38 όμορφα λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες

38 όμορφα λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες

Τα χρώματα είναι τόσο ζωντανά εδώ. Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδεςΜπορείτε εύκολα να τα φυτέψετε στον κήπο σας για να τα δείτε να φτερουγίζουν!

Αν αγαπάτε τις πεταλούδες Υπάρχουν μερικά όμορφα ανθισμένα φυτά που θα τα προσκαλέσουν στον κήπο σας. Εδώ είναι μια λίστα με τέτοιες ομορφιές. Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες για να ξεκινήσετε!

Δείτε τις συμβουλές μας για να ξεκινήσετε έναν κήπο με λουλούδια στο μπαλκόνι. εδώ


Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες

Ο καλύτερος τρόπος για να προσελκύσετε πεταλούδες στον κήπο σας είναι να φυτέψετε λουλούδια σε ζεστά χρώματα όπως κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ και μοβ. Στις πεταλούδες αρέσει να τρώνε νέκταρ στον ήλιο. Φροντίστε λοιπόν να φυτέψετε τα λουλούδια σε πλήρη ηλιακή ακτινοβολία.

1. Joe Pie Weed

Shutterstock/Όλγα Μπούνγκοβα

Βοτανική ονομασία: Eupatorium μωβ

Ζώνες USDA: 3 έως 9

Αυτό το ψηλό πολυετές φυτό μεγαλώνει μεγάλα, μεσαίου μεγέθους ροζ λουλούδια που μυρίζουν σαν βανίλια. με τέτοια ομορφιά Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το φυτό προσελκύει καλά τις πεταλούδες.

2. ηλιοτρόπιο

shutterstock/MartinaUnbehauen

Βοτανική ονομασία: έτος ηλίανθου

Ζώνες USDA: 2–11

Φωτεινά μεγάλα λουλούδια με άφθονο νέκταρ προσελκύουν όλες τις πεταλούδες. Ως πλεονέκτημα, τα φύλλα του είναι μια καλή πηγή τροφής για τις κάμπιες.

κοιτάξτε τα λουλούδια σαν ηλιοτρόπια εδώ

3. Αραβοσίτου

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες2
Shutterstock/Volkova Natalia

Βοτανική ονομασία: centauria cyanus

Ζώνες USDA: 2-11

Οι πεταλούδες φαίνεται να απολαμβάνουν αυτό το φωτεινό, εύκολο λουλούδι φροντίδας. φύτεψε τους δικούς του σπόρους που σημαίνει ότι θα επανεμφανίζεται στον κήπο χρόνο με το χρόνο.

4. Μπήχαμ

Βοτανική ονομασία: Monarda

Ζώνες USDA: 3-9

Το άγριο περγαμόντο είναι επίσης δημοφιλές για να φυτευτεί ως παρτέρι με όμορφα ροζ, κόκκινα, λευκά ή μοβ άνθη. Τα αρωματικά λουλούδια και τα φύλλα προσελκύουν εύκολα τις πεταλούδες.

5. Ρώσος φιλόσοφος

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες3

Βοτανική ονομασία: Perovskiy

Ζώνες USDA: 4-9

Μεγάλα και επιδεικτικά, τα μοβ άνθη του Ρωσικού φασκόμηλου λειτουργούν σαν μαγνήτες για τις πεταλούδες. Αρκεί μόνο ένα φυτό στον κήπο.

6. Χρυσάνθεμο

Shutterstock/Tibestie

Βοτανική ονομασία: χρυσάνθεμο

Ζώνες USDA: 5-8 ή ένα χρόνο

Τα χρυσάνθεμα είναι ένα άλλο ψηλό ανθοφόρο φυτό που είναι από τα τελευταία λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες ακόμη και το φθινόπωρο. Τα φυτά έρχονται σε όμορφα χρώματα.

