10 κοινά προβλήματα φυτών φιδιών και πώς να τα διορθώσετε

10 κοινά προβλήματα φυτών φιδιών και πώς να τα διορθώσετε

Μάθετε για το 10 Συνήθη προβλήματα και λύσεις των φυτών φιδιών Για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε τα φυτά σας σε βέλτιστη υγεία!

Ο καλύτερος τρόπος διατήρησης San Xavier (Dracaena trifasciata) στην κορύφωση της υγείας για την πρόληψη όλων των πιθανών επιπλοκών. Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτό το φυτό. Αυτό είναι ένα ειδικό αντικείμενο. Συνήθη προβλήματα και λύσεις των φυτών φιδιών.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια γιγάντων φυτών φιδιών


Συνήθη προβλήματα και λύσεις των φυτών φιδιών

1. Καφέ ρίζες και κτυπήματα

reddit

Αν δείτε ρίζες που είναι λεπτές και καφέ κατά την αναφύτευση Αυτό μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό πότισμα και μυκητιασική μόλυνση. Η υπερχείλιση μειώνει τη συγκέντρωση οξυγόνου στο έδαφος. εμποδίζει τις ρίζες να απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη των φυτών

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • για την πρόληψη της σήψης των ριζών και της μυκητιασικής μόλυνσης Μην αφήνετε το φυτό να βουλιάζει, ειδικά σε υγρά, υγρά κλίματα.
 • Μην χρησιμοποιείτε κανονικό χώμα κήπου για αναφύτευση καθώς μπορεί να στραγγίσει και να συσσωρεύσει μικρόβια. Χρησιμοποιείτε πάντα ένα μείγμα γλαστρών καλής ποιότητας σχεδιασμένο για παχύφυτα.
 • πριν τη μεταφύτευση σε νέο δοχείο Κρατήστε τα προσβεβλημένα μέρη των ριζών κομμένα.

2. Κυλώντας και διπλώνοντας φύλλα

reddit

όταν τα φυτά είναι πιεσμένα Τα φύλλα τυλίγονται μέσα ή έξω. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία. προσβολή από γαρίδες Πολύ λίγο ή πολύ πότισμα, σήψη ριζών και σοκ μεταφύτευσης. Αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα με προληπτικά μέτρα.

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

Για να βοηθήσουμε στην καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, έχουμε Μια αναλυτική ανάρτηση για το πώς να αποτρέψετε τον μαρασμό των φιδιών. εδώ

3. Τα φύλλα κιτρινίζουν.

Συνήθη προβλήματα φυτών φιδιού και λύσεις2
reddit

Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως το υπερβολικό πότισμα, το χαμηλό φως και το άμεσο ηλιακό φως. Τα έντομα έχουν επίσης καφέ κηλίδες και κίτρινα φύλλα.

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Αποφύγετε το συχνό πότισμα.
 • Αποτρέψτε τα προβλήματα παρασίτων χρησιμοποιώντας εντομοκτόνα και κλαδεύοντας το άρρωστο φύλλωμα. Αυτό θα βοηθήσει το φυτό να αναπτυχθεί ξανά στο φυσιολογικό και δυνατό.
 • εξετάστε την έκθεση Εάν διατηρείτε τα φυτά σε πολύ λίγο φως. Το φύλλωμα χάνει την ευκρίνειά του και γίνεται ελαφρώς χλωμό.
 • Η υπερβολική ηλιακή ακτινοβολία κάνει τα φύλλα να κιτρινίζουν και να καίγονται. Αλλάξτε τοποθεσία για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα.

4. Φύλλα του φθινοπώρου

σπίτι

Το υπερβολικό πότισμα είναι ο κύριος λόγος που πέφτουν τα φύλλα του φυτού φιδιού. Η βάση του φύλλου είναι ζαρωμένη και μαραμένη.

Μερικές φορές η υψηλή ανάπτυξη των φύλλων μπορεί να οδηγήσει σε πτώση των φύλλων.Επίσης, η διατήρηση αυτού του φυτού στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση.

