24 υπολείμματα και υπολείμματα κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας

24 υπολείμματα και υπολείμματα κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας

Υπάρχουν πολλά Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας! Είναι κάποια έκπληξη; μην! Έχουμε μια ολοκληρωμένη λίστα για εσάς!

Εδώ είναι μια λεπτομερής λίστα με Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας Να είναι χαρούμενοι οι πράσινοι φίλοι σου!

Ρίξτε μια ματιά στο εκπληκτικό κομπόστ που μπορείτε να φτιάξετε από υπολείμματα λαχανικών. εδώ


Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας

1. χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ

αστικές εγκαταστάσεις

Σκεφτείτε δύο φορές πριν χύσετε κατακάθι καφέ. Αυτό το σκραπ κουζίνας μπορεί να κάνει τα μαγικά του στον κήπο σας. Εμπλουτίστε το έδαφος του κήπου σας, φτιάξτε λίπασμα και πολλά άλλα.

Το κατακάθι του καφέ περιέχει 2% άζωτο και όταν αποσυντίθεται στο έδαφος Όχι μόνο βελτίωση της δομής, αλλά και σταδιακή λίπανση του μέσου καλλιέργειας.

Δείτε τις εκπληκτικές χρήσεις του κατακάθιου καφέ στον κήπο. εδώ

2. Κέλυφος αυγού

τσόφλι αυγού στον κήπο
αστικές εγκαταστάσεις

Τα τσόφλια των αυγών περιέχουν ανθρακικό ασβέστιο (37%), απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη των φυτών. Παραδόξως, τα τσόφλια των αυγών περιέχουν καλές ποσότητες μαγνησίου, καλίου, σιδήρου και φωσφόρου.

Θρυμματίστε και προσθέστε το στο μέσο καλλιέργειας για καλύτερα αποτελέσματα.

Δείτε το άρθρο μας σχετικά με τη χρήση κελύφους αυγών στον κήπο. εδώ

3. Παλιά κανάτα γάλακτος

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας2
περιοδικό

Ζεστάνετε τις βελόνες στην παλιά σας πλαστική κανάτα γάλακτος και ανοίξτε μια τρύπα στο καπάκι για να επιτρέψετε στο νερό να ρέει ελεύθερα. Δείτε το σεμινάριο εδώ.

4. Χρησιμοποιήστε εσπεριδοειδή για να ξεκινήσετε τους σπόρους.

Υπολείμματα φαγητού και υπολείμματα κουζίνας
καλάθι ελπίδας

Ανοίξτε τρύπες στο κάτω μέρος της επιφάνειας αποστράγγισης. γεμίστε τη γλάστρα με χώμα Σπείρουμε τους σπόρους και ποτίζουμε λίγο.

Όταν τα σπορόφυτα είναι έτοιμα για φύτευση Αφήστε τα να αναπτυχθούν απευθείας στον κήπο ή σε δοχείο με καπάκι! όταν μεγαλώσει το δενδρύλλιο Ο φλοιός θα σπάσει και θα μεγαλώσει.

5. Χρησιμοποιημένο φίλτρο καφέ στον πάτο της κατσαρόλας

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας3
Διαστημόπλοια και ακτίνες λέιζερ

Την επόμενη φορά που θα φυτέψετε Κρατήστε το χώμα στη θέση του χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι καφέ. Η επένδυση της γλάστρας με αυτά τα υλικά θα βοηθήσει στην αποφυγή απόφραξης των οπών αποστράγγισης του πυθμένα. και το χώμα δεν διαρρέει μετά το πότισμα

6. Χρησιμοποιήστε φυτικό νερό μαγειρέματος για να γονιμοποιήσετε τα φυτά.

κουζίνα

Όταν μαγειρεύετε ή μαγειρεύετε στον ατμό λαχανικά στο φούρνο. Μην ρίχνετε νερό στην αποχέτευση. Μόλις κρυώσει το νερό, ρίξτε το για να γονιμοποιήσετε το φυτό αντί να το σπαταλήσετε.

Επειδή αυτό το νερό είναι πλούσιο σε μικροθρεπτικά συστατικά. Είναι πολύ χρήσιμο στο πότισμα των φυτών.

7. Χρησιμοποιήστε μπανάνα και φλούδες πορτοκαλιού ως κομπόστ.

30 υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα για τον κήπο σας
τρελό σπίτι

Όπως όλα τα άλλα υπολείμματα κουζίνας. Οι μπανάνες είναι καλή πηγή φωσφόρου και καλίου. Και οι μπανανόφλουδες χρησιμοποιούνται και για φυτά. Μπορεί να προστεθεί σε κάδο κομποστοποίησης ή να χρησιμοποιηθεί απευθείας στον κήπο ως εναλλακτική λύση στα χημικά λιπάσματα.

