8 βότανα για να ριζωθούν από μοσχεύματα παντοπωλείου

8 βότανα για να ριζωθούν από μοσχεύματα παντοπωλείου

Μάθε πως Κόψιμο ριζών βοτάνων από βότανα που αγοράζονται στο κατάστημαΕίναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε νέα υλικά. στο σπίτι σας χωρίς επιπλέον κόστος!

Μπορείτε εύκολα φυτικές ρίζες που αγοράζετε στο κατάστημα! