14 φυτά εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν από φύλλα

14 φυτά εσωτερικού χώρου που μεγαλώνουν από φύλλα

Αναρωτιέστε ποιο είναι καλύτερο; Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από φύλλα; Έχουμε συμπεριλάβει τα καλύτερα στη λίστα μας που μπορείτε εύκολα να μεγαλώσετε!

με αυτά Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από φύλλα Ο πολλαπλασιασμός δεν απαιτεί εμβολιασμό, διακλάδωση ή διαχωρισμό ριζών. Μόνο ένα φύλλο μπορεί να φυτέψει μια νέα γλάστρα!

εδώ Τα καλύτερα αναρριχητικά φυτά που μπορείτε να καλλιεργήσετε


φυτό από φύλλα

Σε σύγκριση με την καλλιέργεια φυτών από σπόρους Ο πολλαπλασιασμός από τα φύλλα διαρκεί λιγότερο χρόνο. Απλώς κλαδέψτε και φυτέψτε υγιή φύλλα.Πρέπει όμως να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στα αρχικά στάδια. Αλλά η προσπάθεια θα αποδώσει!


Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από φύλλα

1. Ανθισμένη Καλαγχόη

βοτανική ονομασία: Kalanchoe blossfeldiana

Η καλλιέργεια αυτού του φυτού από ένα μόνο φύλλο είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Επιλέξτε ένα υγιές φύλλο και κόψτε το αφήνοντας ένα μικρό κοτσάνι. κολλημένο στο τέλος

Στη συνέχεια, ο κάλος τοποθετείται ή φυτεύεται σε μια γλάστρα με εκκινητήρα σπόρων, ποτίζεται καλά και τοποθετείται σε μια θέση όπου τα φύλλα δέχονται φως αλλά άφθονο φως.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια της ανθισμένης Kalanchoe.

2. Φυτό φιδιού

Shutterstock/Johann Kuzuma

βοτανική ονομασία: San Severia Trifasciata

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει τον αέρα πολλαπλασιάζεται εύκολα από τα φύλλα στο έδαφος και το νερό. Μάθετε πώς να κρατάτε τα φυτά φιδιού από απεριόριστα φύλλα εδώ.

Διαβάστε πώς να καλλιεργήσετε φυτά φιδιού σε εσωτερικούς χώρους εδώ.

3. Περομία

Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από φύλλα 2

βοτανική ονομασία: περομία

Για να καλλιεργήσετε Peperomia, επιλέξτε υγιή φύλλα από τη βάση του φυτού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρα φύλλα ή να τα κόψετε στη μέση κατά πλάτος. Βουτήξτε τις άκρες σε ορμόνη ριζοβολίας, ανοίξτε μια μικρή τρύπα στο υλικό φύτευσης και προσθέστε τα φύλλα 0,3-0,7 ίντσες (1-2 εκ.) βαθιά μέσα στο μείγμα γλάστρας.

Ποτίζουμε καλά και σκεπάζουμε το πάνω μέρος της κατσαρόλας με μια πλαστική σακούλα. Διατηρήστε τα επερχόμενα φυτά σε έντονο έμμεσο φως. Τα φύλλα σας θα ριζώσουν σε 3-5 εβδομάδες.

εδώ Οι καλύτερες ποικιλίες Peperomia που μπορείτε να καλλιεργήσετε

4. Ρεξ Μπεγκόνια

βοτανική ονομασία: Begonia Rex

  • Αναζητήστε υγιή φύλλα με παχουλές και ανέπαφες κύριες φλέβες.
  • Κόβουμε τα φύλλα μαζί με το στέλεχος.
  • Τώρα αναποδογυρίστε το φύλλο και κόψτε τις φλέβες από τη μέση. Αυτά τα μοσχεύματα είναι όπου αναπτύσσονται νέα φυτά.
  • Όταν τελειώσεις το κόψιμο Αναποδογυρίζουμε τα φύλλα και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη γη διατόμων.
  • Χρησιμοποιώντας καρφίτσες T, πιέστε απαλά και με ακρίβεια τα φύλλα για να βεβαιωθείτε ότι οι φλέβες βρίσκονται σε άμεση επαφή με το καλλιεργητικό μέσο.
  • Έχετε επίσης τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε βότσαλα για να σταματήσετε τα φύλλα. μπούκλα περισσότεροΑυτό θα παρεμποδίσει τη διαδικασία διάδοσης. Αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην βλάψετε τα πολλαπλασιαζόμενα φύλλα.
  • όταν τελειώσεις Βεβαιωθείτε ότι παρέχετε καλή υγρασία και έντονο, έμμεσο φως. Κομψτε το συχνά σε ζεστό νερό. Είναι επίσης μια καλή επιλογή.
  • Ο πολλαπλασιασμός των φυλλωμάτων μπορεί να διαρκέσει 6-8 εβδομάδες και 1-2 φυτά ανά μοσχεύματα.Κάντε υπομονή!