Δείτε τις εκπληκτικές χρήσεις της μπανανόφλουδας. εδώ

8. Χρησιμοποιήστε φασόλια στο κομπόστ.

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας4
1 εκατομμύριο

Τα φασόλια είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο σωρό κομπόστ σας. γιατί δεν αποσυντίθεται τόσο γρήγορα όσο άλλα υλικά Κάνουν παρόμοια δουλειά στο σάπιασμα. Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες χρήσεις για τα γράμματα φασολιών, οι οποίες παρατίθενται εδώ.

Μην χρησιμοποιείτε κέλυφος μαύρης καρυδιάς γιατί περιέχουν συμπυκνωμένη ζουγλόνη, η οποία είναι τοξική για πολλά φυτά.

9. Χαρτοπετσέτες σε ρολό

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 29
αστικές εγκαταστάσεις

Αντί να πετάτε χαρτοπετσέτες ή ρολά χαρτιού υγείας. Χρησιμοποιήστε το στον κήπο αντ ‘αυτού. Τα κόβουμε σε κομμάτια και τα πιέζουμε στο χώμα γύρω από το νεοφυτεμένο δενδρύλλιο. Για την πρόληψη γυμνοσάλιαγκων και άλλων εντόμων που ζουν στο έδαφος. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια δενδρυλλίων.

10. Πιπέρι που περίσσεψε

υπολείμματα πιπεριών στον κήπο
μετοχή 5

Χρησιμοποιήστε πιπεριές που έχουν απομείνει, όπως σπόρους και βλαστούς, για να κρατήσετε τα παράσιτα μακριά από τον κήπο.Ανακατέψτε τον πολτό, το σουρωτήρι και το νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε εντομοαπωθητικό σπρέι από τα φυτά σας.

11. Υπολείμματα φρούτων και λαχανικών

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 28
θεολόγος

Ενώ μπορείτε να κομποστοποιήσετε υπολείμματα φρούτων και λαχανικών σε ένα σωρό κομποστοποίησης Αλλά εδώ είναι μια άλλη επιλογή – βάλτε το σε ένα μπλέντερ και προσθέστε νερό για να φτιάξετε ένα smoothie.

Αυτή η πάστα μπορεί να αναμιχθεί στο καλλιεργητικό μέσο. Γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά Είναι λοιπόν ιδανικό για ανθοφόρα φυτά και λαχανικά όπως πιπεριές και ντομάτες.

12. Τα υπολείμματα της κουζίνας είναι φυτά στο σπίτι!

κτηνοτρόφος τεσσάρων ανέμων

Ναί! Σωστά διαβάσατε! Εάν είστε αρκετά έξυπνοι για να το χρησιμοποιήσετε. Τα υπολείμματα της κουζίνας θα μπορούσαν να είναι τα φυτά στο μελλοντικό σας σπίτι! Τα λεμόνια, τα βερίκοκα και τα αβοκάντο είναι καλά παραδείγματα!

εδώ Μια λίστα με υπολείμματα κουζίνας που μπορεί να είναι φυτά στο μελλοντικό σας σπίτι.

13. Σακουλάκια και χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού

σε απάντηση

Τα χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού ή φακελάκια τσαγιού έχουν πολλές χρήσεις στον κήπο. Με 4,4 τοις εκατό άζωτο, 0,25 κάλιο και 0,24 φώσφορο, αυτά τα φύλλα λειτουργούν ως εξαιρετικό οργανικό λίπασμα και βελτιωτικό του εδάφους.

Δείτε τις εκπληκτικές χρήσεις των φύλλων τσαγιού στον κήπο. εδώ

14. Ρυζόνερο

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 27
χαρούμενη φάρμα

Απαλλαγείτε από ψείρες, αφίδες, μύγες φρούτων, σκαθάρια ψύλλων και άλλα παράσιτα με ρυζόνερο.Η έρευνα έχει δείξει ότι το νερό του ρυζιού είναι καλύτερο από το νερό της βρύσης και βοηθά τα φυτά να αναπτυχθούν με πολύ καλύτερο ρυθμό. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα υπολείμματα φαγητού και υπολείμματα κουζίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας!

Μάθετε περισσότερα για τα οφέλη του ρυζόνερου για τα φυτά. εδώ

15. Τα υπόλοιπα οστά

Pinterest

Τα κόκαλα που αφήνονται στην κουζίνα μετά από ένα γεύμα μπορούν να κάνουν θαύματα για τα φυτά. Μπορεί να αλεσθεί σε λεπτή σκόνη και στη συνέχεια να αναμιχθεί στο μέσο καλλιέργειας. Βοηθά το έδαφος να έχει υψηλά επίπεδα φωσφόρου, καλίου, αζώτου και ασβεστίου.

