36 Best Blue Flowers for Growing in Containers

36 καλύτερα μπλε λουλούδια για ανάπτυξη σε δοχεία

αν σου αρέσει το χρώμα”γαλάζιοθέλει το ίδιο λουλούδι Ήρθατε στο σωστό μέρος! Αυτό είναι το καλύτερο μπλε λουλούδι για καλλιέργεια σε δοχείο!

Το μπλε είναι το χρώμα της ηρεμίας και της γαλήνης. Έχοντας μπλε λουλούδια στον κήπο σας θα προσθέσετε θετικές δονήσεις ενώ θα προσθέσετε μια νότα ίντριγκας στο τοπίο! Εδώ είναι μια λίστα με μερικές από τις ειδικές. Τα μπλε λουλούδια ταιριάζουν καλύτερα για καλλιέργεια σε δοχεία. για να σε βοηθήσει να διαλέξεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο!


Τα μπλε λουλούδια ταιριάζουν καλύτερα για καλλιέργεια σε δοχεία.

1. Morning glory ‘Fah Sawan’

βοτανική ονομασία: epomoea tricolor

Ζώνες USDA: 9-11

Κλίμα: Το Morning glory είναι ένα παγωμένο αμπέλι που φυτρώνει σε ζεστά κλίματα.

Λίγα λουλούδια είναι τόσο μπλε όσο το Morning Glory ‘Heavenly Blue’. Η καλλιέργεια του πρωινού δόξας σε γλάστρες είναι εύκολη σε μεσαίες γλάστρες. Τοποθετήστε το φυτό στον ήλιο και σκιά το απόγευμα. (Αν έχει ήλιο στην περιοχή σας) και τα φυτά θα αναπτυχθούν.

2. Ορτανσία

βοτανική ονομασία: Ορτανσία Macrophylla

Ζώνες USDA: 3-9

Κλίμα: Οι ορτανσίες μπορούν να καλλιεργηθούν σε μέτρια δροσερά έως ζεστά κλίματα.

Οι ορτανσίες μπορούν να αλλάξουν το χρώμα των λουλουδιών ανάλογα με το pH του εδάφους εάν το έδαφος είναι όξινο. Το χώμα θα γίνει μπλε. (Προσθέστε θείο στο έδαφος για να μειώσετε το pH.) Η καλλιέργεια ορτανσών σε γλάστρες απαιτεί ένα μεγάλο δοχείο διαμέτρου τουλάχιστον 18 ίντσες. Παρέχετε τον πρωινό ήλιο με απογευματινή σκιά και καλά στραγγιζόμενο αργιλώδες έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα: Καλύτεροι θάμνοι για δοχεία

3. Κλεμάτης

βοτανική ονομασία: Clematis x Jackmanii

Ζώνες USDA: 3-9

Κλίμα: Μπορείτε να καλλιεργήσετε clematis σε διάφορα κλίματα. Υπάρχουν επίσης ποικιλίες για εύκρατες ζώνες (ζώνες USDA- 10–11).

Η καλλιέργεια clematis είναι δυνατή σε μεγάλα δοχεία. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μπλε clematis – Ice Blue, Blue Pirouette, Emilia Plater, Blechtney Aniol, Arabella, Dominique, Petit Fagan, Durandy, Frideric ChopinΓια παράδειγμα, τοποθετήστε το clematis σε γλάστρα στον ήλιο, ποτίστε το και δώστε στήριξη.

4. Κορνφλάουερ (κουμπί Bachelor)

βοτανική ονομασία: Centtoria Cyanus

Ζώνες USDA: 2-11

Κλίμα: Διότι φυτεύονται ετησίως τα κενταύρια. επομένως είναι εύκολο να αναπτυχθεί σε σχεδόν οποιοδήποτε κλίμα

Αν θέλετε έναν κήπο εξοχικής κατοικίας, αισθανθείτε και προσελκύστε την άγρια ​​ζωή Αυτό το αγριολούλουδο είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον κήπο σας. Δεδομένου ότι δεν είναι μεγαλύτερο από 3 πόδια, θα χρειαστείτε ένα δοχείο μικρού έως μεσαίου μεγέθους. Αυτό το ανθοφόρο φυτό χαμηλής συντήρησης παράγει άφθονες ανθοφορίες με τακτικό μάδημα. Για να μάθετε τον τύπο του, κάντε κλικ εδώ!

