Τσιμπάνε οι Bumble Bees; Βρίσκω!

Τσιμπάνε οι Bumble Bees; Βρίσκω!

Τσιμπάει μια μέλισσα; Αν έχετε αυτή την ερώτηση και νιώθετε λίγο φοβισμένοι. δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Αφήστε μας να ξεκαθαρίσουμε τις αμφιβολίες σας!

Τσιμπάει μια μέλισσα; Μπορεί να έχετε αυτήν την ερώτηση κάθε φορά που τα βλέπετε στο σπίτι σας. Ποια είναι λοιπόν η αλήθεια; Ήρθε η ώρα να το μάθετε!

Τσιμπάει μια μέλισσα ξυλουργός; ψάχνω εδώ


Τσιμπάει μια μέλισσα;

Η απάντηση είναι ναι.Οι αγριομελίσσιες τσιμπούν Όπως όλες οι μέλισσες, έτσι και οι αγριόμελισσες έχουν ένα τροποποιημένο σύστημα ωοτοκίας (σύστημα ωοτοκίας) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αυτοάμυνα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με ορισμένους άλλους τύπους μελισσών, οι βομβίνοι γενικά δεν είναι επιθετικοί και είναι απίθανο να τσιμπήσουν εκτός εάν αισθάνονται ότι απειλούνται ή προκαλούνται.

Οι μέλισσες συνήθως τσιμπούν όταν πρόκειται να τους πατήσετε, να τους χαστουκίσετε ή να τους αντιμετωπίσετε βίαια.

Σας αρέσουν οι μέλισσες; Αυτό είναι το καλύτερο φυτό για την προσέλκυση μελισσών.


Η Bumble Bee σας χτυπάει ξανά και ξανά;

Οι μέλισσες δεν έχουν κεντρί όπως οι μέλισσες. Αυτό επιτρέπει στις μέλισσες να τσιμπήσουν πολλές φορές χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους. Ωστόσο, δεν τσιμπάουν πάνω από μία φορά γιατί γενικά δεν επιτίθενται επιθετικά και ενδιαφέρονται περισσότερο να συλλέγουν νέκταρ και γύρη από τα λουλούδια.

Αν σε τσιμπήσουν Οι μέλισσες θα πετάξουν μακριά χωρίς να βλάψουν τον εαυτό τους.

Μάθετε πώς να προσελκύσετε τις μέλισσες στον κήπο σας. εδώ


Είναι επικίνδυνες οι μέλισσες;

τσίμπημα μέλισσας 2

Τα τσιμπήματα της μέλισσας μπορεί να τσιμπήσουν εάν αισθανθούν ότι απειλούνται. Αλλά γενικά ακίνδυνο. Δεν είναι επιθετικοί και δεν θα δαγκώσουν αν δεν τους προκαλέσεις.

Τα τσιμπήματα της μέλισσας είναι συνήθως ήπια και δεν είναι ιδιαίτερα επώδυνα.

Δείτε μερικά φυτά που είναι φιλικά προς τις μέλισσες εδώ.


Πώς να αποτρέψετε τα τσιμπήματα της μέλισσας;

 • Αποφύγετε το χτύπημα ή το λάκτισμα. Οι μέλισσες θα τσιμπήσουν αν νιώσουν ότι απειλούνται. Επομένως, είναι σημαντικό να παραμείνετε ήρεμοι και να κινηθείτε αργά αν τα συναντήσετε.
 • Μην φοράτε φανταχτερά χρώματα ή γλυκά αρώματα. Οι μέλισσες αγαπούν αυτά και μπορεί να πανικοβληθούν αν νομίζουν ότι είστε λουλούδι.
 • Μείνετε μακριά από τις φωλιές τους. Αυτά βρίσκονται συχνά υπόγεια και μπορούν να αναγνωριστούν από μεγάλους σωρούς χώματος.
 • Μην προσπαθήσετε να σηκώσετε μια μέλισσα. Αυτά τα έντομα είναι ευαίσθητα στην αφή. και θα τσιμπήσει αν ενοχληθεί

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε μαγικά μανιτάρια εδώ.


