11 Καταπληκτικά οφέλη του φυτού Pothos που υποστηρίζονται από την επιστήμη

11 Καταπληκτικά οφέλη του φυτού Pothos που υποστηρίζονται από την επιστήμη

Αυτά είναι Οφέλη από το φυτό Ποτός Επιστημονικά τεκμηριωμένο και επιβεβαιωμένο σε διάφορες μελέτες! Και ναι! Είναι φυτό σε γλάστρα που συντηρείται εύκολα. Μπορεί να καλλιεργηθεί χωρίς ηλιακό φως!

Ο Ποτός είναι δημοφιλής σε εσωτερικούς χώρους λόγω της χαμηλής του φύσης συντήρησης και της χαμηλής ανοχής του φωτός. Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα από αυτό! πολλά θαύματα Οφέλη από το φυτό ΠοτόςΣύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και μελέτες, είναι ένα από τα πιο ευεργετικά φυτά εσωτερικού χώρου.

Συνηθισμένο όνομα: Διάβολος κισσός, σημαία διαβόλου, χρυσό μπόντι, ασημένιο κλήμα, αμπέλι taro, ασημένιο δέντρο, ασημένιο μπόντι, ασημένιο δέντρο

Βοτανική ονομασία: Epipremnum Orium

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την καλλιέργεια ποτό.


Οφέλη από το φυτό Ποτός

1. Εργοστάσιο χαμηλής συντήρησης

Ο Ποτός είναι φυτό χαμηλής συντήρησης σε γλάστρα. Αναπτύσσεται καλά σε συνθήκες όπως ο ήλιος και η σκιά, το υγρό και ξηρό έδαφος. και κακή επιφάνεια

για καλύτερα αποτελέσματα Ανάψτε το σε έμμεσο φως και ποτίστε μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό στην αφή. σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού Η αντίθεση θα είναι μικρότερη.

Ρεκόρ: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα δέντρα Pho Thong είναι ανθεκτικά στην ξηρασία.

2. Εύκολος πολλαπλασιασμός

Ο πολλαπλασιασμός της ποτάου είναι ένας από τους ευκολότερους σε σύγκριση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε και να κόψετε τα κάτω φύλλα. Βάλτε καθαρό νερό και αλλάξτε το νερό μια φορά την εβδομάδα.Αυτό!

Μάθετε τα πάντα για τη δημοσίευση του Pothos. εδώ

3. Μεγαλώστε χωρίς ηλιακό φως!

reddit

Το Pothos μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς άμεσο ηλιακό φως. Είναι ένα διακοσμητικό φυτό εσωτερικού χώρου που αναπτύσσεται καλά σε χαμηλό φωτισμό και δροσερές θερμοκρασίες, ακόμη και σε ξηρές συνθήκες. Αυτά τα φυτά είναι λιγότερο ποικιλόμορφα και αναπτύσσονται αργά αλλά δεν πεθαίνουν.

Ρεκόρ: Η έλλειψη ηλιακού φωτός δεν σημαίνει ότι το φυτό θα επιβιώσει σε ένα εντελώς σκοτεινό δωμάτιο. Χρειάζεστε έμμεσο φωτισμό.

4. Καθαρίστε τον εσωτερικό αέρα

Τα Pothos είναι ιδανικά για την απομάκρυνση των VOC και των τοξινών από τον περιβάλλοντα αέρα. Σύμφωνα με το Clean Air Survey της NASA, το εργοστάσιο έχει αφαιρέσει ρύπους όπως το βενζόλιο, το τολουόλιο και η φορμαλδεΰδη. μονοξείδιο του άνθρακα και ξυλόλιο εκτός αέρα

Οι επιβλαβείς επιπτώσεις αυτών των ρύπων δεν μπορούν να υποτιμηθούν. Και να πώς μας βλάπτουν αυτοί οι ρύποι:

Ρεκόρ: Δείτε εδώ μια ιαπωνική μελέτη που επιβεβαίωσε την ικανότητα του φυτού potos να καθαρίζει τον αέρα.