Δείτε τις κορυφαίες συμβουλές μας για την καλλιέργεια μπιγκόνιων Rex. εδώ

5. Αφρικανική Βιολέτα

Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από φύλλα 3

βοτανική ονομασία: Αγία Παύλια

Αυτό το φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να πολλαπλασιαστεί με ανάπτυξη από φύλλα! Πάρτε φρέσκα φύλλα από υγιή φυτά με μίσχους κολλημένους και σκορπίστε τα σε μείγμα γλάστρας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να καλλιεργήσετε αφρικανικές βιολέτες από φύλλα, κάντε κλικ εδώ. εδώ

6. Κάκτος με αυτιά λαγουδάκι

βοτανική ονομασία: Opuntia microdasys

Κόψτε τα μαξιλάρια ή τα αυτιά του κύριου δέντρου χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή πένσα ή στρίβοντας με το χέρι. Αφήστε το να στεγνώσει και να επουλωθεί για λίγες μέρες Περιμένετε να σχηματιστούν οι κάλοι.

Φυτέψτε το επίθεμα (10 έως 20 τοις εκατό του) σε μια γλάστρα γεμάτη με μείγμα κάκτων, ανάποδα. Τοποθετήστε το δοχείο σε φωτεινό μέρος με άφθονο φως.

7. Φυτό νεφρίτη

Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από 4 φύλλα
Shutterstock/Shruti Shreya Satpati

βοτανική ονομασία: Γκράσουλα Οβάτα

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου είναι ένα φυτό που αναπτύσσεται εύκολα από φύλλα! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε μερικά φύλλα και να τα περιποιηθείτε.

Όταν στεγνώσουν ελαφρώς από την κομμένη πλευρά. Τοποθετήστε τα σε μέσα καλλιέργειας και παρακολουθήστε τα να μεγαλώνουν! Ναί! Είναι τόσο απλό!

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια φυτών νεφρίτη. εδώ

8. Εργοστάσιο ΖΖ

βοτανική ονομασία: Jameocalcus Jamifolia

Τα δέντρα ZZ πολλαπλασιάζονται εύκολα από τα φύλλα. Αλλά η διάδοση απαιτεί χρόνο. Κόψτε μερικά από τα παχουλά, ζωηρά φύλλα και φυτέψτε τα σε μείγμα γλάστρας 1/2 έως 3/4 ίντσας βάθος από το κόψιμο.

Μάθετε τα πάντα για τον πολλαπλασιασμό των φυτών ZZ. εδώ

9. Κάκτος

Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από 6 φύλλα

βοτανική ονομασία: κάκτος

Αν και είναι δυνατό να αναπτυχθεί ένας κάκτος από ένα φύλλο. Αλλά είναι χρονοβόρο και όχι τόσο επιτυχημένο όσο η καλλιέργεια αυτών των φυτών από μοσχεύματα ή μοσχεύματα. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί. Κόψτε 4-6 ίντσες δυνατά φύλλα από το φυτό της αλόης βέρα και καλύψτε τα με μια λεπτή μεμβράνη.Αυτό μπορεί να διαρκέσει 1-2 εβδομάδες.

Μόλις τελειώσετε, βουτήξτε τις άκρες σε ορμόνη ενίσχυσης της ρίζας και φυτέψτε στο χυμώδες μείγμα. Ποτίστε καλά και τοποθετήστε το σε ηλιόλουστη τοποθεσία.

10. Αγαπητέ Hoya

βοτανική ονομασία:Χόγια Κάρι

Τα φύλλα του δέντρου σε σχήμα καρδιάς είναι ιδιαίτερα δημοφιλή την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου. Αν και δεν μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά από φύλλα. Μπορείτε όμως να φροντίσετε τα φύλλα της γλάστρας και για να είμαι ειλικρινής, είναι φοβερό!

11. Κινεζικό εργοστάσιο χρήματος

Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από φύλλα 9
φως δικτύου

βοτανική ονομασία: Phyllia peperomiotis

Το κλειδί για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας για αναπαραγωγή είναι να χρησιμοποιήσετε μίσχους 1 ίντσας με φύλλα. Φυτέψτε τα στο έδαφος. Μάθετε περισσότερα για την καλλιέργεια κινεζικών φυτών χρημάτων εδώ!

Δείτε το άρθρο μας για τους καλύτερους τύπους Pilea. εδώ

12. Παχύφυτα

Τα περισσότερα παχύφυτα όπως τα Haworthias, Echeverias, Crassulas και Sedums μπορούν να αναπτυχθούν από τα φύλλα. Μπορείτε να μάθετε για τη διαδικασία πολλαπλασιασμού των παχύφυτων από φύλλα εδώ.

13. Κάκτος Fish Bone

Φυτά εσωτερικού χώρου που αναπτύσσονται από 10 φύλλα
DIY

βοτανική ονομασία: Angular Epiphyllum

Ο κάκτος Fishbone μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο από σπόρους όσο και από φύλλα/φύλλα. Κόψτε το χαλάκι από το κύριο φυτό χρησιμοποιώντας ένα αποστειρωμένο μαχαίρι. αφήστε το να θεραπευτεί και να κουραστεί Τοποθετήστε το μαξιλάρι περίπου μία ίντσα βαθιά μέσα στο δοχείο. και μέσα σε ένα μήνα Θα αναδυθούν ρίζες.

14. Ζέβρα Κάκτος

βοτανική ονομασία: Howardia

Αυτό το όμορφο παχύφυτο έχει μια ροζέτα από λαχταριστά πράσινα φύλλα. Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε αφαιρώντας τα ώριμα φύλλα από τους μίσχους και τοποθετώντας τα σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

Παρακολουθήστε ένα λεπτομερές βίντεο για το πώς να καλλιεργήσετε havartia από ένα φύλλο. εδώ

Σχολιάστε