Τα 15 καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης

Τα 15 καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης

Αυτή είναι μια ειδική λίστα Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης Πρέπει να καλλιεργείτε με βότανα για την καλύτερη απόδοση και γεύση!

Η συνεργατική κηπουρική δεν είναι τίποτε άλλο από το περιβάλλον φυτών με άλλα φυτά που τους ταιριάζουν καλύτερα.Ωστόσο, η συνεργατική κηπουρική μπορεί να είναι καταστροφική εάν γίνει εσφαλμένα. κολλήστε ως εξής Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης για να μην συμβεί αυτό


Θετικές όψεις των φυτών συντροφιάς

  • Καλύτερη διαθεσιμότητα θρεπτικών συστατικών: Τα φυτά συντροφιάς αυξάνουν τη διαθεσιμότητα θρεπτικών ουσιών στα φυτά ξενιστές παρέχοντας άζωτο και άλλα απαραίτητα μέταλλα. μέσω του ριζικού τους συστήματος
  • Έλεγχος ζιζανίων: Τα φυτά συντροφιάς μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των ζιζανίων ανταγωνιζόμενοι για πόρους, παρέχοντας σκιά και καθιστώντας τα λιγότερο ευπρόσδεκτα στην ανάπτυξη των ζιζανίων.
  • Βελτιώστε τον έλεγχο των παρασίτων: Τα φυτά που ζουν μαζί μπορούν να προσελκύσουν ωφέλιμα έντομα. που τρώνε και ελέγχουν πληθυσμούς εντόμων ή να απωθεί τα έντομα με τη μυρωδιά ή τη γεύση του.
  • Βελτιώστε την επικονίαση: Τα συνυπάρχοντα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στην προσέλκυση ωφέλιμων επικονιαστών όπως οι μέλισσες, οι πεταλούδες και άλλα έντομα, βελτιώνοντας την ποιότητα και την ποσότητα των αποδόσεων των καλλιεργειών.
  • Καλύτερος έλεγχος της νόσου: Τα φυτά συντροφιάς παρέχουν άμυνα ενάντια σε παθογόνους μύκητες και βακτήρια. και εκκρίνουν ενώσεις που αναστέλλουν την εξάπλωση της ασθένειας

Τα καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης

1. Βασίλειος

Βοτανική ονομασία: κοινό θυμάρι

Η φύτευση βασιλικού και ρίγανης μαζί μπορεί να βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τα παράσιτα. Επειδή και τα δύο αυτά φυτά μπορούν να απωθούν τα έντομα.

Επιπλέον, όταν οι δύο σύντροφοι έριξαν τα φύλλα τους Θα καλύψει ο ένας τις ανάγκες του άλλου σε λίπασμα. Το καλύτερο μέρος της καλλιέργειας μαζί είναι η αυξημένη γεύση του προϊόντος. Είναι ένα από τα καλύτερα συντροφικά φυτά ρίγανης.

2. Βασίλειος

Καλύτερο φυτό συντροφιάς ρίγανης 2

Βοτανική ονομασία: βασιλίσκος

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στην καλλιέργεια ρίγανης και βασιλικού. Τα καλά νέα είναι ότι παίρνετε ένα προϊόν που έχει καλή γεύση και δεν έχει ελαττώματα. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο βασιλικός χρειάζεται περισσότερο νερό από τη ρίγανη. και μπορεί να προκαλέσει σήψη της ρίγανης

3. Φράουλα

Βοτανική ονομασία: Fragaria × Ανανάς

Ένα άλλο καλύτερο φυτό συντροφιάς ρίγανης είναι η φράουλα. Η ρίγανη είναι ένα αρωματικό βότανο που απωθεί τα έντομα και γονιμοποιεί φυσικά το έδαφος.

Τα φυτά φράουλας προσελκύουν επικονιαστές και παρέχουν επιπλέον άζωτο στο έδαφος. Τόσο η ρίγανη όσο και η φράουλα είναι ανθεκτικά στην ξηρασία και μπορούν να επιβιώσουν με λίγο νερό.

4. Πιπέρι

Καλύτερο φυτό συντροφιάς ρίγανης 3

Βοτανική ονομασία: Piper Nitrum

Είναι ωφέλιμο να καλλιεργούμε ρίγανη και πιπεριά μαζί καθώς ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Απαιτούν παρόμοιες συνθήκες καλλιέργειας. και όταν φυτεύονται μαζί Μπορούν να βοηθήσουν στην απώθηση των παρασίτων ενώ παρέχουν το ένα στο άλλο πρόσθετα θρεπτικά συστατικά.

