10 Λόγοι για Καφέ Συμβουλές για Φυτά εσωτερικού χώρου + Λύσεις

10 Λόγοι για Καφέ Συμβουλές για Φυτά εσωτερικού χώρου + Λύσεις

ανησυχώ για Καφέ συμβουλές σε φυτά εσωτερικού χώρου; Ψάχνετε για μια πιθανή αιτία; εδώ είναι.”λύση“Συστήνω.

reddit

δείτε την ανάρτηση

Καφέ Συμβουλές για φυτά εσωτερικού χώρου Αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και αν δεν το φροντίσετε έγκαιρα, θα εξαπλωθεί σε όλο το φυτό. Εδώ είναι μερικά ζητήματα που πρέπει να διορθώσετε για να κάνετε τα φυτά σας σε γλάστρες πιο φιλικά προς το περιβάλλον!

εδώ Λάθη που πρέπει να αποφεύγονται κατά τη μεταφύτευση


Αιτίες καφέ κηλίδων σε φυτά εσωτερικού χώρου

1. Ακανόνιστο πρόγραμμα ποτίσματος

εσωτερικός κήπος

Οι καφέ άκρες των φύλλων προκαλούνται συχνά από υπερβολικό πότισμα του φυτού. υποβρύχιος Το φυτό προσβάλλεται σοβαρά και έχει εύθραυστα φύλλα που γίνονται καφέ και πέφτουν στις άκρες.

πολύ πότισμα και τα φύλλα γίνονται καφέ και κίτρινα Αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ αυτών των συνθηκών – τα φυτά που πνίγονται έχουν μαλακά, σαρκώδη και χαλαρά φύλλα, ενώ τα βυθισμένα φυτά έχουν ζαρωμένα, ξηρά φύλλα.

θεραπεύω

  • σε περίπτωση υπερβολικού ποτίσματος: Αφήστε το χώμα να στεγνώσει λίγο ανάμεσα στο πότισμα. Πάντα να ποτίζετε το φυτό όταν το χώμα είναι ξηρό. Αν το φυτό είναι πολύ μαραμένο Βγάλτε το από την κατσαρόλα. κόψτε τις σάπιες ρίζες Εφαρμόστε μυκητοκτόνο στα υπόλοιπα. Στη συνέχεια επαναφυτεύστε χρησιμοποιώντας φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας. Μειώστε το πότισμα για λίγες μέρες.
  • για υποβρύχια φυτά: Το ακανόνιστο πότισμα καταπονεί το φυτό. Με αποτέλεσμα η άκρη του φύλλου να είναι καφέ. Ποτίστε καλά τα φυτά σας και θα ξαναζωντανέψουν σε ελάχιστο χρόνο.

2. Πάρα πολύ ηλιακό φως

Το πολύ ηλιακό φως μπορεί να προκαλέσει κάψιμο στις άκρες και τις άκρες των φύλλων. Μπορεί να προκαλέσει καφέ κηλίδες και καψίματα. Ικανό να καίει εντελώς τα φύλλα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

θεραπεύω

Βεβαιωθείτε ότι το φυτό δεν εκτίθεται σε έντονο ηλιακό φως για μεγάλες χρονικές περιόδους. Το απογευματινό φως του ήλιου δεν είναι ιδανικό για φυτά εσωτερικού χώρου. Επίσης, αποφύγετε να τοποθετείτε ευαίσθητα φυτά πολύ κοντά σε παράθυρα με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό. που μπορεί να προκαλέσει έκθεση σε ισχυρό ηλιακό φως


3. Έλλειψη υγρασίας

παραθυρόφυλλο

έλλειψη υγρασίας στον αέρα Ειδικά το χειμώνα ή όταν ανοίγεις το κλιματιστικό το καλοκαίρι. μπορεί να προκαλέσει καφέ χρώμα στις άκρες των φύλλων του φυτού γενικά Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου προτιμούν ένα υγρό περιβάλλον. Και ο ξηρός εσωτερικός αέρας μπορεί να προκαλέσει καφέ άκρες.

θεραπεύω

  • Η ομίχλη των φύλλων μπορεί να λύσει προσωρινά αυτό το πρόβλημα. Η ομαδοποίηση των φυτών εσωτερικού χώρου ή η τοποθέτησή τους σε πιατάκια με νερό θα αυξήσει την υγρασία γύρω τους.
  • Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε έναν υγραντήρα και έναν μετρητή υγρασίας.

4. Υποσιτισμός

Η έλλειψη μαγνησίου, ασβεστίου, σιδήρου ή φωσφόρου μπορεί να προκαλέσει καφέ άκρες. Μπορεί επίσης να προκαλέσει συρρίκνωση και συρρίκνωση των φυτών.

θεραπεύω

Βεβαιωθείτε ότι τροφοδοτείτε σωστά το φυτό χρησιμοποιώντας ένα μικροθρεπτικό λίπασμα. Ελέγξτε την ετικέτα για τη σωστή δόση.


