10 κοινά λάθη καλλιέργειας τριαντάφυλλων που κάθε αρχάριος πρέπει να αποφεύγει

10 κοινά λάθη καλλιέργειας τριαντάφυλλων που κάθε αρχάριος πρέπει να αποφεύγει

αυτό είναι το καλύτερο Συνήθη λάθη φύτευσης τριαντάφυλλου που πρέπει να αποφεύγουν οι αρχάριοι Για να αποκτήσετε ένα γεμάτο και πολύχρωμο τριαντάφυλλο στο φυτό σας.

νότια ζωή

τόσο πολύ για αυτό το αντικείμενο Συνήθη λάθη στην καλλιέργεια τριαντάφυλλων Υπάρχει μια κριτική για το κομπολόι. αν είσαι κι εσύ φυτέψτε ένα τριαντάφυλλοΔιαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε τα καλύτερα φυτά τριανταφυλλιάς σε γλάστρα ή κήπο.

Εδώ είναι μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν φυτεύετε τριαντάφυλλα:


Συνήθη λάθη φύτευσης τριαντάφυλλου που πρέπει να αποφεύγετε

1. Δεν δίνει αρκετό ηλιακό φως

Το πιο σημαντικό πράγμα για τα ανθοφόρα φυτά, συμπεριλαμβανομένων των τριαντάφυλλων, είναι το φως. Αυτοί οι θάμνοι ανθίζουν καλύτερα όταν είναι ελάχιστοι. 6-7 ώρες άμεσο ηλιακό φως

Η φύτευση στη σκιά ή στο σκοτάδι θα έχει ως αποτέλεσμα λιγότερα ή καθόλου λουλούδια. Το χρώμα των λουλουδιών εξαρτάται επίσης από το φως. Παρέχετε τουλάχιστον 5 ώρες άμεσο ηλιακό φως με έμμεσο φως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Βρείτε συμβουλές για τη φροντίδα των τριαντάφυλλων σε ένα βάζο εδώ.

2. Παραλείψτε τον υπερσυμπιεστή μέσου ανάπτυξης.

Shutterstock / Σεργκέι Μιρόνοφ

Αν και τα τριαντάφυλλα δεν είναι επιλεκτικά όταν πρόκειται για καλλιέργεια με άγαρ, Αλλά θα επιβιώσουν σχεδόν σε οποιοδήποτε έδαφος. Αναπτύσσεται καλύτερα σε πλούσιο, αργιλώδες έδαφος με πολλή οργανική ύλη, όπως παλαιωμένο λίπασμα ή κομπόστ.

Επιπλέον, οι καλλιέργειες ρυθμίζουν τη θερμοκρασία που προάγει την καλή ανάπτυξη των φυτών και την παραγωγή λουλουδιών.

Η διατήρηση του σωστού pH του εδάφους είναι επίσης σημαντική για τα τριαντάφυλλα. Προτιμούν ελαφρώς όξινο χώμα με pH 6,0-6,5 Μια δοκιμή εδάφους και τροποποίηση εδάφους με θείο ή ασβέστη θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το επίπεδο pH είναι κατάλληλο για τη βέλτιστη ανάπτυξη.

3. Ρίξτε το νερό με λάθος τρόπο.

Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν φυτεύετε τριαντάφυλλα 2
123rf

Όταν πρόκειται για το πότισμα των τριαντάφυλλων Πρέπει να επιτύχετε τη σωστή ισορροπία. πιο συχνά θα βλέπετε λιγότερα λουλούδια και ειδικά στη δεξαμενήμπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών Πολύ λίγο και θα κάνει το φυτό να στεγνώσει και να μαραθεί.

Ποιος είναι λοιπόν ο σωστός τρόπος για να διασφαλίσουμε ότι τα φυτά είναι πάντα χαρούμενα; Είναι εύκολο, χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας! αγγίζοντας το φυτόχωμα κατά το πότισμα και όταν το χώμα ήταν ελαφρώς στεγνό Ποτίστε ελεύθερα το φυτό μέχρι να αρχίσει να βγαίνει από τις οπές αποστράγγισης. Αν το φυτέψετε απευθείας στον κήπο Μουλιάζουμε καλά το μέσο άγαρ.

Αποφύγετε το πότισμα από πάνω και το βρέξιμο των φύλλων. ιδιαίτερα σε υγρά περιβάλλοντα που μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες ασθένειες μαύρη κουκκίδαμε αποτέλεσμα να πέσουν τα φύλλα και τα μπουμπούκια των ανθέων

Δείτε το άρθρο μας για το πώς να ποτίζετε σωστά τα φυτά. εδώ

4. Συλλέξτε μεταχειρισμένα λουλούδια στο εργοστάσιο.