Η ρίγανη αναδεικνύει τη γεύση των πιπεριών. Επομένως, η φύτευση μαζί θα σας δώσει μια πιο νόστιμη γεύση.

5. Λάχανο

χρονοδιάγραμμα συγκομιδής

Βοτανική ονομασία: εμφανίζεται Brassica oleracea var

Η καλλιέργεια ρίγανης και λάχανου μαζί φέρνει οφέλη και στα δύο φυτά. Η ρίγανη είναι ένα δυνατό βότανο που απωθεί πολλά έντομα, όπως οι αφίδες, που μπορούν να καταστρέψουν το λάχανο.

Επιπλέον, η ρίγανη βελτιώνει τη γεύση του λάχανου και βελτιώνει την ποιότητα του εδάφους.

Επιπλέον, το έντονο άρωμα της ρίγανης καλύπτει τη μυρωδιά του λάχανου. κάνει τους κηπουρούς να αισθάνονται πιο άνετα

6. Καρπούζι

Καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης 8

Βοτανική ονομασία: Citrullus lanatus

Η ρίγανη απωθεί τα έντομα στα πεπόνια. και τα πεπόνια σκιάζουν τη ρίγανη. Η ρίγανη ενισχύει τη γεύση του πεπονιού όταν φυτεύεται κοντά.

Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ χρήσιμος για όσους καλλιεργούν καρπούζια σε μικρούς χώρους. καθώς επιτρέπει τη μέγιστη χρήση του χώρου

7. Ξηροί καρποί

Βοτανική ονομασία: Phaseolus vulgaris L.

Η ρίγανη είναι γνωστή για το έντονο άρωμα και τη γεύση της. που μπορεί να βοηθήσει στην απώθηση ορισμένων παρασίτων εντόμων Επιπλέον, οι κόκκοι ρίγανης έχουν βρεθεί ότι περιέχουν ενώσεις που μπορούν να προάγουν την ανάπτυξη.

Τα φασόλια παρέχουν άζωτο στο έδαφος, το οποίο βοηθά στην ανάπτυξη της ρίγανης.

Τέλος, είναι και τα δύο ποώδη φυτά και μπορούν να φυτευτούν ταυτόχρονα. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μεγιστοποιήσετε τον χώρο του κήπου σας.

8. Αγγούρι

Τα 10 κορυφαία φυτά συντροφιάς ρίγανης
reddit

Βοτανική ονομασία: αγγούρι sativa

Η ρίγανη είναι ένα ισχυρό βότανο με αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των αγγουριών από μυκητιασικές ασθένειες.

Η ρίγανη είναι επίσης γνωστό ότι προσελκύει μέλισσες και άλλους επικονιαστές. που βοηθά τα αγγούρια να παράγουν καλές αποδόσεις

Τέλος, η ρίγανη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της γεύσης των αγγουριών όταν φυτεύονται μαζί.

9. Σταφύλια

θαλάσσια

Βοτανική ονομασία: αγγούρι sativa

Η ρίγανη είναι φυσικό εντομοαπωθητικό καθώς και φυσικό μυκητοκτόνο. Αυτό θα προστατεύσει τα σταφύλια σας από παράσιτα και ασθένειες. Η ρίγανη περιέχει επίσης ενώσεις που ενισχύουν τη γεύση του κρασιού που παρασκευάζεται από κοντινά σταφύλια.

Τέλος, η ρίγανη παράγει ένα αιθέριο έλαιο που έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των σταφυλιών σας από την αλλοίωση.

10. Ταγματάρχης

18 καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης

Βοτανική ονομασία: ρίγανη μαντζουράνα

Η φύτευση ρίγανης και μαντζουράνας μαζί είναι μια καλή ιδέα καθώς και τα δύο ανήκουν στην ίδια οικογένεια φυτών και έχουν παρόμοιες ανάγκες φύτευσης.

Η μαντζουράνα μεγαλώνει πιο αργά και είναι πιο εύθραυστη από τη ρίγανη. Έτσι, η φύτευσή τους μαζί δημιουργεί το καλύτερο μικροκλίμα και για τα δύο φυτά.

Και τα δύο βότανα είναι γνωστά για τα δυνατά και πικάντικα αρώματα τους. Επομένως, όταν φυτεύονται μαζί, η έντονη μυρωδιά γίνεται πιο έντονη.