5. Rose of Sharon

βοτανική ονομασία: hibiscus syriacus

Ζώνες USDA: 5-9

Κλίμα: Προτιμά θερμά κλίματα αλλά μπορεί να καλλιεργηθεί με προσοχή σε θερμότερες περιοχές.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς διακοσμητικούς θάμνους. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτόν τον σφριγηλό ιβίσκο σε ένα δοχείο. Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες ποικιλίες μπλε. (Μην περιμένετε αληθινό μπλε) που μπορείτε να αναζητήσετε. μπλε πουλάκι μπλε σιφόν ύφασμα και μπλε σατένΟ θάμνος μπορεί να αναπτυχθεί έως και 8-10 πόδια πάνω από το έδαφος. Έτσι μπορεί να χρειαστείτε ένα μεσαίο έως μεγάλο δοχείο.

Ρεκόρ: Επιλέξτε το μέγεθος του δοχείου σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση του φυτού.

6. Δελφίνιο

βοτανική ονομασία: Δελφίνιο

Ζώνες USDA: 3-8

Κλίμα: Η καλλιέργεια αυτού του ανθοφόρου φυτού είναι δυνατή εάν ζείτε σε ένα δροσερό καλοκαιρινό κλίμα.

Τα δελφίνια είναι κατάλληλα για φύτευση σε καλοκαιρινά όρια. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία. Το αληθινό μπλε που προσφέρουν είναι δύσκολο να το βρεις. Επιλέξτε ένα μεσαίο προς μικρό δοχείο. (ανάλογα με την ποικιλία που καλλιεργείτε)

7. Βιόλα/Πάνσυ

βοτανική ονομασία: Viola Tricolor var. Hortensis

Ζώνες USDA: 2-11

Κλίμα: Μπορεί να φυτευτεί κάθε χρόνο/διετή σε σχεδόν οποιοδήποτε κλίμα.

Κοινώς γνωστά ως “Viola” και “Pansy A.”, αλλά υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ της ανθοφορίας το φθινόπωρο και την άνοιξη, αυτά τα όμορφα λουλούδια ανθίζουν καλά τον χειμώνα σε εύκρατα κλίματα (ζώνες USDA 10-11) Διατίθενται σχεδόν σε κάθε χρώμα και μπλε Μπορείτε εύκολα να βρείτε μεγάλη ποικιλία αποχρώσεων. True Blue, Blue Blotch και Neon Violet Μερικά ονόματα μπορείτε να αναζητήσετε

8. Πετούνια

βοτανική ονομασία: Petunia x Hybrid

Ζώνες USDA: 9β-11

Κλίμα: Οι πετούνιες μπορούν να καλλιεργηθούν όλο το χρόνο σε οποιοδήποτε κλίμα. Είναι πολυετές φυτό σε θερμά κλίματα.

αγαπημένο ετήσιο λουλούδι Υπάρχουν σχεδόν όλα τα χρώματα και πολλά άνθη. Τα λουλούδια της πετούνιας είναι καταπληκτικά. Μπορείτε εύκολα να βρείτε φυτά βατόμουρου. σε ένα νηπιαγωγείο κοντά σας Ή δείτε περισσότερες επιλογές στους καταλόγους σπόρων στο Διαδίκτυο. Διαβάστε αυτές τις συμβουλές καλλιέργειας πετούνιας για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε πετούνιες σε γλάστρες!

