18 καλύτερα κόλπα κηπουρικής για να φροντίσετε τους οικοδεσπότες

18 καλύτερα κόλπα κηπουρικής για να φροντίσετε τους οικοδεσπότες

Ακολούθησέ με Κορυφαίες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών Για να τα κρατήσει πλούσια και ακμαία όλο το χρόνο! Έχουμε υπέροχες συμβουλές!

μην τα χάσετε αυτά Κορυφαίες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών Αυτό θα κρατήσει τα φυτά όσο το δυνατόν πιο υγιή!

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες hostas. εδώ


Κορυφαίες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών

1. Βεβαιωθείτε ότι ο πάτος της γλάστρας έχει τρύπες αποστράγγισης.

needlepoint.com/

Εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε οικοδεσπότες σε γλάστρες Φροντίστε να έχετε οπές αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Γιατί θα επιτρέψει να στραγγίσει το υπερβολικό νερό. Αποτρέπει τη σήψη των ριζών και τον πνιγμό των φυτών.

 • Αυτό μειώνει τον κίνδυνο υπερβολικού ποτίσματος και προωθεί το σωστό πότισμα των φυτών.
 • Αυτό βοηθά στον αερισμό του εδάφους. Βελτιώστε την υγεία των ριζών των φυτών και επιτρέπει περισσότερο οξυγόνο να φτάσει στις ρίζες
 • αποτρέπει τη συμπίεση του εδάφους επιτρέπει την αποστράγγιση της περίσσειας νερού και διατηρεί το έδαφος αργιλώδες και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
 • Βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εδάφους Αφαιρεί την υπερβολική θερμότητα και αποτρέπει το κάψιμο των ριζών.
 • Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας, μούχλας και μούχλας στο έδαφος.

Δείτε μερικές υπέροχες ιδέες. Για εξωραϊσμό με οικοδεσπότες εδώ

2. Καλλιεργήστε οικοδεσπότες με μέθοδο αξίνας.

bobvila.com/

Αν έχετε δέντρο με ρίζες Η μέθοδος της σκαπάνης λειτουργεί καλύτερα για φύτευση στον κήπο. Επειδή αυτή η μέθοδος σας επιτρέπει να το κάνετε χωρίς να καταστρέψετε τη σφαίρα της ρίζας και τις ρίζες.

Σε αυτή τη μέθοδο, χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να σκάψετε μια μικρή τρύπα στο χώμα. Ακριβώς το σωστό μέγεθος και βάθος για να αναπτυχθούν τα φυτά που θέλετε. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα φτυάρι για να αφαιρέσετε αρκετή βρωμιά για να δημιουργήσετε ένα μικρό ανάχωμα γύρω από την τρύπα.

Μόλις δημιουργηθεί ο τύμβος, τοποθετήστε τα επιθυμητά φυτά στην τρύπα και καλύψτε την με χώμα από το ανάχωμα. Αφού καλύψετε το φυτό, σκουπίστε απαλά τυχόν υπερβολική βρωμιά για να κρατήσετε το φυτό στη θέση του.Τέλος, η περιοχή θα ποτιστεί για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετή υγρασία για να ριζώσει το φυτό.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

3. Χωρίστε το φυτό νωρίς την άνοιξη.

Καλύτερες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών 3
bhg.com/

Η καλύτερη εποχή για να χωρίσετε τα φυτά ξενιστή είναι νωρίς την άνοιξη, όταν αρχίσουν να αναπτύσσονται νέα.

μέρη φυτών σε νέα τοποθεσία ή δοχείο με καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ποτίστε καλά το πρόσφατα χωρισμένο φυτό.

4. Διασώστε έναν ετοιμοθάνατο οικοδεσπότη σε μια στάμνα.

πλ.pinterest.

Εάν σπάσετε κατά λάθος ένα φύλλο οικοδεσπότη ενώ χωρίζετε το μάτσο, μην πανικοβληθείτε· βρέξτε τον ετοιμοθάνατο οικοδεσπότη με ένα μπουκάλι νερό. Βρείτε λεπτομέρειες εδώ.

Μάθετε πώς να φροντίζετε τα φυτά εσωτερικού χώρου στο νερό. εδώ

5. Μετακινηθείτε όταν είναι πολύ μεγάλο.

Διαχωρίστε και μετακινήστε τους οικοδεσπότες καθώς μεγαλώνουν. Είναι καλύτερο να διαιρέσετε την άνοιξη ή τις αρχές του καλοκαιριού όταν ο καιρός είναι ακόμα δροσερός και το έδαφος είναι υγρό.