Μάθετε πώς να φτιάξετε το δικό σας κομπόστ από οστεάλευρα. εδώ

16. Κομμάτια από πιπεριά, κρεμμύδι και σκόρδο για την απώθηση των εντόμων.

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 26
Shutterstock/ju_see

Συλλέξτε τις άκρες από πικάντικα κρεμμύδια, σκόρδο και πιπεριά και κρατήστε τα στο νερό για 1-7 ημέρες.Η έντονη μυρωδιά από το υγρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψεκασμός σε χώμα και φύλλα κήπου για να απωθήσει τα περισσότερα έντομα.

17. Κανέλα

μεγαλώνουν βιολογικά

Το ράντισμα κανέλας σε σκόνη πάνω από το έδαφος μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης μούχλας. Γιατί η κανέλα έχει αντιβακτηριδιακές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Μπορεί επίσης να προστατεύσει τα φυτά σας από διάφορες ασθένειες.

Δείτε περισσότερες χρήσεις της κανέλας στον κήπο. εδώ

18. Ανεπιθύμητα μηνύματα

25 υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα για τον κήπο σας
καθυστερημένη

Εάν έχετε ένα σωρό ανεπιθύμητη αλληλογραφία στο συρτάρι της κουζίνας σας. Μπορείτε να τα αφαιρέσετε όλα και να τα χρησιμοποιήσετε ως σάπια φύλλα. Μπορεί να ραντιστεί απευθείας στο έδαφος στη βάση του φυτού για να διατηρηθεί η υγρασία.

Παλιές και χρησιμοποιημένες εφημερίδες Καφέ χάρτινες σακούλες για τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, χαρτί κρεπ, χαρτί κραφτ και άλλα χάρτινα υλικά.

19. Φλούδα πορτοκαλιού

σελ.365

Αν σας ενοχλεί μια γάτα που περιφέρεται στον κήπο σας και τη χρησιμοποιεί ως μεγάλο κουτί απορριμμάτων. Μπορείτε να τοποθετήσετε φλούδες πορτοκαλιού εκεί που κάνουν τόσο συχνά. όχι μόνο αυτό Στον κήπο χρησιμοποιούνται και άλλες φλούδες εσπεριδοειδών.

20. Δημητριακά ολικής αλέσεως

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 24
πισω αυλη

Αν έχετε δημητριακά ολικής αλέσεως και ψίχα ψωμιού Μπορείτε να σκάψετε βαθιά και να το θάψετε για να το κάνετε υγιές και γόνιμο. Επιπλέον, τα απόβλητα κρατούν τους γαιοσκώληκες χαρούμενους και τρέφονται.

21. Γάλα και νερό

φύλλο

Συνδυάστε γάλα και νερό για να ξεπλύνετε τα έντομα από τα φυτά σας. Επιπλέον, το ασβέστιο στο γάλα τα βοηθά να γίνουν δυνατά και αποτρέπει τη σήψη των άκρων των λουλουδιών.

Επιπλέον, το γάλα καταπολεμά τις αφίδες και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης κηλιδωμένου ιού.

Δείτε τις εκπληκτικές χρήσεις του γαλακτώματος στον κήπο. εδώ

22. Κεφάλι ψαριού

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 23
Κηπουρική

Αν σας έχουν μείνει κεφάλια ψαριού Θάψτε τα στο χώμα του κήπου για να παρέχουν στα φυτά καλύτερο άζωτο. Φροντίστε να τα θάψετε στο χώμα για να αποφύγετε τυχόν ζωντανά πλάσματα.

23. Νερό ζυμαρικών

κουζίνα

Το νερό που μένει μετά το βράσιμο των ζυμαρικών είναι πλούσιο σε άμυλο, το οποίο γονιμοποιεί καλά τα φυτά σας. Ο χυμός ζυμαρικών περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, ψευδάργυρο και κάλιο. που ενισχύει την ανάπτυξη των φυτών παρέχοντας ευεργετικά θρεπτικά συστατικά.

αυτό είναι Γιατί να χρησιμοποιήσετε νερό ζυμαρικών με φυτά;

24. Αυγοθήκη

Υπολείμματα κουζίνας και υπολείμματα στον κήπο σας 22
κήπος τροφίμων

Χρησιμοποιήστε μια άδεια χάρτινη θήκη αυγών στο δίσκο δενδρυλλίων. Γεμίστε τη σακούλα με μείγμα χώματος και αφήστε τους σπόρους να φυτρώσουν. Το σκληρό χαρτόνι θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Και παίρνετε μια ντουζίνα μικροσκοπικές γλάστρες για να ξεκινήσετε τον κήπο σας.

Σχολιάστε