9. Λομπέλια

βοτανική ονομασία: Lobelia Erinus

Ζώνες USDA: όλες τις περιφέρειες

Κλίμα: Η Lobelia μπορεί να καλλιεργηθεί κάθε χρόνο σε οποιοδήποτε κλίμα.

Η Lobelia είναι άλλη μια χρονιά που θέλουμε να προσθέσουμε στη λίστα μας. Τα καλύτερα μπλε λουλούδια για δοχείαΤα είδη του είναι το λευκό, το ροζ και το κόκκινο, που είναι τα πιο κοινά χρώματα. γαλάζιοΜπορείτε να το καλλιεργήσετε σε μικρό δοχείο. Χυμένες γλάστρες, κρεμαστά καλάθια και όμορφες συνθέσεις δοχείων όπως αυτή παραπάνω – λομπέλια, έρπουσα Τζένι και μωβ πετούνια!

10. Dok Khem

Scapiosa
Scapiosa “Blue Butterfly”

βοτανική ονομασία: Σκαπιόζα

Ζώνες USDA: 3-11

Κλίμα: Είναι βραχύβιο πολυετές ή ετήσιο. μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν σε οποιοδήποτε κλίμα

Το Scpiosa είναι εύκολο να αναπτυχθεί σε δοχείο. Ο πλήρης ήλιος είναι καλύτερος, ωστόσο, εάν ζείτε σε ζεστό κλίμα. Αυτό το φυτό πρέπει να διατηρείται σε ηλιόλουστη τοποθεσία. Είναι χαμηλής συντήρησης και έχουν πολύ μεγάλη περίοδο ανθοφορίας.

11. Σάλβια

βοτανική ονομασία: Φασκόμηλο που λάμπει

Ζώνες USDA: 9-11

Κλίμα: Τα περισσότερα σάλβια προτιμούν ζεστά υποτροπικά και τροπικά κλίματα για να αναπτυχθούν ως πολυετή. Μπορεί όμως να αναπτύσσεται κάθε χρόνο σε πιο δροσερές περιοχές.

Επιλέξτε ένα μεσαίου μεγέθους, φαρδύ δοχείο και τοποθετήστε το σε θέση που να δέχεται πλήρες ηλιακό φως. (τροπική απογευματινή σκιά) Διατηρήστε το έδαφος υγρό. Φροντίστε όμως το χώμα να στραγγίζει καλά. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να μάθετε για τις καλύτερες ποικιλίες blue salvia.

12. Γεράνι

βοτανική ονομασία: Κλάδεμα γερανιού

Ζώνες USDA: 4-9

Κλίμα: Τα ανθεκτικά γεράνια είναι πολύ ανθεκτικά στο κρύο και ευδοκιμούν καλύτερα σε εύκρατα κλίματα.

Τα ανθεκτικά γεράνια (Cranbil) έχουν πολύ μεγάλη περίοδο ανάπτυξης στον κήπο. Είναι χαμηλής συντήρησης και είναι κατάλληλα για καλλιέργεια σε δοχεία. Υπάρχουν ποικιλίες όπως το Geranium ‘Roseanne’ και το Geranium Johnson’s Blue με το όμορφο μπλε χρώμα τους. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε κρεμαστά καλάθια και κουτιά παραθύρων. Για να μάθετε για την καλλιέργεια γερανιών σε δοχεία, κάντε κλικ εδώ!

13. Υάκινθος σταφυλιού

βοτανική ονομασία: Μουσκάρι

Ζώνες USDA: 4-8

Κλίμα: κατάλληλο για τα περισσότερα κλίματα Εκτός από τροπικά και ημίξηρα

Οι βολβοί που ανθίζουν αυτή την άνοιξη είναι όμορφοι μπλε και μοιάζουν με μινιατούρες υάκινθους. Εύκολη καλλιέργεια σε γλάστρες Τα φυτά έχουν ύψος όχι περισσότερο από 8 ίντσες.Μπορείτε να τα συνδυάσετε με άλλα μονοετή φυτά ή χόρτα, να τα τοποθετήσετε σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά και να ποτίζετε μέτρια. αποφύγετε την υπερχείλιση του εδάφους Ελέγξτε για καλή αποστράγγιση. και αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα.