5. Αλατοποίηση στο έδαφος

κηπουρός

Μία από τις κύριες αιτίες των καφέ κηλίδων στα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η υπερβολική λίπανση. Η συσσώρευση αλατιού εμποδίζει τις ρίζες να απορροφήσουν αρκετή υγρασία και να τις κάψουν. αφυδατώνουν τα φυτά προκαλούν καφέ άκρα

θυμάμαι λιγότερο πλήρης Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου χρειάζονται μικρή ποσότητα λιπάσματος καθώς ζουν σε εσωτερικά περιβάλλοντα με χαμηλό φωτισμό και η ανάπτυξή τους είναι περιορισμένη.

θεραπεύω

Το αδύναμο σθένος και η λιγότερη σίτιση των φυτών εσωτερικού χώρου μπορούν να αποφευχθούν. Αν συνέβαινε αυτό Ξεπλύνετε το χώμα τοποθετώντας το φυτό κάτω από τρεχούμενο νερό για να στραγγίξουν τα περιττά θρεπτικά συστατικά.


6. Λανθασμένη κυκλοφορία αέρα

Μια ιαπωνική μελέτη διαπίστωσε ότι η κυκλοφορία του αέρα στα σπορόφυτα ντομάτας θερμοκηπίου μπορεί είτε να αυξήσει είτε να μειώσει τον καθαρό ρυθμό φωτοσύνθεσης. επίσης Όταν τα φυτά εσωτερικού χώρου σας δεν έχουν σωστή κυκλοφορία αέρα Η φωτοσύνθεση σε αυτά τα φυτά αναστέλλεται. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κίτρινες κηλίδες και καφέ άκρες στα φύλλα.

θεραπεύω

Η χρήση ανεμιστήρα οροφής ή ανεμιστήρα ταλάντωσης επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί ανάλογα με τις ανάγκες. Μην συγχωνεύετε φυτά μεταξύ τους και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος μεταξύ των φυτών. Μια καλή επιλογή είναι να έχετε το φυτό κοντά σε ένα καλά αεριζόμενο παράθυρο ή πόρτα.


7. Ψυχρή Ζημιά

Πολλά φυτά εσωτερικού χώρου δεν είναι συνηθισμένα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Τοποθετήστε το φυτό σε παράθυρο ή σε άλλο δροσερό μέρος αερισμού με τέτοιο τρόπο ώστε να εκτίθεται σε δροσερό αέρα. Αυτά μπορούν να βλάψουν τα φύλλα διεισδύοντας στα φυτικά κύτταρα. Αυτό προκαλεί καφέ άκρες και άκρες.

θεραπεύω

Αν παρατηρήσετε ότι οι άκρες των φύλλων γίνονται καφέ το χειμώνα Προσπαθήστε να αυξήσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία γύρω από το φυτό.


8. Πάνω από το τζάμι

Η επιφάνεια του γυαλιού σε ένα παράθυρο γίνεται πολύ ζεστή ή κρύα όταν εκτίθεται στον εξωτερικό αέρα. Τα φύλλα γίνονται καφέ όταν αγγίζονται από γυαλί.

θεραπεύω

Να βεβαιώνεστε πάντα ότι τα φύλλα δεν αγγίζουν τα παράθυρα. ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός


9. Νερό βρύσης

Καφέ συμβουλές για φυτά εσωτερικού χώρου 3

Τα υψηλά επίπεδα χλωρίου και άλλων μετάλλων, όπως το φθόριο και το ασβέστιο, στα δημόσια αποθέματα νερού μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη των φυτών. Αυτά τα μέταλλα συσσωρεύονται στο έδαφος με την πάροδο του χρόνου. Καλύπτει τις ρίζες και εμποδίζει τα φυτά να απορροφήσουν θρεπτικά συστατικά και νερό. Αυτό κάνει τις άκρες των φύλλων να είναι καφέ και να έχουν λευκές κηλίδες. Η τοξικότητα του χλωρίου αυξάνει επίσης την πιθανότητα καφέ άκρων των φύλλων. Μάθετε περισσότερα για αυτό εδώ.

θεραπεύω

Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα αφήνοντας τη βρύση να λειτουργεί για 24 ώρες ή όλη τη νύχτα. Ειδικά εάν το νερό είναι χλωριωμένο.Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε μαλακό νερό, νερό RO ή βρασμένο νερό μετά την ψύξη.


10. Φυτοφάρμακα

Μερικά σκληρά χημικά φυτοφάρμακα μπορούν να κάψουν φύλλα και ρίζες. Ως αποτέλεσμα, η άκρη του φύλλου μπορεί να καεί. Επομένως, να είστε προσεκτικοί όταν αντιμετωπίζετε μυκητιασικά και βακτηριακά προβλήματα.

Μερικές φορές οι σπιτικές συνταγές φυτοφαρμάκων περιέχουν πάρα πολύ σαπούνι ή λάδι. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Δοκιμάστε πολλά φύλλα φυτών. Το πρώτο φύλλο εφαρμόζεται σε όλα τα μέρη του φυτού.

Έντομα όπως τα ακάρεα αράχνης μπορούν επίσης να προκαλέσουν καφέ κηλίδες στα φύλλα. Ορισμένες μυκητιασικές ασθένειες όπως η βακτηριακή κηλίδα στα φύλλα και το ωίδιο είναι επίσης αιτίες.

θεραπεύω

Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών φυτοφαρμάκων στα φυτά. Να αγοράζετε πάντα ποιοτικά προϊόντα.

Σχολιάστε