  • βενζίνη: Η έκθεση στη βενζίνη προέρχεται συχνά από τον καπνό του τσιγάρου, τα καυσαέρια των οχημάτων, τα βενζινάδικα. και ρύπανση από βιομηχανικά εργοστάσια Ακόμη και αβλαβείς ουσίες όπως χρώματα, κόλλες, απορρυπαντικά και κεριά επίπλων μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα βενζολίου στον αέρα των εσωτερικών χώρων. Η έκθεση στο βενζόλιο καταστρέφει τα κύτταρα του μυελού των οστών. οδηγήσουν σε αναιμία Η παρατεταμένη έκθεση στο βενζόλιο αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. και μας κάνει πιο επιρρεπείς σε αρρώστιες και ασθένειες. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το περιεκτικό άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το βενζόλιο και τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία.
  • φορμαλδευγή Η έκθεση στη φορμαλδεΰδη προκαλείται από προϊόντα κόντρα πλακέ, χαλιά, καπνό τσιγάρου και συσκευές καύσης όπως ξυλόσομπες και θερμάστρες κηροζίνης. Και η σόμπα αερίου δεν έχει αεραγωγούς, δάκρυα, καταρροή, αίσθημα καύσου στα μάτια και στο λαιμό. Μπορεί να προκύψει από βραχυπρόθεσμη έκθεση. Μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο και λευχαιμία. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου Υπάρχουν πολλές επιπτώσεις της φορμαλδεΰδης στην ανθρώπινη υγεία. που αναλύεται εδώ
  • μονοξείδιο του άνθρακα: Σε εσωτερικούς χώρους, θερμάστρες υγραερίου, φωτιές με ξύλα, βουλωμένες καμινάδες. φραγμένες οπές εξαερισμού και ορισμένες συσκευές προκαλούν υψηλότερα επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι τα βρέφη, τα αγέννητα παιδιά και οι ηλικιωμένοι. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ή αναιμία. Η έκθεση σε CO μπορεί να σας επηρεάσει περισσότερο από τα υγιή άτομα. Ο έμετος, ο πονοκέφαλος, η ναυτία και η ζάλη έχουν συνδεθεί με την εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα. Τα υψηλά επίπεδα CO στον αέρα του περιβάλλοντος μπορεί να προκαλέσουν απώλεια των αισθήσεων και θάνατο. Αυτό είναι ένα εκπαιδευτικό άρθρο σχετικά με τις επιπτώσεις του CO.
  • Ξυλόλιο: Το ξυλόλιο βρίσκεται σε πολλά οικιακά και βιομηχανικά προϊόντα, όπως κόλλα, βενζίνη, βαφή νυχιών και βερνίκι. Επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα μέσω της εισπνοής και μπορεί να προκαλέσει έμετο, ναυτία, ζάλη και κεφαλαλγία με συνεχή αύξηση της έκθεσης. Τα αποτελέσματα είναι πιο αισθητά και επικίνδυνα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους της έκθεσης στο ξυλόλιο, Διαβάστε αυτό το εκπαιδευτικό άρθρο.
  • Τολουΐνη: Η εξάτμιση του τολουολίου από προϊόντα όπως διαλυτικά χρωμάτων, λαδομπογιές, λάδια και βερνίκια νυχιών αυξάνει τη συγκέντρωση τολουολίου στους εσωτερικούς χώρους. Το τολουόλιο επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Και η βραχυπρόθεσμη έκθεση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ζάλη ή απώλεια συνείδησης. Η παρατεταμένη έκθεση στο τολουόλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε γνωστική εξασθένηση. ασυντονισμός και απώλεια όρασης και ακοής. Μάθετε περισσότερα για αυτήν την τοξίνη σε αυτήν την ανάρτηση.

Το Pothos αφαιρεί αποτελεσματικά τη φορμαλδεΰδη και άλλες ΠΟΕ. Μάθετε περισσότερα για αυτό. εδώ.

5. Αυξήστε την υγρασία

Ο υγρός αέρας μπορεί να σας προστατεύσει από το κρυολόγημα και τη γρίπη. Επειδή ο ιός δεν μεταδίδεται εύκολα σε υγρό αέρα. Διατηρήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο.Ο ξηρός αέρας, από την άλλη πλευρά, αυξάνει τις αλλεργικές αντιδράσεις και την αερομεταφερόμενη σκόνη και τους ρύπους. Αφού γνωρίζετε όλα τα οφέλη του υγρού αέρα Είναι καλό να γνωρίζουμε ότι τα φυτά Ποτός αυξάνουν και την υγρασία γύρω τους.