14. Υδραυλικός σάκος

βοτανική ονομασία: plumbago auriculata

Ζώνες USDA: 8-11

Κλίμα: Είναι πολυετές σε τροπικά και υποτροπικά κλίματα. Μπορεί όμως να καλλιεργηθεί σε εσωτερικούς χώρους το χειμώνα και προσπαθήστε να το μεγαλώσετε σε εύκρατες περιοχές (μέχρι τη ζώνη 5).

Η καλλιέργεια plumbago σε δοχεία δεν είναι δύσκολη εάν φροντίζετε τις βασικές τους ανάγκες και τους παρέχετε πλήρη ήλιο και μέτριο νερό όταν χρειάζεται. Μπορεί να εκπαιδευτεί ως θάμνος χρησιμοποιώντας στήλη και είναι πολύ όμορφο όταν ανθίζει. Τα μπλε λουλούδια κάνουν αυτό το φυτό να αξίζει να δοκιμάσετε.

15. Νάνος πρωινή δόξα

Πίστωση εικόνας: Αποδεδειγμένοι νικητές

βοτανική ονομασία: Εξέλιξη

Ζώνες USDA: 9-11

Κλίμα: Του αρέσει ο ζεστός καιρός, η υπερβολική ζέστη και το πλήρες ηλιακό φως.

Αυτή η πρωινή δόξα είναι επίσης γνωστή ως πρωινή δόξα του νάνου. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε δοχεία, κρεμαστά καλάθια και κήπους σχεδιαστών. με μπλε λουλούδια που είναι αληθινά μπλε Το υβρίδιο που ονομάζεται «Blue My Mind» έχει πολύ έντονα λουλούδια και περιέχεται σε έναν αποδεδειγμένο νικητή!

16. Mani Poo

βοτανική ονομασία: Καμπανούλα

Ζώνες USDA: 3-11

Κλίμα: Αυτό το λουλούδι μπορεί να καλλιεργηθεί ως πολυετές, διετές ή ετήσιο (ανάλογα με την ποικιλία) σε οποιοδήποτε κλίμα.

Τα Maniflowers έρχονται σε ροζ, μοβ, λευκό και μπλε. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε μικρού έως μεσαίου μεγέθους δοχεία και κρεμαστά καλάθια.

17. Αστήρ

βοτανική ονομασία: aster amylus

Ζώνες USDA: 3-9

Κλίμα: Οι αστέρες προτιμούν δροσερές καλοκαιρινές συνθήκες. Σε θερμά κλίματα μπορεί να φυτεύεται κάθε χρόνο.

Αυτό το παραγωγικό λουλούδι ανθίζει το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Και υπάρχουν πολλά χρώματα για να διαλέξετε. γαλάζιοΟρισμένες ποικιλίες μπορούν να αναπτυχθούν έως και 6-8 και είναι γενικά φυτά χαμηλής ανάπτυξης.

18. Μπαλόνι λουλούδι

βοτανική ονομασία: Platycodon grandiflorus

Ζώνες USDA: 3-9

Κλίμα: κατάλληλο για δροσερό καιρό

Τα λουλούδια των μπαλονιών είναι γνωστά για τα μπουμπούκια τους σε σχήμα μπαλονιού, τα οποία δεν έχουν ανοιχτεί, ωστόσο, τα λουλούδια ανοίγουν πιο σε σχήμα αστεριού και έχουν αποχρώσεις του ροζ, του λευκού και του μπλε. Καλλιεργούνται εύκολα σε γλάστρες. Τοποθετήστε το φυτό σε μέρος που δέχεται πλήρες ηλιακό φως. αλλά σε θερμά κλίματα παρέχει σκιά το απόγευμα

19. Ίρις

βοτανική ονομασία: Γερμανίδα Ίρις

Ζώνες USDA: 3-10

Κλίμα: Στις ίριδες αρέσει ο δροσερός και ζεστός καιρός. Υπάρχουν όμως ποικιλίες και για θερμές περιοχές. Επισκεφτείτε το Florida Gardener για να μάθετε περισσότερα.