Πριν μοιράσετε τον ξενώνα, ποτίστε τον καλά την προηγούμενη μέρα. Σπάστε το δέντρο σε μικρά κομμάτια. χρησιμοποιώντας προσεκτικά ένα φτυάρι ή ένα κοφτερό μαχαίρι Βεβαιωθείτε ότι κάθε κορμός έχει τουλάχιστον έναν υγιή βλαστό.

Στη συνέχεια φυτέψτε τα μοσχεύματα σε μια νέα περιοχή με καλά στραγγισμένο χώμα και φιλτραρισμένο ηλιακό φως. Ποτίστε συχνά μέχρι να δημιουργηθούν οι νεοφυτεμένοι ξενιστές.

6. Αποτρέψτε τα σαλιγκάρια με ένα χάλκινο δίχτυ.

Κορυφαίες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών 6
empressofdirt.net/

Τοποθετήστε άλλη μια στρώση από πλέγμα χαλκού στην επάνω άκρη της κατσαρόλας. Βεβαιωθείτε ότι το δίχτυ είναι κολλημένο στο χείλος της κατσαρόλας. Στερεώστε το δίχτυ με κόλλα ή συνδετήρες – μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότσαλα ή χαλίκι κάτω από το δίχτυ για να το κρατήσετε στη θέση του.

Βεβαιωθείτε ότι το χάλκινο πλέγμα είναι σε επαφή με το έδαφος. Εφαρμόστε ξανά χάλκινο πλέγμα κάθε 2-3 μήνες για να εξασφαλίσετε αποτελεσματικότητα.

Εδώ είναι μερικά καταπληκτικά φυτά που φαίνεται να είναι κατασκευασμένα από χαλκό.

Το χάλκινο δίχτυ δημιουργεί ηλεκτρικό φορτίο όταν έρχεται σε επαφή με τη βλέννα του σαλιγκαριού. Το ηλεκτρικό φορτίο απωθεί τα σαλιγκάρια και κρατά τα σαλιγκάρια μακριά από τα φυτά.

7. Αποτρέψτε τα τρωκτικά

pnwhandbooks.org/

Τοποθετήστε φυσικά εμπόδια, όπως κοπριά κοτόπουλου, ύφασμα υλικού ή μεταλλικό πλέγμα περίφραξης γύρω από την εγκατάσταση. Ένα στρώμα σάπια φύλλα μπορεί να απλωθεί πάνω από τους οικοδεσπότες για να διατηρήσει το έδαφος υγρό και να αποτρέψει το σκάψιμο στο χώμα.

Ρίξτε μερικές σταγόνες καυτερής σάλτσας ή τσίλι γύρω από τα φυτά σας για να αποφύγετε τα παράσιτα. Εφαρμόστε ξανά αντικουνουπικό κάθε 2-3 ημέρες ή μετά από βροχή.

8. Να είστε ενήμεροι για την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνετε.

Κορυφαίες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών 8
dengarden.com/

Οι οικοδεσπότες προτιμούν τον πρωινό ήλιο και τον απογευματινό ήλιο. Αυτό γενικά λειτουργεί καλύτερα σε σκιά ή μερική σκιά. Αποφύγετε το δυνατό ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να κάψει τα φύλλα.

Αυτό είναι το καλύτερο φυτό έμμεσης ηλιακής ακτινοβολίας εξωτερικού χώρου για κήπους και σκιά.

9. Καθαρίστε μετά την πτώση.

Ξεκινήστε αφαιρώντας τα νεκρά φύλλα και κλαδιά από το φυτό. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή παρασίτων ή ασθενειών από το ξεχειμώνιασμα των φυτών.

10. Επιλέξτε τη σωστή κατηγορία.

10 καλύτερες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών
Shutterstock/Anjo Kan

Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές φιλοξενίας για να διαλέξετε. Και η επιλογή αυτού με τον καλύτερο συνδυασμό ήλιου και σκιάς είναι ίσως η επιλογή σας για τον κήπο.

Μερικά από τα πιο όμορφα που μπορείτε να καλλιεργήσετε είναι – hosta ‘Sum and Stuff’, ‘Blue Angel’ hosta, ‘Frenchie’ hosta, ‘Sague’ hosta, ‘Crosa Regal’ hosta, ‘Patriot’ hosta, ‘Elegance’, και Οικοδέσποινα “Μεγάλες Προσδοκίες”

Μάθετε πώς να μεγαλώνετε οικοδεσπότες σε εσωτερικούς χώρους εδώ.

