12 σημάδια δυστυχισμένων φυτών εσωτερικού χώρου

12 σημάδια δυστυχισμένων φυτών εσωτερικού χώρου

Εάν τα φυτά εσωτερικού χώρου σας φαίνονται ζοφερά και ζοφερά Ρίξτε μια ματιά σε αυτά Σημάδια δυστυχισμένων φυτών εσωτερικού χώρου και ακολουθήστε τα βήματα που προτείνονται εδώ!

Αν το αγαπημένο σας φυτό εσωτερικού χώρου δεν μεγαλώνει και φαίνεται νωθρό Πρέπει να γνωρίζετε τα σημάδια Σημάδια δυστυχισμένων φυτών εσωτερικού χώρου Θα πρέπει να δούμε αν δεν είναι δυνατοί ή όχι.

Ελέγξτε τις καθημερινές, εβδομαδιαίες και μηνιαίες ρουτίνες φροντίδας των φυτών. εδώ


Σημάδια ενός δυστυχισμένου φυτού εσωτερικού χώρου

1. Λιγότερα λουλούδια, περισσότερα φύλλα

Αν παρατηρήσετε φύλλα στις γλάστρες σας που είναι ανθισμένα και όχι λουλούδια. Υποδεικνύει περίσσεια αζώτου ή έλλειψη ηλιακού φωτός. για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα Ταΐστε το με ένα λίπασμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φως και χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα γονιμοποίησης και τηρήστε το!

Δείτε τα καλύτερα σπιτικά λιπάσματα. εδώ

2. Καφέ και τραγανά φύλλα

Όταν πέφτουν τα φύλλα, είναι σύνηθες φαινόμενο το φυτό να έχει καφέ φύλλα. Αλλά προβλήματα προκύπτουν όταν τα νέα φύλλα μολύνονται ή τα φύλλα γίνονται καφέ. Αυτό δείχνει ότι το φυτό σας δεν είναι ευχαριστημένο. Λόγοι:

  • Αν ολόκληρο το φύλλο γίνει καφέ και ζαρωμένο Υποδεικνύει στασιμότητα του νερού και ξηρό ή λιγότερο υγρό περιβάλλον. σε αυτή την κατάσταση Ποτίστε το φυτό σε βάθος και βεβαιωθείτε ότι το χώμα δεν είναι βρεγμένο. οπωσδηποτε Στεγνώστε για μεγάλο χρονικό διάστημα Εάν η αιτία είναι ξηρός αέρας Προσθέστε έναν υγραντήρα ή ένα δίσκο με χαλίκι.
  • Αν οι άκρες των φύλλων γίνουν καφέ Δείχνει ότι εφαρμόζεται πάρα πολύ λίπασμα. Υπερβολική χρήση φυτοφαρμάκων, ξηρό έδαφος, ζεστός καιρός, χαμηλές θερμοκρασίες, εναποθέσεις αλατιού ή σήψη ριζών.

Για να διορθώσετε, γονιμοποιήστε τα φυτά λιγότερο. μια φορά το μήνα και βάλτε την κατσαρόλα σε ένα δίσκο καλυμμένο με βότσαλα. Ποτίστε καλά το φυτό για να στραγγίξει το υπερβολικό αλάτι μέσα από τις οπές αποστράγγισης. και τοποθετήστε το φυτό σε σταθερό μέρος.

3. Καψαλισμένα φύλλα

Τα καμένα φύλλα είναι σημάδι υπερβολικού άμεσου ηλιακού φωτός. σε αυτή την κατάσταση Μετακινήστε το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως και αφαιρέστε τυχόν προσβεβλημένα φύλλα. ποτίζουμε καλά τα φυτά Ξεκινήστε όμως ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα – ποτίζετε μόνο όταν το φυτικό έδαφος αισθάνεται ξηρό και αποφύγετε την υπερβολική λίπανση. Γιατί μπορεί να επιδεινώσει την καύση.

4. Μαραμένα φυτά και μικρά φύλλα

Το έδαφος που είναι πολύ υγρό μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση του φυτού και πτώση των φύλλων. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα για να προωθήσετε την υγιή ανάπτυξη των ριζών και να αποτρέψετε τη σήψη των ριζών. Εάν το φυτό έχει μαραθεί, αφαιρέστε το φυτό από τη γλάστρα, επιθεωρήστε τις ρίζες και κόψτε τις σάπιες, διογκωμένες ή μολυσμένες ρίζες. Φυτέψτε ξανά το φυτό χρησιμοποιώντας φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας σε μια καθαρή γλάστρα με επαρκείς οπές αποστράγγισης.

5. Φύλλα με στίγματα ή στίγματα

Η αιτία αυτού του προβλήματος είναι μια μυκητιασική λοίμωξη. Αν παρατηρήσετε παρόμοιο πρόβλημα Διαχωρίστε τα προσβεβλημένα φυτά από άλλα φυτά. και να αυξήσει την κυκλοφορία του αέρα δημιουργώντας κενά μεταξύ αυτών των φυτών.

Επίσης, αποφύγετε την ομίχλη ή τον ψεκασμό νερού στα φύλλα κατά το πότισμα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν διατηρείτε τα φυτά σε καλά αεριζόμενο περιβάλλον χωρίς φως.