Συμπτώματα τσίμπημα μέλισσας

αφού το τσίμπησε μέλισσα Μπορεί να νιώσετε πόνο και κάψιμο. Ακολουθεί ερυθρότητα και πρήξιμο στο σημείο του τσιμπήματος.

Μπορεί να προκαλέσει κνησμό ή κνίδωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστούν ήπιες έως μέτριες αλλεργικές αντιδράσεις, όπως δυσκολία στην αναπνοή, πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού. και γρήγορο καρδιακό παλμό


Θεραπεία Bumble Bee Bites

τσίμπημα μέλισσας 3

 • Αφαιρέστε το κεντρί: Γιατί το τσίμπημα του βομβίνου μοιάζει με αγκάθι. Δεν κολλάει στο δέρμα όπως το κεντρί της μέλισσας, ωστόσο, το κεντρί πρέπει να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατό. γιατί απελευθερώνει συνεχώς τοξίνες στο δέρμα
 • Καθαρίστε την περιοχή: Πλύνετε την περιοχή γύρω από το τσίμπημα με σαπούνι και νερό για να αποφύγετε τη μόλυνση.
 • Χρησιμοποιήστε κρύες κομπρέσες: Η εφαρμογή κρύας κομπρέσας ή πάγου στο κεντρί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και του πρηξίματος.
 • Φάρμακο για τον πόνο: Τα μη συνταγογραφούμενα αναλγητικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου και του οιδήματος.

Αν είσαι κηπουρός Μάθετε για αυτές τις 13 χρήσεις της γης διατόμων.


Πότε να δείτε γιατρό

Αν και οι περισσότεροι βομβίνοι έχουν ήπια έως μέτρια συμπτώματα. Αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές αλλεργίες.

Εάν έχετε δυσκολία στην αναπνοή, πρησμένο πρόσωπο, χείλη, λαιμό και γρήγορο καρδιακό παλμό ή ζάλη Ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε αμέσως έναν γιατρό.


Πώς να προσελκύσετε τις μέλισσες για να επικονιάσουν τον κήπο σας;

 • Καλλιεργήστε λουλούδια που είναι φιλικά για πολλούς επικονιαστές: Η φύτευση λουλουδιών πλούσια σε νέκταρ και γύρη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε τις μέλισσες στον κήπο σας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε μια ποικιλία ειδών με διαφορετικά χρώματα, σχήματα και μεγέθη.
 • Παρέχετε πηγή νερού: Οι μέλισσες χρειάζονται νερό για να επιβιώσουν. Ετοιμάστε λοιπόν ένα ρηχό μπάνιο πουλιών. ή άλλη πηγή νερού για να πίνουν
 • Αφήστε το χώμα γυμνό: Οι μέλισσες χρειάζονται γυμνό χώμα για να φτιάξουν τις φωλιές τους. Επομένως, ορισμένες περιοχές του κήπου θα πρέπει να παραμείνουν ανενόχλητοι.
 • Παρέχετε θέσεις φωλεοποίησης: Οι μέλισσες χρησιμοποιούν εγκαταλελειμμένα λαγούμια τρωκτικών ή άλλα φυσικά λαγούμια ως θέσεις φωλιάς. Αν έχετε μεγάλο κήπο Μπορείτε να δημιουργήσετε μια περιοχή τεχνητής φωλιάς θάβοντας μικρά δοχεία στο χώμα.
 • Αποφύγετε τα φυτοφάρμακα: Τα εντομοκτόνα μπορούν να βλάψουν τις μέλισσες. Μην τα χρησιμοποιείτε λοιπόν στον κήπο σας.
 • Εγγενή φυτά: Τα γηγενή φυτά είναι συμβατά με τα τοπικά οικοσυστήματα και αποτελούν εξαιρετικές πηγές νέκταρ και γύρης για τις μέλισσες.

Δείτε πώς να προσελκύσετε πασχαλίτσες στον κήπο σας.

Σχολιάστε