Μάθετε πώς να καλλιεργείτε χρυσάνθεμα. εδώ

7. Αστήρ

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες4

Βοτανική ονομασία: αστήρ

Ζώνες USDA: 3-9

Τα λουλούδια του Aster σε σχήμα αστεριού προσελκύουν πεταλούδες γύρω σας. Αν λοιπόν φυτέψετε νωρίς την εποχή Θα έχουν αρκετό χρόνο για το χειμώνα.

8. Κρότωνες

Shutterstock/έτσι

Βοτανική ονομασία: Core Opsis

Ζώνες USDA: 3-11

Τα ανθοφόρα φυτά δύο προς ένα προσελκύουν τόσο τις πεταλούδες όσο και τα πουλιά που τρώνε σπόρους. Πεταλούδες όπως γλάροι, βαμμένες κυρίες και γερανοί συχνά συρρέουν στα δέντρα για το νέκταρ τους.

9. Σύμπαν

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες5

Βοτανική ονομασία: cosmos bipinnatus

Ζώνες USDA: 7-11

Αυτή η ομορφιά μπορεί να βρεθεί σε λευκό, κόκκινο, ροζ και μοβ. Μπορεί να φτάσει τα 5-6 πόδια σε ύψος, χρησιμεύοντας ως φάρος για πεταλούδες και κολίβρια.

10. Ζίννια

Βοτανική ονομασία: ζίννια

Ζώνες USDA: 3-10

Αυτό το όμορφο ανθισμένο φυτό εγγυάται μια μακρά περίοδο μέχρι τον παγετό. Τα λουλούδια σε σχήμα μαργαρίτας ή ντάλιας οποιουδήποτε χρώματος είναι εξαιρετικά για να προσελκύουν πουλιά και πεταλούδες.

11. Μαύρη Σούζαν

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες6

Βοτανική ονομασία: Ραντμπέκια

Ζώνες USDA: 3-9

Αυτό το λουλούδι είναι επίσης δημοφιλές ως κωνοφόρα, ένα κοινό αγριολούλουδο με λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα σε αποχρώσεις του χρυσού, του μαόνι, του κίτρινου και του μπρονζέ. Θα φωτίσει τον κήπο σας ενώ προσελκύει πεταλούδες.

12. Πατήστε το κουμπί

Shutterstock/scorponic00

Βοτανική ονομασία: Cephalantus Occidentalis

Ζώνες USDA: 5-9

με επιδεικτικά και μυρωδάτα λουλούδια Αυτό κάνει τον θάμνο μαγνήτη για πολλά είδη πεταλούδων. συμπεριλαμβανομένων των σκόρων σκώρος πεταλούδα χελιδονοουράς και σκώροι

13. Catmint

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες7

Βοτανική ονομασία: Νεπέτα

Ζώνες USDA: 3-9

Αυτός ο εύκολος στη φροντίδα συγγενής μέντας παράγει λουλούδια για μια εξαιρετικά μεγάλη περίοδο. Αυτό το καθιστά μια καλή εποχιακή πηγή νέκταρ για πολλές πεταλούδες, μέλισσες και κολίβρια.

14. Προϋποθέσεις

Βοτανική ονομασία: πλατφόρμα

Ζώνες USDA: 10-11

Οι συστάδες λουλουδιών ανθίζουν όλο το καλοκαίρι. Αυτό παρέχει στους επικονιαστές μια σταθερή πηγή νέκταρ. Οι πεταλούδες προσελκύονται εύκολα από λουλούδια σε σχήμα αστεριού, κόκκινα, ροζ, λευκά ή λεβάντας.

15. Hollyhock

Βοτανική ονομασία: Αλκία

Ζώνες USDA: 3-8

Τα μεγάλα, ανοιχτόχρωμα λουλούδια προσελκύουν μια μεγάλη ποικιλία από πεταλούδες. Αυτός ο γνωστός βασικός κήπος εξοχικών σπιτιών είναι ένα φυτό υποδοχής για βαμμένες θηλυκές κάμπιες και κάμπιες σκακιέρας.