Ωστόσο, δεν υπάρχει αξιοπρεπής έρευνα που να υποδεικνύει πόσα φυτά χρειάζεται ένα δωμάτιο για αυτόν τον σκοπό. Αλλά το ίδιο πείραμα της NASA διαπίστωσε ότι το χρυσό ποτό είναι ένα από τα φυτά που αυξάνουν την υγρασία.

6. Φαίνεται υπέροχο!

Σαφή! Ο Πόθος είναι ένα παρασυρόμενο φυτό που μπορεί να εκπαιδευτεί ώστε να καλλιεργεί σχεδόν οτιδήποτε. Η ειδικότητα αυτού του φυτού σε γλάστρα είναι ότι μπορείτε να το καλλιεργήσετε ως αναρριχητικό φυτό σε εσωτερικούς χώρους ή ως αναρριχητικό φυτό. Εξαρτάται ποιο σας αρέσει περισσότερο. Επιπλέον, σε αντίθεση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, δεν είναι υποτονικό λόγω έλλειψης ηλιακού φωτός.

Τα πολύχρωμα λαμπερά κίτρινα και πράσινα φύλλα έχουν σχήμα καρδιάς και ελκυστικά λόγω της κηρώδους υφής τους. Το έχουμε συμπεριλάβει επίσης στη λίστα μας με φυτά εσωτερικού χώρου σε σχήμα καρδιάς.

7. Πολυχρηστικά φυτά

Οφέλη από τρία δέντρα Bodhi 3

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τη γλάστρα να μεγαλώνει όπως θέλετε. Αυτό το καθιστά ένα ευέλικτο φυτό για διακόσμηση. Τοποθετήστε το σε ένα ράφι, γραφείο, τραπέζι, τραπέζι κουζίνας ή κρεμάστε το σε ένα παράθυρο με το στέλεχος να κρέμεται προς τα κάτω.

Μπορείτε να εξασκηθείτε σε μοτίβο δαχτυλιδιών ή άλλες παραλλαγές.

8. Τυχερά φυτά

Αν πιστεύετε στο φενγκ σούι αναλόγως, υπάρχουν πολλά οφέλη από τον χρυσό Γιατί;Επειδή οι ειδικοί του φενγκ σούι θεωρούν την αρνητική ενέργεια ως καθαριστική δύναμη.

Το Pothos συνιστάται να τοποθετείται κοντά σε Wi-Fi, τηλεόραση, δρομολογητή ή υπολογιστή. Τα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν μειωμένο στρες και βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.

Οι αρχές του Vastu πιστεύουν ότι αυτό το φυτό φέρνει καλή τύχη και θετική ενέργεια στο σπίτι. Αν και δεν συνιστάται για τους οπαδούς του Vastu για κηπουρική.

9. Δύσκολο να σκοτώσεις!

φυτό

Αυτό το απλό δέντρο εσωτερικού χώρου έχει πολλά ασυνήθιστα ονόματα. Ένα από αυτά αναρριχητικό φυτό του διαβόλου γιατί η δολοφονία είναι δύσκολη Επίσης, κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ζιζάνιο.

Επιπλέον, σε πολλές χώρες ονομάζεται εργοστάσιο χρήματοςγιατί πιστεύει ότι πλουτίζει και δεν ξεμένει ποτέ

10. Ηρεμιστικό αποτέλεσμα

Μια μελέτη σε 14 Ιάπωνες άνδρες διαπίστωσε ότι το άγγιγμα ενός χρυσού φύλλου μπόντι ηρεμούσε το μυαλό και ηρεμούσε το μυαλό. Μπορείτε να το δείτε εδώ.

11. Απορροφήστε CO2 και όζον

Οφέλη του δέντρου Bodhi 4
αστικός οπωρόκηπος

Ένα από τα καλύτερα οφέλη για την υγεία των φυτών potos. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της μαλαισιανής μελέτης Δηλαδή, είναι ένα αποτελεσματικό φυτό σε γλάστρα για να απορροφά το CO2.

Μελετώντας τρία φυτά εσωτερικού χώρου, το φυτό φιδιού, το φυτό αράχνη και την πατάτα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα φυτά απορροφούν το όζον. που είναι ρύπος του αέρα εσωτερικών χώρων

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε πώς μπορεί να δράσει το όζον εάν το έχετε στο σπίτι σας.

Σχολιάστε