Επιπλέον, η ρίγανη και η μαντζουράνα έχουν πολλές χρήσεις στη μαγειρική, οπότε αν έχετε και τα δύο στη διάθεσή σας θα έχετε μια ποικιλία γευστικών επιλογών.

11. Σπαράγγια

Βοτανική ονομασία: σπαράγγια officinalis

Η ρίγανη είναι ένα αρωματικό βότανο που απωθεί τα έντομα και βοηθά στην απομάκρυνση των σκαθαριών των σπαραγγιών, ένα κοινό παράσιτο των σπαραγγιών. Η ρίγανη ενισχύει επίσης τη γεύση των σπαραγγιών.

Το σπαράγγι είναι ένα εξαιρετικό φυτό συντροφιάς για τη ρίγανη καθώς παρέχει σκιά και υποστήριξη στο φυτό της ρίγανης.Επιπλέον, οι ρίζες των σπαραγγιών βοηθούν στη χαλάρωση του εδάφους και στη βελτίωση της αποστράγγισης. που είναι ευεργετικό και για τα δύο φυτά

Η καλλιέργεια αυτών των δύο φυτών μαζί μπορεί να δημιουργήσει μια αμοιβαία ωφέλιμη σχέση που βοηθά και τα δύο φυτά να ευδοκιμήσουν.

12. Δεντρολίβανο

Καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης 23

Βοτανική ονομασία: Salvia Rosemarinus

Η φύτευση ρίγανης και δεντρολίβανου μαζί είναι μια καλή ιδέα, καθώς είναι όλα μέλη της ίδιας οικογένειας, των Lamiaceae. Μοιράζονται τις αυξανόμενες απαιτήσεις, όπως το καλά στραγγιζόμενο έδαφος και τον ήλιο. και επωφεληθείτε από τη φύτευση μαζί

Η φύτευση μαζί μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων παρασίτων και ασθενειών. βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους Και κάντε τον κήπο να μυρίζει πιο ελκυστικό.

Η ρίγανη και το δεντρολίβανο έχουν πολλές γαστρονομικές χρήσεις, οπότε το να τα έχετε κοντά σας διευκολύνει να προσθέσετε γεύση στα αγαπημένα σας πιάτα.

13. Κολοκυθάκια

Βοτανική ονομασία: κολοκύθι

Η ρίγανη απωθεί τα κοινά παράσιτα εντόμων που επιτίθενται στα κολοκυθάκια, όπως οι αφίδες και η λευκή μύγα. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της γεύσης των κολοκυθιών. Τα κολοκυθάκια μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της ρίγανης από την καυτή ζέστη παρέχοντας λίγη σκιά.

Επιπλέον, τα κολοκυθάκια μπορούν να προσφέρουν ένα δίχτυ για αναρρίχηση ρίγανης. Και τα δύο φυτά χρειάζονται πλήρη ήλιο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

14. Ντομάτες

Καλύτερα φυτά συντροφιάς ρίγανης 31
.homestratosphere.com/

Βοτανική ονομασία: ντομάτα solanum

Η ρίγανη απωθεί τις αφίδες και τα ακάρεα της αράχνης. Το έντονο άρωμα της ρίγανης καλύπτει το άρωμα της ντομάτας. Αυτό καθιστά δύσκολο για τα έντομα να βρουν φυτά ντομάτας.

Η ρίγανη δρα και ως φυσικό λίπασμα για τις ντομάτες. Προσθέστε βασικά θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.Επιπλέον, τα δύο φυτά φαίνονται υπέροχα μαζί. Προσθέστε καλή ορατότητα στον κήπο

15. Λεβάντα

Βοτανική ονομασία: λεβάντα Angustifolia

Η φύτευση ρίγανης και λεβάντας μαζί είναι ευεργετική γιατί έχουν παρόμοιες απαιτήσεις καλλιέργειας. Και απωθούν και τα δύο έντομα. Η ρίγανη είναι γνωστό ότι απωθεί τα κουνούπια, τις μύγες και άλλα έντομα, ενώ η λεβάντα διώχνει φυσικά τις αφίδες, τους σκώρους και τους ψύλλους.

Ο συνδυασμός των δύο φυτών είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε τον κήπο σας απαλλαγμένο από παράσιτα. Επιπλέον, το άρωμά τους θα δημιουργήσει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα στον κήπο σας.

Σχολιάστε