Φροντίδα φυτών ανθούριου | Πώς να φροντίσετε το Anthurium

Φροντίδα φυτών ανθούριου |  Πώς να φροντίσετε το Anthurium

ο φοινικόπτερος Προσθέστε γοητεία στον εσωτερικό σας χώρο! ξέρετε αυτά Φροντίδα φυτών ανθούριου Το κόλπο θα τα βοηθήσει να ανθίσουν περισσότερο!

Εδώ είναι μερικά από τα παραπάνω Φροντίδα φυτών ανθούριου Συμβουλές για να διατηρήσετε αυτό το όμορφο φυτό να ανθίζει και να ευδοκιμεί όλο το χρόνο!

Βοτανική ονομασία: ανθούριο andraeanum

Αλλα ονόματα: λουλούδι ουρά φύλλο δαντέλα γερανός λουλούδι Λαδόπανα λουλούδια, φυτά με μεγάλη ουρά και η παλέτα του ζωγράφου.

Ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μας σχετικά με τη φροντίδα του φυτού philodendron. εδώ!

_________________________________________________________________

Συμβουλές φροντίδας φυτών ανθούριου

νέος κήπος

1. Φροντίστε το φως του ήλιου.

να κατέχω Φροντίδα φυτών ανθούριουΕίναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά έχουν το σωστό φως.

Τα ανθούρια προτιμούν το έντονο έμμεσο φως και δεν πρέπει να εκτίθενται στο άμεσο ηλιακό φως. Αν κιτρινίσουν τα φύλλα δείχνει ότι το φυτό παίρνει πολύ φως Αν τα φύλλα πέσουν και φαίνονται χλωμά δείχνει ότι το φυτό δεν παίρνει αρκετό φως

Είναι καλύτερο να τα εκθέτετε σε απαλό ηλιακό φως. το πρωί για λίγες ώρες, στη συνέχεια εκθέστε τα σε έμμεσο φως καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

2. Να επιλέγετε πάντα το καλύτερο μέγεθος γλάστρας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όμορφες κεραμικές γλάστρες διαστάσεων 6-8 ιντσών για να προσθέσετε ομορφιά στα φυτά σας! Τα μικρά φυτά ανθουρίου προσαρμόζονται καλά σε γλάστρες 4 έως 5 ιντσών. Μεταφέρετε ξανά σε μεγαλύτερη κατσαρόλα.

Διαβάστε το άρθρο μας για την καλλιέργεια ζίννιας σε γλάστρες.

3. Φυτέψτε την κατάλληλη στιγμή

Φροντίδα φυτών ανθούριου Εξαρτάται από το πότε θα το φυτέψεις. Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε ανθούριο είναι η άνοιξη ή το καλοκαίρι. Εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα Φυτέψτε τα οποιαδήποτε στιγμή εκτός από τους καλοκαιρινούς μήνες.

4. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο μέσο καλλιέργειας.

Φροντίδα φυτού ανθούριου 2

Για τη σωστή φροντίδα του Anthurium Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το σωστό μείγμα ζωοτροφών, με ίσα μέρη περλίτη, τύρφη και φλοιό πεύκου.Μπορείτε επίσης να πάτε για 40%, 40% χώμα γλάστρας. Η ορχιδέα συνδυάζεται με το άρωμα του κάρβουνου.και ένα μείγμα από τύρφη 20%.

5. Νερό κατάλληλο για αυτούς

Το ανθούριο είναι ένα τροπικό φυτό που πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι μουσκεμένο. Το ανθούριο πρέπει να ποτίζεται τακτικά και το φυτόχωμα πρέπει να αφήνεται να στεγνώσει ελαφρά μεταξύ των ποτισμών.

Αν το χώμα είναι πολύ υγρό, οι ρίζες θα σαπίσουν και το φυτό θα πεθάνει.Ποτίστε το ανθούριο με νερό σε θερμοκρασία δωματίου το πρωί ή το απόγευμα. Φροντίστε να ποτίζετε το χώμα. δεν ποτίζει τα φύλλα Αυτό μπορεί να προκαλέσει κηλίδες στα φύλλα ή άλλες μυκητιασικές ασθένειες.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το πόσο συχνά ποτίζετε τα φυτά κάκτων.

6. Αφήστε τα φυτά να μείνουν στη σωστή θερμοκρασία.

Φροντίδα φυτών ανθούριου Εξαρτάται από τη θερμοκρασία στην οποία εκτίθεσαι. Τα φυτά αναπτύσσονται σε ένα εύρος θερμοκρασίας 65-80 F (18-28 C).