Αν και το μπλε και το μωβ είναι τα πιο κοινά χρώματα στις γενειοφόρους ίριδες, είναι τα πιο κοινά. Αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε άλλα χρώματα όταν καλλιεργείτε ίριδες σε δοχεία. Μια γλάστρα 12 ιντσών είναι επαρκής για τη γενειοφόρο ίριδα. Επιλέξτε ένα ηλιόλουστο μέρος και ποτίστε συχνά. μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό

20. καλοκαιρινό snapdragon

βοτανική ονομασία: Αγγελώνια

Ζώνες USDA: 9-11

Κλίμα: πολυετές σε εύκρατες περιοχές ετήσια σε ψυχρές περιοχές

Οι Αγγελώνιες σε χρώματα όπως ροζ, λευκό, κόκκινο, μωβ και κυρίως μπλε ξεχωρίζουν το καλοκαίρι. Καλλιεργείται εύκολα σε γλάστρες και έχει μεγάλη περίοδο ανθοφορίας.

21. Virginia Bluebells

Ίνσταγκραμ

Βοτανική ονομασία: Μερτένσια Βιρτζίνια

Ζώνη USDA: 3-8

κλίμα: μπορεί να καλλιεργηθεί σε μέτρια θερμά κλίματα

Τα Virginia Bluebells λατρεύονται από τις μέλισσες και τις πεταλούδες με τις όμορφες συστάδες γαλάζιων λουλουδιών τους. Φυτέψτε σε ηλιόλουστη ή μερική σκιά σε γλάστρες με οπές αποστράγγισης γεμάτες με πλούσια οργανική ουσία.

22. Μπλε Μαργαρίτα

Βοτανική ονομασία: Felicia Amyloid

Ζώνη USDA: 10-11

κλίμα: Είναι πολυετές φυτό σε θερμά κλίματα καλά.

Οι μπλε μαργαρίτες εμφανίζουν όμορφα μπλε λουλούδια με κίτρινο κέντρο. Μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο από σπόρους όσο και από μοσχεύματα.Φυτέψτε τη «μπλε μαργαρίτα» σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστη θέση. για απόλαυση θέασης για να φυτέψετε λουλούδια διαφορετικών φωτεινών χρωμάτων

23. Κρίνος του Νείλου

Βοτανική ονομασία: Agapanthus umbellatus

Ζώνη USDA: 8-11

κλίμα: Καλύτερο σε θερμά έως θερμά κλίματα.

Φωτίστε τον κήπο ή τον εσωτερικό σας χώρο με συστάδες μπλε λουλουδιών σε σχήμα χωνιού. Αναπτύσσεται καλύτερα σε μεσαίου μεγέθους δοχεία σε υγρό, γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος σε ηλιόλουστες συνθήκες έως μερική σκιά. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και χρειάζεται μέτριο πότισμα.

24. Swan River Daisy

Βοτανική ονομασία: Brachyscome iberidifolia

Ζώνη USDA: 8-10

κλίμα: Το δροσερό κλίμα το καλοκαίρι είναι το καλύτερο για την καλλιέργεια αυτού του φυτού.

Αυτή η αυστραλιανή μαργαρίτα μπορεί να χρησιμεύσει ως μια διασκεδαστική βουτιά χρώματος στα δοχεία σας. Μπορεί να χειριστεί ένα ευρύ φάσμα εδαφών και είναι ένα εξαιρετικό φυτό ανθεκτικό στη ζέστη και τις ασθένειες. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και θα σας εκπλήξει με όμορφα λουλούδια!