Shutterstock/Radovan1

Η αποθήκευση μεταχειρισμένων λουλουδιών στα φυτά όχι μόνο τα κάνει να φαίνονται άσχημα. Επηρεάζει όμως και την ανάπτυξη νέων λουλουδιών. Όταν τα νεκρά λουλούδια είναι ακόμα στα κοτσάνια Αναγκάζει τα φυτά να αλλάξουν ενέργεια. που διαφορετικά τα φυτά θα χρειαστεί να παράγουν περισσότερα άνθη.

Η διατήρηση των λουλουδιών στο φυτό θα το ξεγελάσει ώστε να παράγει σπόρους. Αυτό απαιτεί περισσότερη ενέργεια από αυτή που θα χρησιμοποιούσε το φυτό για την παραγωγή νέων λουλουδιών.

για να μην συμβεί αυτό Να βγάζετε πάντα παλιά λουλούδια αν τα βρείτε. Μην τα τραβάτε – κόψτε τα καθαρά χρησιμοποιώντας τα νύχια, το ψαλίδι ή το ψαλίδι σας. Αυτό θα προστατεύσει τα στελέχη από ζημιά.

Μάθετε πώς να φτιάξετε σωστά ένα τριαντάφυλλο εδώ.

5. Όχι κλάδεμα όταν χρειάζεται

Συνήθη λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν φυτεύετε τριαντάφυλλα 3
Shutterstock/Radovan1

Το κλάδεμα των τριαντάφυλλων όχι μόνο τα διατηρεί σε καλή κατάσταση. αλλά και ενθαρρύνει τη νέα ανάπτυξη. Που σημαίνει περισσότερα φρούτα!

Κάνετε αυτό μία φορά το χρόνο στα τέλη του χειμώνα ή στις αρχές της άνοιξης ή μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού. Μην τραβάτε ή στρίβετε νεκρά στελέχη με το χέρι. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι ή ψαλίδι για να κόψετε τακτοποιημένα. Αυτό θα διατηρήσει τους μίσχους σε καλή κατάσταση ενώ θα είναι ακόμα ασφαλείς.

Δείτε ένα αναλυτικό βίντεο για αυτό εδώ.

Μάθετε περισσότερα για το κλάδεμα τριανταφυλλιάς εδώ.

6. Παραμέληση λίπανσης φυτών

Shutterstock/VH-Studio

Η αποφυγή λιπασμάτων είναι επίσης συχνή. Η Ρόουζ μεγαλώνει λάθος Δεν χρειάζεται πάντα να χρησιμοποιείτε πάρα πολλές ειδικές συνταγές.

Αγοράστε τροφή με τριαντάφυλλο ή χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε 4-5 εβδομάδες και θα εκπλαγείτε με το πόσο αυξάνει την παραγωγή λουλουδιών.

Γιατί τα τριαντάφυλλα αγαπούν το μαγνήσιο. Η χρήση αλάτων Epsom μπορεί να κάνει θαύματα και για τα λουλούδια. Προσθέστε 1 έως 2 κουταλιές της σούπας άλατα Epsom σε ένα γαλόνι νερό και εφαρμόστε κάθε 2 έως 4 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να αυξήσετε την ανθοφορία.

  • Αυτό συμβαίνει επειδή τα τριαντάφυλλα αγαπούν το τανικό οξύ που υπάρχει φυσικά στα φύλλα τσαγιού μαζί με το άζωτο και το κάλιο. Επομένως, χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού πρέπει να προστίθενται συχνά στο έδαφος.
  • Τα τριαντάφυλλα ωφελούνται πολύ από το άζωτο μαζί με τα φωσφορικά άλατα και την ποτάσα. Εκτός από το εργοστάσιο χρησιμοποιεί χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ. (μισό φλιτζάνι ανά φυτό) κάθε 6-8 εβδομάδες για να ενθαρρύνει την υγιή ανάπτυξη και ανθοφορία. Μπορείτε να αναμίξετε μισό φλιτζάνι κατακάθι καφέ με ένα γαλόνι νερό και να ποτίζετε συχνά τα τριαντάφυλλά σας.
  • Μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τις μπανανόφλουδες. Γιατί τα τριαντάφυλλα αγαπούν το κάλιο. Οι λοβοί απελευθερώνουν πολύτιμα μέταλλα όπως θείο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Συμπερίληψη διαφόρων στοιχείων στο έδαφος που βοηθά στην ανάπτυξη και την παραγωγή λουλουδιών.
  • προσθέστε κεφάλι ψαριού Το να πηγαίνετε στην τρύπα όταν φυτεύετε τριαντάφυλλα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τους δώσετε την ώθηση που χρειάζονται. Το Fishhead περιέχει 8,3% άζωτο, 4,8% φώσφορο και 1,6% κάλιο, το οποίο βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη των τριαντάφυλλων και των λουλουδιών.
  • τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό Μην ντρέπεστε να χρησιμοποιήσετε οστεάλευρα. για τριαντάφυλλα Είναι μια πλούσια πηγή φωσφόρου που προάγει την ανάπτυξη, την ανάπτυξη και την κυτταρική διαίρεση. Ρίξτε μια κουταλιά γύρω από τη βάση του φυτού και ανακατέψτε καλά με το χώμα. Μετά ποτίστε τα φυτά. Επαναλάβετε μία φορά στις 4-6 εβδομάδες.