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο πριν το επόμενο πότισμα.
 • Αν έχετε μεγάλη ποικιλία Sun Sevieria Κόψτε τα ψηλά, εύκαμπτα φύλλα και απλώστε τα σε μια άλλη γλάστρα για να διατηρήσετε την όρθια δομή του φυτού. Εδώ είναι ένα υπέροχο άρθρο για το πώς να καλλιεργήσετε φυτά φιδιού από φύλλα.
 • Αποφύγετε να τοποθετείτε φυτά στο σκοτάδι. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει άφθονο φως.
 • Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε γλάστρες που είναι πολύ μεγάλες ή πολύ μικρές. Επιλέξτε ένα δοχείο που είναι 1-2 μεγέθη μεγαλύτερο από τη ρίζα του φυτού.

5. Τα φύλλα έχουν άκρες ή καφέ κηλίδες.

Συνήθη προβλήματα με τα φίδια και οι λύσεις τους3
reddit

Ο λόγος για τις καφέ άκρες ή κηλίδες είναι η χρήση σκληρού νερού. πάρα πολύ λίπασμα ξαφνικές αλλαγές καιρού ξαφνικές αλλαγές στη θερμοκρασία Έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες και παγετό:

 • Τα ψυχρά σώματα παγώνουν τα φυτικά κύτταρα, προκαλώντας καφέ κηλίδες.
 • Επιπλέον, η παρατεταμένη έκθεση στο καυτό ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει άκρες των φύλλων ή καφέ κηλίδες.
 • Η υπερβολική διατροφή μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στα περιθώρια και τις άκρες των φύλλων.
 • Τα καφέ άκρα μπορεί να προκληθούν από τη συσσώρευση αλατιού από το νερό της βρύσης.

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Προστατέψτε τα φυτά από το κρύο ρεύμα και τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας τοποθετώντας τα σε ασφαλές μέρος στο σπίτι ή τον κήπο σας από αυτές τις συνθήκες.
 • Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα χαμηλής συγκέντρωσης, καθώς τα φυτά φιδιού αναπτύσσονται καλύτερα σε εδάφη φτωχά σε θρεπτικά συστατικά. για την αποφυγή κοιτασμάτων ορυκτών Αλλάξτε το νερό της βρύσης σε νερό βροχής ή νερό RO.
 • Διαβάστε το ενημερωτικό μας άρθρο για περισσότερες συμβουλές σχετικά με αυτό το θέμα.

6. Τα φύλλα είναι λεία και απαλά.

Pinterest

Τα εύθραυστα, σαρκώδη φύλλα είναι ένα κοινό σύμπτωμα της σήψης των ριζών, της πτώσης των φύλλων και του υπερβολικού ποτίσματος. που κάνει τα φύλλα να έχουν υπερβολική υγρασία

Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκύψει εάν η δεξαμενή σας δεν έχει οπές αποστράγγισης. ή εάν το μέσο άγαρ είναι τόσο πυκνό ή συμπαγές που δεν μπορεί να αποστραγγιστεί σωστά. Εάν το φυτό σας φιδιού βρίσκεται σε μια περιοχή που είναι συνεχώς υγρή, τα φύλλα θα είναι μαλακά.

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Μετακινήστε το φυτό σε καλά στραγγισμένο μέσο σε γλάστρα με τρύπες αποστράγγισης.
 • Κόψτε τις κατεστραμμένες ρίζες και τα φύλλα για να προωθήσετε την υγιή ανάπτυξη.
 • σε περιβάλλον που είναι πολύ υγρό Μετακινήστε το φυτό σε ξηρό μέρος με άφθονο ηλιακό φως.

7. Σχισμένα φύλλα

Κοινά προβλήματα και λύσεις 4
και στο σπίτι

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα των φυτών φιδιών είναι τα σπασμένα φύλλα. Αυτό προκαλείται κυρίως από σωματικές βλάβες και χαμηλή υγρασία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση των φύλλων μαζί με το σκάσιμο και το σχίσιμο.

