceae Αυτό σημαίνει ότι και οι δύο είναι ευαίσθητοι στα ίδια παράσιτα και ασθένειες. που μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα μεταξύ των φυτών

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κολοκυθάκια κάθετα για εξοικονόμηση χώρου και απεριόριστες συγκομιδές εδώ.

3. Αγγούρι

Φυτά κακής συντροφιάς για καρπούζια 3

Τα αγγούρια προσελκύουν σκαθάρια και σκαθάρια. που μπορεί να βλάψει το φυτό καρπούζι Έχουν υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. που μπορεί να ανταγωνιστεί τα καρπούζια από πλευράς πόρων προκαλούν μείωση της παραγωγικότητας

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε αγγούρια σε δοχεία εδώ.

4. Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι είναι ένα κακό φυτό συντροφιάς για το καρπούζι. Επειδή χρειάζονται τις ίδιες συνθήκες καλλιέργειας και θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των δύο φυτών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα χαμηλές αποδόσεις και καθυστερημένη ανάπτυξη.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε κουνουπίδι σε δοχεία εδώ.

5. Καλέ

Φυτά κακής συντροφιάς για καρπούζια 5
Μιν Χουάι

Το Kale προσελκύει έντομα που βλάπτουν τα φυτά του καρπουζιού. Είναι γνωστό ότι έχει υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. που μπορεί να ανταγωνιστεί τα καρπούζια από πλευράς πόρων προκαλούν μείωση της παραγωγικότητας

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με την καλλιέργεια του λάχανου σε γλάστρες. εδώ

6. Μουστάρδα σπανάκι

Η μουστάρδα απελευθερώνει χημικές ουσίες που μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη άλλων φυτών, συμπεριλαμβανομένων των καρπουζιών, που περιέχουν ενώσεις που είναι τοξικές για τα φυτά καρπουζιού. Αυτό προκαλεί μείωση της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας.

7. Λάχανο

Φυτά κακής συντροφιάς για καρπούζι 7
crop_n_chop

Το λάχανο είναι μια μεγάλη χορτονομή που μπορεί να ανταγωνιστεί τα φυτά πεπονιού για θρεπτικά συστατικά. Και τα δύο φυτά έχουν παρόμοιες απαιτήσεις σε έδαφος και θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε γιγάντια λάχανα εδώ.

8. Κολοκύθα

σπίτι

Οι κολοκύθες είναι επίσης μέρος της οικογένειας. Cucurbitaceae και είναι ευαίσθητα στα ίδια παράσιτα και ασθένειες που μαστίζουν τα φυτά πεπονιού.

Έχουν επίσης μια μεγάλη συνήθεια εξάπλωσης που δημιουργεί σκιά και ανταγωνίζεται για νερό και θρεπτικά συστατικά, μειώνοντας τις αποδόσεις του καρπουζιού.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια κολοκύθας. εδώ

9. Ντομάτες

Φυτά κακής συντροφιάς για καρπούζι 9
εξωραϊσμός

Οι ντομάτες έχουν παρόμοιες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να ανταγωνίζονται για πόρους. Αυτό μειώνει τις αποδόσεις και για τις δύο καλλιέργειες.Οι ντομάτες προσελκύουν επίσης έντομα. που μπορεί να βλάψει το φυτό καρπούζι

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε ντομάτες κειμήλιο σε γλάστρες εδώ.

10. Πιπέρι

πώς να φυτέψετε ένα σπίτι

Οι πιπεριές προσελκύουν έντομα και ασθένειες που μπορούν να βλάψουν τα φυτά του καρπουζιού.Επιπλέον, οι πιπεριές έχουν υψηλές απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά. που μπορεί να ανταγωνιστεί τα καρπούζια από πλευράς πόρων και να μειώσει τις αποδόσεις.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε πιπεριές σε γλάστρες και δοχεία. εδώ

11. Πατάτες

11 κακά φυτά συντροφιάς για καρπούζια

Οι πατάτες είναι μεγάλες κτηνοτροφικές καλλιέργειες που εξαντλούν γρήγορα τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους. Λιγότερο απομένει για τα φυτά πεπονιού Επιπλέον, οι πατάτες προσελκύουν έντομα, τα οποία μπορούν να βλάψουν τα φυτά καρπουζιού.

Εδώ είναι μερικά εκπληκτικά οφέλη για το ξεφλούδισμα και τον τεμαχισμό των πατατών στον κήπο.

Σχολιάστε