6. Σαπίδα φύλλων και λευκό ωίδιο στα φύλλα

Συμπτώματα δυστυχισμένων φυτών εσωτερικού χώρου 2

Το ωίδιο προκαλεί τα προβλήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα σταματώντας το πότισμα των φύλλων. αφαιρέστε τα άρρωστα φύλλα και αποφύγετε να ενοχλείτε πολύ τα φυτά. Ο περιοδικός καθαρισμός των φύλλων των φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτού του προβλήματος.

7. Καφέ έως μαύρες και ανοιχτόχρωμες ρίζες

Οι μαύρες, εύθραυστες και καφέ ρίζες υποδηλώνουν σήψη ρίζας και στελέχους. Σε μια τέτοια περίπτωση Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φυτά. κόψτε τις προσβεβλημένες ρίζες Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​μείγμα γλάστρας σε καθαρές γλάστρες. και χρησιμοποιήστε μυκητοκτόνα

8. Φύλλα του φθινοπώρου

Α. Φύλλα και μαρασμός Κοινά συμπτώματα ενός αδύναμου φυτούΤα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου ρίχνουν ένα ή δύο φύλλα από καιρό σε καιρό. Συνήθως υπάρχουν πιο ώριμα φύλλα κοντά στο στέλεχος. Αν όμως το δέντρο σας είναι πολύ φυλλοβόλο Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι:

  • ξαφνικές αλλαγές στις συνθήκες ανάπτυξης ή διακυμάνσεις της θερμοκρασίας
  • Η γλάστρα είναι πολύ μικρή ή πολύ ριζωμένη.
  • Ποτίστε τα φυτά με κρύο νερό.
  • λειψυδρία
  • πολύ πότισμα
  • υπερβολική γονιμοποίηση

9. Καθοδική ανάπτυξη, σήψη και θάνατος

Δεδομένου ότι η λοίμωξη του Βοτρύτη προκαλεί στα φυτά να υποφέρουν από καθυστέρηση, λιποθυμία και θάνατο, μπορείτε να το αντιμετωπίσετε απομονώνοντας άρρωστα φυτά, ώστε το πρόβλημα να μην εξαπλωθεί σε άλλα φυτά. Κόψτε την πληγείσα περιοχή για να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το φυτό εκτίθεται στον κρύο αέρα. αν είναι έτσι Διατηρήστε το σε ασφαλές μέρος μακριά από ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και υπερβολικό κρύο. Επίσης, προσέξτε τη σήψη των ριζών. Βεβαιωθείτε ότι δεν ποτίζετε υπερβολικά τα φυτά.

Τα αργιλώδη εδάφη και οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά των φυτών είναι οι δύο κύριες αιτίες ακατάλληλης ανάπτυξης. Χρησιμοποιήστε ένα ποιοτικό μείγμα γλάστρας αναμεμειγμένο με αργιλώδες με κατάλληλο λίπασμα για να εξασφαλίσετε υγιή και χαρούμενα φυτά!

10. Οι άκρες των φύλλων γίνονται κιτρινοκαφέ.

Σημάδια δυστυχισμένων φυτών εσωτερικού χώρου 3

Αυτό το πρόβλημα υποδηλώνει ότι το φυτό σας μπορεί να είναι ανθρακνόζη. να λύσει αυτό το πρόβλημα Αφαιρέστε τα προσβεβλημένα φύλλα και μην τα θολώσετε. Αποφύγετε να βραχούν πολύ τα φύλλα όταν ποτίζετε το φυτό.

Οι καφέ άκρες μπορεί να προκληθούν από αφυδάτωση ή υποσιτισμό. υπερβολική γονιμοποίησηακατάλληλος φωτισμός χαμηλή κυκλοφορία αέρα και έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με το γιατί τα φυτά έχουν καφέ άκρες και πώς να τα αποφύγετε. εδώ

11. Τα βαρύγδουπα ή βαρύγδουπα φύλλα χάνουν το χρώμα τους.

Εάν έχετε ένα φυτό εσωτερικού χώρου που αρχίζει να χάνει τη ζωντάνια του καθώς το βαρύγδουπο φύλλωμα γίνεται φωτεινό και το φύλλωμα γίνεται θαμπό. Αυτό δείχνει ότι το φυτό δεν είναι χαρούμενο και δεν έχει αρκετό φως που χρειάζεται.

Ο καλύτερος τρόπος για να λύσετε αυτό το πρόβλημα είναι να αυξήσετε την ποσότητα λάμψης που λαμβάνετε. Καλό είναι να διατηρείται το φυτό στο άμεσο ηλιακό φως για 2-3 ώρες.

Μερικές φορές, εάν κρατάτε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας μακριά από τον ήλιο, Η αντίθεση και το χρώμα των φυτών θα εξασθενίσουν ακόμη και στο άμεσο ηλιακό φως. ήρθε η ώρα να μετακινηθείτε


Μπόνους – Καθαρίστε τα φύλλα.

Τα φυτά μπορεί να μην αναπτυχθούν λόγω βρωμιάς στα φύλλα. Ένα παχύ στρώμα σκόνης στα φύλλα τα εμποδίζει να απορροφήσουν το φως. Η συνολική ανάπτυξη παρεμποδίστηκε σημαντικά. Φύλλα κίτρινα και κοντόχοντρα

Ένας εύκολος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι να καθαρίσετε τα φύλλα με ένα μαλακό, υγρό βαμβακερό πανί.Ξύστε απαλά τα εξωτερικά στρώματα των φύλλων κάθε 10-12 ημέρες για να διατηρήσετε το φυτό καθαρό και χαρούμενο!

Σχολιάστε