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Τα φυτά φιδιού απαιτούν υγρασία 40-50% αντί να θολώνουν τα φυτά. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή ακολουθήστε αυτά τα βήματα.
 • Τα φύλλα χωρίζονται από το υγρό χώμα που πνίγει το φυτό. Μην ποτίζετε το φυτό μέχρι να στεγνώσει το χώμα – χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή έναν μετρητή υγρασίας για να ελέγξετε την υγρασία του εδάφους.

8. Τα φύλλα κατσαρώνουν ή μαραίνονται.

όλοι οι κηπουροί

Τα στραβά ή πεσμένα φύλλα στο φυτό φιδιού μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικού ποτίσματος. Τα παχιά φύλλα αυτού του φυτού εξοικονομούν νερό και είναι ανθεκτικά στην παραμέληση. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.

όταν οι ρίζες είναι κατεστραμμένες Δυσκολεύονται να μεταφέρουν νερό και θρεπτικά συστατικά. τυλίξτε τα φύλλα Στην πραγματικότητα, τα φύλλα θα μαραθούν κάτω από το νερό.

Ένας άλλος λόγος είναι η άνιση κατανομή του φωτός. που κάνει τα φύλλα άλλων φυτών λυγισμένο προς την κατεύθυνση του έντονου φωτός

πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Ελέγξτε το πρόγραμμα ποτίσματος. Ποτίστε το υλικό φύτευσης μόνο όταν το έδαφος είναι στεγνό.
 • Περιστρέψτε τα φυτά εβδομαδιαίως για να λάβετε όλα τα μέρη του ήλιου.

9. Καθοδική ανάπτυξη

5. Κοινά προβλήματα φυτών φιδιών και λύσεις

Εάν παρατηρήσετε ότι το φυτό φιδιών σας δεν εμφανίζει ορατή ανάπτυξη για μεγάλο χρονικό διάστημα Ο ακατάλληλος φωτισμός και η προσβολή από έντομα μπορεί να είναι οι κύριοι ένοχοι.

Τα φυτά του φιδιού είναι ευαίσθητα σε αλευροφόρα και ακάρεα αράχνης. που ρουφά τον χυμό από τα φύλλα και πιέζει την ανάπτυξή τους

Πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Διατηρήστε το φυτό υπό έμμεσο φως για 4-5 ώρες την ημέρα.
 • Ψεκάστε τα φύλλα με ένα εντομοκτόνο ή διάλυμα ελαίου neem για να καταπολεμήσετε τα ακάρεα της αράχνης και άλλα παράσιτα.Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε την κάτω πλευρά των φύλλων με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε λάδι neem για να απωθήσετε τα έντομα.

10. Λεπτά και μακριά φύλλα

reddit

Όταν τα φυτά φιδιών δεν έχουν αρκετό φως Θα συγκεντρωθούν σε μακριά φύλλα για να φτάσουν στην πηγή φωτός. Όταν μεγαλώνουν τα φυτά εστιάζουν στην πηγή φωτός Αυτό θα οδηγήσει σε πιο λεπτά φύλλα. Ανθυγιεινό και διαδεδομένο

Πώς να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Το λυπηρό μέρος είναι ότι δεν μπορείτε να επιδιορθώσετε ένα τεντωμένο ή λεπτό φυτό πράσινου φιδιού. Μετακινήστε τη γλάστρα σε μια καλά φωτισμένη περιοχή για να διατηρήσετε τα νέα φύλλα υγιή.
 • Κόψτε τα ασυνήθιστα μακριά φύλλα για να διατηρήσετε την πλούσια εμφάνιση του φυτού.

ΡεκόρΤα φυτά φιδιού ανέχονται τον πλήρη ήλιο. Η παρατεταμένη έκθεση σε έντονο άμεσο φως μπορεί να βλάψει τα φυτά. Σε μια τέτοια περίπτωση Τοποθετήστε το σε χώρο με έντονο φωτισμό.

Δείτε το άρθρο μας Πώς να αναγκάσετε την Καλανχόη να ανθίσει | Ακολουθούν μερικές συμβουλές και κόλπα για την ανθοφορία της Καλανχόης.

Σχολιάστε