25. Forget Me Not

Βοτανική ονομασία: Myosotis Palustris “Southern Blues”

Ζώνη USDA: 5-9

κλίμα: Στα λουλούδια φέτος αρέσει το κρύο.

Τα γυαλιστερά πράσινα φύλλα και τα μικρά μπλε λουλούδια με κίτρινα μπουμπούκια φαίνονται τέλεια σε γλάστρες. Φαίνονται υπέροχα όταν φυτεύονται μαζικά και είναι ιδανικά για βραχόκηπους ή φυτά με μπορντούρες.

26. Μπλε Phlox

Βοτανική ονομασία: Phlox Divarigata

Ζώνη USDA: 3-8

κλίμα: Αυτό το ημιαειθαλές πολυετές είναι καλό σε ζεστά κλίματα.

Το Blue phlox είναι εγγενές στην ανατολική Βόρεια Αμερική. Μυρίζει μπλε λεβάντα ή γαλάζια άνθη την άνοιξη. Αναπτύσσεται επίσης καλά σε δοχεία κάτω από μερική σκιά σε χούμο, υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος.

27. Sea Holly

Βοτανική ονομασία: Το ερύχιο είναι θαλάσσιο ζώο.

Ζώνη USDA: 4-9

κλίμα: Αυτό το διακοσμητικό πολυετές φυτό αναπτύσσεται καλά σε μέτρια δροσερά έως θερμά κλίματα.

Το Sea Holly είναι μια καλή επιλογή αν θέλετε μπλε λουλούδια το καλοκαίρι. Τα φραγκοσυκιά γαλάζια βράκτια περιβάλλουν προεξέχουσες οβάλ ατσάλινα-μπλε κεφάλια λουλουδιών.Αυξάνεται 6-18 ίντσες σε ηλιόλουστα αμμώδη εδάφη.

28. Μπλε Βεντάλια

Βοτανική ονομασία: Ο Scaevola είναι υποψήφιος.

Ζώνη USDA: 10-11

κλίμα: Είναι πολυετές στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναπτύσσεται καλά σε θερμά έως θερμά κλίματα.

Είναι επίσης γνωστό ως Το «Fairy Fan Flower» ξεχωρίζει για τα μπλε λουλούδια σε σχήμα βεντάλια που είναι ανθεκτικά στη ζέστη και την ξηρασία. Μπορείτε να τα καλλιεργήσετε σε δοχεία ή σε κρεμαστά καλάθια σε καλά στραγγισμένο έδαφος σε ηλιόλουστη έως μερική σκιά. Να θυμάστε ότι στα φυτά δεν αρέσει το υπερβολικό πότισμα.

29. Beth’s Blue

Βοτανική ονομασία: Ισότωμα της μασχάλης

Ζώνη USDA: 8-10

κλίμα: Έχει καλή απόδοση σε πολυετή κλίματα.

Το Beth’s Blue παράγει μπλε λουλούδια σε σχήμα αστεριού με κίτρινο κέντρο σε μέτρια πράσινα φύλλα. Συχνά καλλιεργείται ως συμπλήρωμα – όταν φυτεύετε σε δοχείο, χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενο χώμα και τοποθετήστε τη γλάστρα σε μερική σκιά σε πλήρη ηλιοφάνεια.

30. Himalayan Blue Poppy

Βοτανική ονομασία: Meconopsis betonicifolia

Ζώνη USDA: 7-8

κλίμα: Τα πολυετή φυτά αναπτύσσονται καλά σε δροσερά, υγρά καλοκαίρια.

Ευρέως γνωστή ως η βασίλισσα των λουλουδιών των Ιμαλαΐων. Το Himalayan Blue Poppy λάμπει με μεγάλα δροσερά μπλε λουλούδια και δασύτριχο φύλλωμα. Το όμορφο κίτρινο κέντρο δένει όμορφα με τα εξωτερικά πέταλα.

