10 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ωίδιο

10 αποτελεσματικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από το ωίδιο

Αποτελεσματική αναζήτηση Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο Αποτρέψτε την επανεμφάνιση με αυτές τις συμβουλές και θεραπείες.

Βραβεία παρόχων υπηρεσιών

αυτό είναι πολλαπλό Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο Για να διατηρήσετε τα φυτά σας υγιή και όμορφα Από φυσικές θεραπείες όπως μαγειρική σόδα και λάδι neem. σε εμπορικά μυκητοκτόνα Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε!

Δείτε το άρθρο μας για τον έλεγχο των παρασίτων. εδώ


Τι είναι το ωίδιο και γιατί μπορεί να βλάψει τα φυτά σας;

χρέος

Το ωίδιο είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει πολλά φυτά, συμπεριλαμβανομένων των λαχανικών, των φρούτων, των καλλωπιστικών φυτών και των δέντρων. Προκαλείται από μια ποικιλία μυκήτων και εμφανίζεται ως λευκή σκόνη στα φύλλα και τους μίσχους του φυτού.

Βρίσκεται συνήθως σε περιοχές με υψηλή υγρασία και εξαπλώνεται γρήγορα σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα. Το ωίδιο μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των φυτών. κιτρίνισμα και κατσαρόφυλλο των φύλλων και να μειώσει την ποιότητα και την απόδοση των φρούτων ή των λαχανικών. κάνει τα φυτά πιο ευαίσθητα σε άλλες ασθένειες


Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο

1. Μαγειρική σόδα

Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο 2
σπόρους

Η μαγειρική σόδα είναι μια φυσική θεραπεία για το ωίδιο. Για να φτιάξετε σπρέι μαγειρικής σόδας Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και ½ κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι σε 1 γαλόνι νερό.

Ρίξτε το μείγμα σε μπουκάλι ψεκασμού ή ψεκαστήρα με αντλία και ψεκάστε το διάλυμα πάνω από τα προσβεβλημένα φυτά. Επαναλάβετε τη θεραπεία μία φορά την εβδομάδα μέχρι να φύγει το ωίδιο. Ξεπλύνετε το φυτό με νερό μετά από κάθε επεξεργασία για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.Αυτό είναι ένα πλήρες DIY.

Η μαγειρική σόδα σκοτώνει τα μυρμήγκια; για να ξέρεις εδώ

2. Έλαιο Neem

ταξίδι

στην παρασκευή σπρέι λαδιού neem Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι neem και ½ κουταλάκι του γλυκού υγρό σαπούνι σε 1 γαλόνι νερό.

Ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ή ψεκαστήρα και ψεκάστε το διάλυμα στα προσβεβλημένα φυτά κάθε 7 έως 14 ημέρες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του ωιδίου.

Τα φύλλα και οι μίσχοι πρέπει να καλύπτονται και από τις δύο πλευρές. Ξεπλύνετε το φυτό με νερό μετά από κάθε επεξεργασία για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα Ρίξτε μια ματιά εδώ.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το καλύτερο βιολογικό λάδι neem στον κήπο. εδώ

3. Χρησιμοποιήστε γάλα

Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο 5

φυσική θεραπεία για το ωίδιο Για να φτιάξετε ένα σπρέι γάλακτος, ανακατέψτε 1 μέρος γάλα με 9 μέρη νερό.

Ρίξτε το μείγμα σε μπουκάλι ψεκασμού ή ψεκαστήρα με αντλία και ψεκάστε το διάλυμα πάνω από τα προσβεβλημένα φυτά. Ξεπλύνετε το φυτό με νερό μετά από κάθε επεξεργασία για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Μάθετε πώς να κάνετε DIY εδώ.

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το γάλα στον επιστημονικό κήπο. εδώ

4. Χρησιμοποιήστε θείο

Το θείο είναι ένα φυσικό μυκητοκτόνο που μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του ωιδίου. Ακολουθήστε τις οδηγίες για το προϊόν θείου που χρησιμοποιείτε. Επειδή τα ποσοστά χρήσης διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα και τον τύπο.

Βασικά, πρέπει να αναμίξετε λίγη σκόνη θείου ή υγρό με λίγο νερό. Ρίξτε το μείγμα σε μπουκάλι ψεκασμού ή ψεκαστήρα με αντλία και ψεκάστε το διάλυμα πάνω από τα προσβεβλημένα φυτά. Δείτε την ιδέα εδώ.