Δείτε τα καλύτερα σπιτικά λιπάσματα για τριαντάφυλλα εδώ.

7. Αγνοήστε τα παράσιτα και τις ασθένειες

4 κοινά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε όταν φυτεύετε τριαντάφυλλα
Shutterstock/Maryanne Campbell

Η αγνόηση των μαύρων κηλίδων στα φύλλα είναι επιζήμια για το φυτό. Προκαλείται από μύκητα και ευτυχώς μπορεί να ελεγχθεί ψεκάζοντας κάθε εβδομάδα με διάλυμα από ένα μέρος γάλα και δύο μέρη νερό μέχρι να εξαφανιστεί.

Ένας άλλος τομέας που πρέπει να προσέξετε είναι η προσβολή από έντομα, καθώς αυτό μπορεί να αποδυναμώσει τους θάμνους, καθιστώντας τους πιο επιρρεπείς σε ασθένειες.Επίσης, κρατήστε τα φυτά ασφαλή από τη λευκή μύγα.

Το κύριο παράσιτο που πρέπει να προσέξετε είναι οι αφίδες. και να σε βοηθήσω Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο για το πώς να απαλλαγείτε από τις αφίδες

8. Έλλειψη κατάλληλου αερισμού για τα φυτά

Shutterstock/Rigur B

Τα τριαντάφυλλα αναπτύσσονται καλύτερα με κατάλληλο αερισμό. Το δέσιμο των φυτών μεταξύ τους και η στοίβαξη όλων των μίσχων στη μέση θα εμποδίσει τον αερισμό. Αυτό προκαλεί βαθουλώματα στην ανάπτυξη των φύλλων και στην παραγωγή λουλουδιών.

Μια καλή ιδέα είναι να αφαιρέσετε τα επιπλέον κλαδιά στη μέση που μπορεί να εμποδίζουν ή να παρεμποδίζουν τη ροή του αέρα.

9. Αγνοήστε τα ζώα

Τα τριαντάφυλλα μπορούν να δεχθούν επίθεση από ζώα και κατοικίδια. και αν τα έχετε μέσα και γύρω φράχτη του κήπου σας Βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλή. ειδικά από ελάφια Τα αγκάθια δεν ήταν αρκετά για να τους κρατήσουν έξω.

Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμήσετε αυτό το πρόβλημα είναι να φυτέψετε φυτά ανθεκτικά στα ελάφια με τριαντάφυλλα, όπως γαλλικό κατιφέ, θάμνο πεταλούδας, ηλιοτρόπιο, κρίνο της κοιλάδας. Αφρικανικά κρίνα, ζίννιες και παιώνιες

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε τριαντάφυλλα κάθετα εδώ.

10. Δεν εξαλείφει την ανάπτυξη της ζάχαρης

Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε την απορροφημένη ανάπτυξη από το εμβολιασμένο τριαντάφυλλο. Διαφορετικά θα ανθίσει λιγότερο ή όχι. Το κορόιδο ανέλαβε το μόσχευμα. προκαλέσουν ξήρανση και μαρασμό του φυτού

Ο αναπτυσσόμενος οφθαλμός απορροφά θρεπτικά συστατικά από το φυτό. που αναστέλλει την αληθινή ανάπτυξη των φυτών ενώ εξαλείφει τη δυνατότητα ανθοφορίας.

Αυτοί οι βλαστοί είναι εύκολο να εντοπιστούν επειδή είναι μακριές και λεπτές. Έχει αγκάθια και φύλλα που διαφέρουν από άλλα φυτά Υπάρχουν τρεις τύποι:

  • ζάχαρη από ρίζα: Αναπτύσσονται από τις ρίζες του κύριου φυτού.
  • Προσρόφηση πάνω από το έδαφος: Αναπτύσσονται από την εμβολιασμένη περιοχή.
  • Αμορτισέρ παρακάτω: Μοιάζουν με υπόγεια ροφητικά. αλλά κάτω από την επιφάνεια

συμπέρασμα

Η φύτευση τριαντάφυλλων μπορεί να είναι μια ικανοποιητική και ικανοποιητική εμπειρία. Χρειάζεται όμως φροντίδα. αποφεύγοντας κοινά λάθη όπως η ακατάλληλη ηλιακή ακτινοβολία ακατάλληλο πότισμα κλάδεμα αγνοώντας παράσιτα και ασθένειες Και η παράβλεψη της χυμώδους ανάπτυξης είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια υγιών και ζωντανών τριαντάφυλλων.

Σχολιάστε