Πολύ προσαρμόσιμο και λειτουργεί καλά στη θερμοκρασία του σπιτιού! Αποφύγετε την τοποθέτηση φυτών κοντά σε θερμάστρες ή αεραγωγούς.

Το Anthurium δεν συμπαθεί τις θερμοκρασίες πάνω από 55 F (12 C) και 90 F (32 C).

7. Χρησιμοποιήστε το σωστό μείγμα λιπασμάτων.

κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου Ταΐστε τα φυτά σας με υγρό λίπασμα με μέτρο. Η σύσταση του κατασκευαστή θα πρέπει να είναι μόνο 20% σωστή κάθε 10-14 ημέρες.

Αν παρατηρήσετε συσσώρευση αλατιού και υπερβολική λίπανση μειώστε τη διατροφή τους Αν θέλετε περισσότερα λουλούδια Μπορείτε να αναμίξετε υψηλότερο φώσφορο.

Δείτε εδώ τα 18 καλύτερα σπιτικά λιπάσματα για ντομάτες.

8. Το κλάδεμα είναι σημαντικό για να το διατηρείτε τακτοποιημένο.

Το κλάδεμα αυτού του φυτού δεν είναι απαραίτητο. Αλλά μπορεί να βοηθήσει και να είναι ένα βήμα προς τη σωστή πλευρά. Φροντίδα φυτών ανθούριουΑυτό θα τονώσει τη νέα ανάπτυξη και θα διατηρήσει το φυτό υγιές και όμορφο. Εάν το ανθούριο σας είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μακρύ Μπορείτε σταδιακά Καπάκι για να διατηρήσει το σχήμα του.

Όταν κλαδεύετε ανθούρια, κόψτε με ψαλίδι ή κοφτερό ψαλίδι τυχόν νεκρά ή άρρωστα καφέ φύλλα, μίσχους ή μίσχους λουλουδιών. Κόψτε το φυτό σε ένα σημείο ακριβώς πάνω από τις άκρες των φύλλων ή των υγιών στελεχών.

Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τα μακριά στελέχη που δεν εκκολάπτονται. Γιατί είναι φυτό αργής ανάπτυξης Το ανθούριο πρέπει να κλαδεύεται όπως είναι απαραίτητο.

Ρεκόρ: Ο χυμός που σχηματίζεται από τους κρυστάλλους του οξαλικού ασβεστίου είναι τοξικός. Να φοράτε πάντα προστατευτικά γάντια πριν κόψετε τα φυτά. γιατί μπορεί να ερεθίσει το δέρμα

9. Φροντίστε την υγρασία.

Το καλύτερο περιβάλλον για τα φυτά ανθουρίου είναι η υψηλή υγρασία. Η υγρασία πρέπει να είναι μεταξύ 50-70%.

για να αυξηθεί η υγρασία γύρω το ανθούριο σου Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα, να τον πασπαλίσετε με νερό ή να τον τοποθετήσετε κοντά σε άλλα φυτά που απελευθερώνουν υγρασία στον αέρα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε την κατσαρόλα πάνω από ένα δίσκο με βότσαλα με νερό.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε πώς να φυτεύετε και να φροντίζετε το Anthurium Regale.


Το ανθούριο είναι δηλητηριώδες ή όχι;

Ναί! Αυτοί είναι! Επειδή τα φυτά περιέχουν οξαλικό ασβέστιο Η κατάποση μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του βλεννογόνου και ερεθισμό του δέρματος.

Έτσι, αν έχετε γάτες, σκύλους ή παιδιά στο σπίτι που θέλουν να δοκιμάσουν τα πάντα. να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει καταπιεί το φυτό και παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φροντίδα των φυτών Potos


Ρυθμός ανάπτυξης ανθουρίου

Ο ρυθμός ανάπτυξης του ανθουρίου εξαρτάται από την ποικιλία και τις συνθήκες ανάπτυξης. Τα περισσότερα ανθούρια αναπτύσσονται αργά και μπορεί να χρειαστούν έως και ένα χρόνο για να ωριμάσουν.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης μπορούν να επηρεαστούν από το φως, το νερό και τη θερμοκρασία. Αυτά τα φυτά θα μεγαλώνουν 8-10 ίντσες το χρόνο.

Δείτε 21 από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα αμπέλια και αμπέλια εδώ.

Σχολιάστε