16. Λαντάνα

Βοτανική ονομασία: Λονδίνο

Ζώνες USDA: 9-11

Η λαντάνα είναι ένα από τα καλύτερα λουλούδια που προσελκύουν μια μεγάλη ποικιλία από πεταλούδες.Τα μονοχρωματικά, δίχρωμα ή πολύχρωμα χρώματα όπως πορτοκαλί, ροζ, κόκκινο, μοβ, κοραλί, κίτρινο και λευκό θα φωτίσουν κάθε χώρο στον κήπο σας με άνθη μεγάλης διάρκειας.

17. Φλοξ

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες 9
Shutterstock/Mashimara

Βοτανική ονομασία: είδος φυτού και άνθους

Ζώνες USDA: 4-8

Μεγάλες ομάδες ανθοφόρων φυτών με διαφορετικά σχήματα, χρώματα και μεγέθη λουλουδιών είναι αξιόπιστες πηγές νέκταρ. Αυτά τα μακροχρόνια ανθισμένα σμήνη λουλουδιών σε σχήμα αστεριού δεν είναι μυστικό και ενδιαφέρουν πολλές πεταλούδες.

18. Snap Dragon

Βοτανική ονομασία: Αντίρρινος μείζον

Ζώνες USDA: 7-11

Αυτή η δημοφιλής ποικιλία κήπου εξοχικών σπιτιών είναι ένας άλλος μαγνήτης για τις πεταλούδες. Τα σωληνοειδή snapdragon διατίθενται σε ποικιλία χρωμάτων.

19. Κάποιος

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες10
Shutterstock/Sun Bunny Studio

Βοτανική ονομασία: μερικοί άνθρωποι

Ζώνες USDA: 3-9

Οι συστάδες λουλουδιών είναι η πηγή νέκταρ που χρειάζονται περισσότερο πολλές πεταλούδες. Τα φυτά ανθίζουν από το καλοκαίρι έως τις αρχές του φθινοπώρου σε κίτρινο, κόκκινο, μωβ, ροζ, κοραλί, πορτοκαλί, λευκό και τα ενδιάμεσα χρώματα.

20. Πέτρινη καλλιέργεια

Shutterstock / DonnyBaket

Βοτανική ονομασία: βλάβη

Ζώνες USDA: 3-8

Είναι ένα ευέλικτο ανθοφόρο φυτό ανθεκτικό στην ξηρασία και εξαιρετική πηγή νέκταρ. Το Stonecrop με ροζ, κόκκινα, κίτρινα, λευκά, μοβ και πορτοκαλί άνθη χρησιμοποιείται συχνά ως εδαφοκάλυψη.

21. Ζιζάνιο

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες11
Shutterstock/Linda McCusic

Βοτανική ονομασία: Ασκληπιός

Ζώνες USDA: 5-9

Η πηγή τροφής για τις προνύμφες του μονάρχη είναι το φυτό γαλακτόχορτο. Ανθίζει σε μωβ, ροζ, κίτρινο, πορτοκαλί και λευκό χρώμα και προσελκύει επίσης πολλά είδη πεταλούδων όπως φριτιλάρι, ναύαρχο, χελιδονοουρά, χελιδονοουρά και πολλά άλλα.

22. Λεβάντα

Βοτανική ονομασία: πλύνε την

Ζώνες USDA: 5-9

Οι πεταλούδες λατρεύουν αυτά τα λουλούδια με πικάντικο άρωμα. που είναι και η αγαπημένη τους πηγή τροφής το καλοκαίρι Η λεβάντα είναι ένα εξαιρετικό πολυετές φυτό για τη δημιουργία άτυπων φράχτων για έναν κήπο με πεταλούδες.

23. Ράβδοι χρυσού

Shutterstock/Pregapics

Βοτανική ονομασία: Solitago

Ζώνες USDA: 3-9

Είναι ένα ζωηρό αγριολούλουδο με μεγάλα λουλούδια σε σχήμα δαμάσκηνου. Τα λευκοκίτρινα άνθη αποτελούν σημαντική πηγή νέκταρ για πολλές πεταλούδες.