31. Κολομπίνα

Βοτανική ονομασία: αλπικό γουρούνι

Ζώνη USDA: 3-9

κλίμα: Πιο εύκολο να καλλιεργηθούν πολυετή φυτά που έχουν καλή απόδοση σε δροσερά έως ζεστά κλίματα.

Όμορφα μπλε-λευκά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας με κίτρινους στήμονες που γίνονται καφέ το φθινόπωρο φαίνονται υπέροχα σε δοχεία. Του αρέσει το δυνατό φως του ήλιου στο βορρά, αλλά δεν του αρέσει το καλοκαίρι.

32. Άνθος λιναριού

Βοτανική ονομασία: Λίνους Λεβίσιας

Ζώνη USDA: 4α-9β

κλίμα: Τα πολυετή φυτά αναπτύσσονται καλά σε δροσερά έως μέτρια θερμά κλίματα.

Πέντε μπλε λουλούδια με πέταλα είναι εγγενή στην Καλιφόρνια. Ανθίζει από Μάιο έως Σεπτέμβριο. Αυτό το φυτό είναι επίσης μια διάσημη πηγή λιναρόσπορου. που είναι μια πλούσια και ευέλικτη πηγή λιγνανών

33. Ιάπωνες

Βοτανική ονομασία: Gentiana scabra

Ζώνη USDA: 3-9

κλίμα: πολυετές ή ετήσιο αναπτύσσεται καλά σε δροσερά έως θερμά κλίματα

Αν σας αρέσουν τα «αληθινά» μπλε λουλούδια, το Gentian είναι η τέλεια επιλογή για εσάς. Αυτό το φυτό εμφανίζει βαθύ μπλε λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας με φύλλα που μοιάζουν με ψάθα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο. Είναι εξαιρετικό φυτό για καλλιέργεια σε δοχεία και κήπους.

34. Μοναχοί

Βοτανική ονομασία: ακονίτο

Ζώνη USDA: 3-7

κλίμα: Το πολυετές φυτρώνει καλά σε περιοχές με ήπια καλοκαίρια.

Αν σας αρέσουν τα μπλε λουλούδια Το φασκόμηλο είναι επίσης μια καλή επιλογή για τη συλλογή φυτών σας.Αυξάνεται 2-4 πόδια με ανοιχτό φοίνικα έως σκούρο πράσινο φύλλωμα που ολοκληρώνεται με μωβ-μπλε λουλούδια που ανθίζουν στα τέλη έως τις αρχές του καλοκαιριού.

Ρεκόρ: Όλα τα μέρη του φυτού είναι δηλητηριώδη. Επομένως, θα πρέπει να φυλάσσεται μακριά από παιδιά ή κατοικίδια. Να φοράτε πάντα γάντια όταν χειρίζεστε το φασκόμηλο.

35. Μπρούνερ

Βοτανική ονομασία: Brunera Macrophylla

Ζώνη USDA: 3-7

κλίμα: Πολυετές φυτό με ριζώματα που αναπτύσσεται καλά σε δροσερά έως θερμά κλίματα.

με γαλάζια άνθη και φύλλα σε σχήμα καρδιάς Το Prunera μπορεί να είναι ένα κομβικό σημείο στον κήπο ή την αυλή σας. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε το «Jack Frost», μια δημοφιλής ποικιλία με ασημί φύλλωμα και μπλε λουλούδια.

36. Top Factory

Βοτανική ονομασία: Ceratostigma Plufaginodes

Ζώνη USDA: 5-9

κλίμα: Ποώδες φυτό που αναπτύσσεται καλά σε θερμά κλίματα.

Μολύβδινο δέντρο, γνωστό και ως δέντρο indigo και βουβάλι Αναπτύσσεται σε μάζες σε μίσχους με μικρά μωβ έως μπλε άνθη. Τα άνθη κάνουν ωραία αντίθεση με το ασημί-γκρι φύλλωμα του φυτού!

Σχολιάστε