11. Φυτέψτε τις σωστές καλλιέργειες.

pinterest.com/

Οι οικοδεσπότες μπορούν να φυτευτούν οπουδήποτε στον ίδιο κήπο με τα συντροφικά φυτά. Οι φτέρες, η Astilbe, η Lamium, η Liriope, οι Bleeding Hearts, η Heechara, οι Coral Bells, οι Foxgloves, οι Buckleweed, οι Sedges, οι Impatiens, οι Lungworts, οι Ajuka και οι Coleus είναι εξαιρετικά φυτά συντροφιάς για οικοδεσπότες.

12. Προστατέψτε τα από ακραίες θερμοκρασίες

Τα φυτά ξενιστή είναι ευαίσθητα στις ακραίες θερμοκρασίες και μπορούν να καταστραφούν εάν εκτεθούν σε αυτές. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, τα φύλλα θα παγώσουν και το φυτό μπορεί να πεθάνει.

Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, τα φύλλα θα καούν και το φυτό μπορεί να πεθάνει.

Προστασία των φυτών ξενιστών από ακραίες θερμοκρασίες Μπορείτε να βοηθήσετε να βεβαιωθείτε ότι θα ευδοκιμήσουν και θα παραμείνουν υγιείς.

Εδώ είναι μια ιδέα δοχείου hosta για σκιά.

13. Φτιάξτε το δικό σας χώμα.

13 καλύτερες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών
create.vista.com/

Αντί να αγοράζετε μείγμα σε γλάστρες σε ένα κέντρο κήπου, φτιάξτε το δικό σας. Τα καλύτερα μείγματα για την καλλιέργεια οικοδεσπότη είναι:

 • 1 μέρος αμμοπηλώδες
 • 1 μέρος τύρφη
 • 1 μέρος κομπόστ
 • 1 μέρος χοντρή άμμο
 • 1 μέρος περλίτη
 • 1/2 μέρος κομπόστ ή μούχλας φύλλων

μάθετε καλές συμβουλές στην αποκατάσταση του παλιού σας εδάφους εδώ

14. Κρατήστε τα ασφαλή από ελάφια.

gardentabs.com/

Τα ελάφια λατρεύουν να τρώνε οικοδεσπότες. Και μπορείτε να προστατεύσετε τα φυτά σας από αυτά χρησιμοποιώντας τις παρακάτω συμβουλές:

 • Φυτέψτε οικοδεσπότες σε μέρη στην αυλή σας όπου συνήθως δεν πάνε ελάφια.
 • Χρησιμοποιήστε ένα απωθητικό ελαφιού, όπως σκληρά αυγά ή σάπιο σκόρδο.
 • Εγκαταστήστε φυσικά εμπόδια, όπως συρματοπλέγματα για κοτόπουλα ή κινητούς καταιονιστήρες.
 • Τοποθετήστε δίχτυα ή καλύψτε σειρές για να προστατέψετε τα φυτά του ξενιστή από τα ελάφια.
 • Κλαδέψτε κοντινά δέντρα και θάμνους για να μειώσετε την περιήγηση ελαφιών.
 • Φυτέψτε φυτά με έντονη οσμή κοντά στους οικοδεσπότες για να καλύψετε το άρωμα.
 • Κρεμάστε μια μπάρα σαπουνιού με έντονη μυρωδιά κοντά στο hostas.
 • Τοποθετήστε τρίχες, γούνα ή άλλα δύσοσμα αντικείμενα γύρω από τον οικοδεσπότη.

Μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε οικοδεσπότες ανθεκτικούς σε ελάφια, όπως “Blue Angel” hosta, “Elegance” hosta, “Patriot” hosta, “Sum and Substance” hosta, “Crosa regal” hosta. , “Sunpower” Hosta και “Sake” Hosta και ” White Brim’ Hosta

Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα φυτά ανθεκτικά στα ελάφια που μπορείτε να καλλιεργήσετε.

15. Κρατήστε τα κουνέλια έξω

15 καλύτερες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών
Shutterstock/Kala Oleksenko
 • Φυτέψτε φυτά ανθεκτικά στα κουνέλια: Φυτέψτε ποικιλίες hosta που είναι λιγότερο ελκυστικές για τα κουνέλια, όπως Hosta cipoldiana, Hosta fortunei και Hosta undulata.
 • Τοποθετήστε το φράχτη: Εγκαταστήστε έναν φράχτη γύρω από τον οικοδεσπότη σας που έχει ύψος τουλάχιστον 2 πόδια. Αυτό θα αποτρέψει τα κουνέλια από το να πηδήξουν στον κήπο και να φάνε τον οικοδεσπότη.
 • Χρησιμοποιήστε ένα απωθητικό: Ψεκάστε ένα σπρέι απωθητικού κουνελιού του εμπορίου γύρω από τον οικοδεσπότη σας Το άρωμα του απωθητικού κουνελιού θα διώξει τα κουνέλια μακριά.
 • Χρησιμοποιήστε κινούμενους ψεκαστήρες: Εγκαταστήστε ψεκαστήρες που ενεργοποιούνται με κίνηση που ψεκάζουν νερό όταν ανιχνεύουν την κίνηση. Αυτό θα τρομάξει το κουνέλι και θα το κρατήσει μακριά.