Πρέπει να βάζετε θείο στο γκαζόν σας; μάθετε τεχνικές εδώ

5. Υπεροξείδιο του υδρογόνου

Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο 10
Σπίτι και κήπος

Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου με 500 ml νερό, ανακατέψτε καλά και ψεκάστε στα προσβεβλημένα φυτά. Αφήστε το διάλυμα να καθίσει για 10-15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή με νερό και στεγνώστε τον στον αέρα.

Επαναλάβετε τη θεραπεία μία φορά την εβδομάδα μέχρι να φύγει το ωίδιο.Αυτό είναι ένα DIY.

Μάθετε για τις καλές χρήσεις του υπεροξειδίου του υδρογόνου στον κήπο. εδώ

6. Διάλυμα ξυδιού

έργο μητέρας και παιδιού

Αναμείξτε 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι με 1 γαλόνι νερό.Ψεκάστε το διάλυμα στις πληγείσες περιοχές και αφήστε το να καθίσει στο φυτό για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα για να επιτρέψετε στον μύκητα να διεισδύσει.

Ξεπλύνετε το ξύδι με νερό και επαναλάβετε κάθε 6-8 ημέρες μέχρι να φύγει το ωίδιο. Μάθετε πώς να κάνετε DIY εδώ.

Βρείτε χρήσιμο μηλόξυδο στον κήπο. εδώ

7. Σκόρδο Σπρέι

Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο29

Θρυμματίστε μερικές σκελίδες σκόρδο και μουλιάστε τις σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό για 30 λεπτά.Στραγγίστε το σκόρδο και ανακατέψτε με 1 γαλόνι νερό.Ψεκάστε το διάλυμα στα προσβεβλημένα φυτά.

Επαναλάβετε τη θεραπεία μία φορά την εβδομάδα μέχρι να φύγει το ωίδιο.Αυτό είναι ένα πλήρες DIY.

Μάθετε για την καλλιέργεια σκόρδου σε γλάστρες. εδώ

8. Μυκητοκτόνα του εμπορίου

νότια έκθεση

Εάν οι φυσικές θεραπείες δεν έχουν αποτέλεσμα Χρησιμοποιήστε ένα μυκητοκτόνο με την ένδειξη ωίδιο. όταν επιλέγετε ένα προϊόν Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα. Συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών χρήσης και των προφυλάξεων ασφαλείας. Φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό όπως γάντια, γυαλιά και μάσκα προσώπου όταν χρησιμοποιείτε μυκητοκτόνο.

1. Monterey Garden Insect Killer Spray LG6135
2. BioAdvanced 706902 Mold Control
3. Bonide Το Fung-onil είναι ένα ευέλικτο μυκητοκτόνο.
4. Μυκητοκτόνο GreenCure
5. Έλεγχος της νόσου Orthomax
6. Bayer Advanced Disease Control 701700
7. Ασφαλές μυκητοκτόνο κήπου3
8. Συμπύκνωμα Μυκητοκτόνου Spectrocyte Immunox
9. Μυκητοκτόνο Plantonics
10. Ferti-Lom Triple Action Plus

Μάθετε αποτελεσματικές σπιτικές συνταγές μυκητοκτόνων DIY για φυτά. εδώ

9. Χρησιμοποιήστε τσάι κομπόστ

Πώς να απαλλαγείτε από το ωίδιο29
Σπίτι και κήπος

Για να φτιάξετε τσάι κομποστοποίησης για να απαλλαγείτε από το ωίδιο. Σε έναν κάδο 5 γαλονιών, ανακατέψτε 1 μέρος κομπόστ με 4 μέρη νερό. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 24 ώρες. Σουρώστε το τσάι και διαλύστε σε ίσες ποσότητες νερού.

Ψεκάστε το αραιωμένο τσάι απευθείας στα προσβεβλημένα φύλλα και επαναλάβετε κάθε 10 ημέρες.Αν τα φύλλα είναι στεγνά, ποτίστε τα πριν από τον ψεκασμό για να εξασφαλίσετε ότι το τσάι διεισδύει στην επιφάνεια.

10. Διττανθρακικό κάλιο

Κηπουρική

Αναμείξτε 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακικό κάλιο με 1 γαλόνι νερό σε ένα ποτιστήρι ή ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε καλά την πάσχουσα περιοχή και επαναλάβετε κάθε 7-10 ημέρες ή μετά από βροχή.

Ελέγξτε τα φυτά για νέα σημάδια ανάπτυξης μυκήτων και συνεχίστε να εφαρμόζετε το διάλυμα κάθε 10-15 ημέρες μέχρι να εξαλειφθεί το ωίδιο.

Λευκές κηλίδες στα φύλλα γάτας; Υπάρχουν κάποιες προηγμένες θεραπείες. εδώ

Σχολιάστε