24. Indigo Blue Καταρράκτης

Βοτανική ονομασία: βάπτισμα

Ζώνες USDA: 3-10

Το ψεύτικο λουλακί είναι ανθεκτικό στους περισσότερους τομείς. Και αυτός ο ντόπιος λιβάδι φιλοξενεί προνύμφες skipper με ασημί κηλίδες. πρόσωπο σκύλου ΚαλιφόρνιαΤα αγκαθωτά άνθη είναι πηγή νέκταρ πρώιμης εποχής για πολλές πεταλούδες.

25. Κώνος λουλουδιών

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες13
Shutterstock/Kalilvalo

Βοτανική ονομασία: εχινάκεια

Ζώνες USDA: 5-8

Με δίχρωμα και μονόχρωμα άνθη σε ροζ, λευκό, μοβ, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο και κόκκινο, αυτό το φυτό είναι εγγενές στα χωράφια, τα λιβάδια και τα ανοιχτά δάση της Βόρειας Αμερικής. Τα κωνοφόρα προσελκύουν μια ποικιλία πεταλούδων, συμπεριλαμβανομένων των μονάρχων.

26. Ένα φλογερό αστέρι

Shutterstock/Annaton

Βοτανική ονομασία: Leatrice

Ζώνες USDA: 3-9

Τα φωτεινά αστέρια είναι επίσης γνωστά ως gaffer, και αυτός ο ανθεκτικός ιθαγενής της Βόρειας Αμερικής φέρει αιχμηρά λουλούδια όλο το καλοκαίρι. Μια άλλη καλή πηγή νέκταρ Προσελκύει χελιδόνια, buckeyes, μονάρχες και πολλές άλλες πεταλούδες.

27. Πετούνια

Shutterstock/Molly Shannon

Βοτανική ονομασία: Πετούνια

Ζώνες USDA: 9-11

Διαθέσιμο σε κόκκινο, ανοιχτό κίτρινο, μοβ μπλε, λευκό και ροζ, αυτό το λουλούδι είναι αγαπημένο πολλών κηπουρών για τους κρεμαστούς κήπους του που προσελκύουν πεταλούδες και κολίβρια στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου.

28. Pansy

Βοτανική ονομασία: Viola x Vitrokiana

Ζώνες USDA: 7-11

Εάν ζείτε σε ψυχρό κλίμα Το Pansy είναι η τέλεια επιλογή για τον κήπο σας. Πολλές ποικιλίες έχουν εκτραφεί ειδικά για να αντέχουν τις θερμοκρασίες της άνοιξης και του φθινοπώρου που προσελκύουν μια μεγάλη ποικιλία ειδών πεταλούδων στον κήπο.

29. Flos Floss

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες15

Βοτανική ονομασία: Ageratum

Ζώνες USDA: 9-10

Ένα αρχαίο κειμήλιο με συστάδες από φουσκωτά λουλούδια που απολαμβάνουν πολλές ενήλικες πεταλούδες. Αυτό το φυτό εύκολης φροντίδας με εξαιρετικά μακριές και πολύχρωμες ανθοφορίες φυτεύεται καλύτερα σε δοχεία ή κρεβάτια.

30. Χαμομήλι

Shutterstock/Hot Wave

Βοτανική ονομασία: ετικέτες

Ζώνες USDA: 3-11

Οι εδώδιμοι κατιφέδες είναι ελκυστικοί με το δαντελωτό φύλλωμά τους και τα μικρά λουλούδια που μοιάζουν με μαργαρίτα. Έρχονται σε κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα και προσελκύουν μέλισσες και πεταλούδες στον κήπο.

31. Blue Star

Λουλούδια που προσελκύουν τις πεταλούδες16

Βοτανική ονομασία: Amsonia Hurichti

Ζώνες USDA: 3-11

Σχολιάστε