16. Χρησιμοποιήστε το κομπόστ ως βασική τροφή.

flawlessremodelingservice.net/

Η προσθήκη κομπόστ στο έδαφος είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα φυτά ξενιστή σας υγιή και δυνατά. Το κομπόστ όχι μόνο παρέχει στα φυτά σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται. αλλά και βελτιώνει τη δομή του εδάφους. Αυτό είναι σημαντικό για καλή αποστράγγιση και αερισμό.

Η προσθήκη κομπόστ στο οικόπεδο φιλοξενίας σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ποσότητας λιπάσματος που χρειάζεστε. Το κομπόστ είναι ένα φυσικό λίπασμα βραδείας απελευθέρωσης που μπορεί να παρέχει στα φυτά ξενιστή σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να ευδοκιμήσουν.

εδώ Ιδέες για κάδους κομποστοποίησης DIY για κηπουρούς

Είναι καλύτερο να κάνετε λίπανση την άνοιξη πριν αρχίσει η νέα ανάπτυξη. μετά πάλι το φθινόπωρο αφού οι οικοδεσπότες έχουν ανθίσει. Το κομπόστ πρέπει να εφαρμόζεται στο έδαφος με βάθος τουλάχιστον 4-6 ίντσες για να διασφαλιστεί ότι παρέχει θρεπτικά συστατικά για τις ρίζες των φυτών.

Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση ταυτόχρονα. Αυτό θα προκαλέσει υπερχείλιση του εδάφους και θα προκαλέσει ανισορροπίες θρεπτικών συστατικών.

17. Σκουπίστε τα φύλλα.

Η διατήρηση των φύλλων καθαρά θα αποτρέψει τη σκόνη και άλλους ρύπους. να μην εμποδίζει την ικανότητα των φυτών να συνθέτουν τη φωτοσύνθεση Αυτό επιτρέπει στα φυτά να είναι πιο αποτελεσματικά στην απορρόφηση του φωτός και του διοξειδίου του άνθρακα που απαιτούνται για την παραγωγή ενέργειας.

Επιπλέον, ο καθαρισμός των φύλλων απομακρύνει τα υπολείμματα και τα έντομα που μπορούν να βλάψουν το φυτό και να το αρρωστήσουν.

 • Ξεκινήστε βουρτσίζοντας απαλά τυχόν βρωμιά ή υπολείμματα από την επιφάνεια του φύλλου με μια βούρτσα με μαλακές τρίχες.
 • Χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, μαλακό πανί βρεγμένο με ζεστό νερό.
 • Σκουπίστε απαλά τα φύλλα του φυτού hosta με ένα υγρό πανί, προσέχοντας να μην σκουπιστούν πολύ έντονα ή να μην προκληθούν ζημιές στα φύλλα.
 • Στεγνώστε τα φύλλα με ένα καθαρό, στεγνό πανί.
 • Επαναλάβετε τα απαραίτητα βήματα μέχρι να καθαρίσουν όλα τα φύλλα.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές για τον καθαρισμό των φυτών εσωτερικού χώρου:

18. Προσθέστε σάπια φύλλα.

18 καλύτερες συμβουλές κηπουρικής για τη φροντίδα των οικοδεσποτών
αγρόκτημα του παλιού κόσμου

Η προσθήκη σάπια φύλλα γύρω από τα φυτά ξενιστή είναι μια καλή ιδέα, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και στη σταθεροποίηση της θερμοκρασίας του εδάφους. Το επίστρωμα μειώνει τα ζιζάνια, τα οποία μπορούν να ανταγωνιστούν τους οικοδεσπότες για χώρο και θρεπτικά συστατικά.

Επιπλέον, η οργανική ουσία στο σάπια φύλλα σταδιακά διασπάται και προσθέτει θρεπτικά συστατικά στο έδαφος που βοηθά τους οικοδεσπότες να αναπτυχθούν

Ανακαλύψτε δωρεάν χρήσιμες συμβουλές για τη βελτίωση του εδάφους του κήπου σας. εδώ

Σχολιάστε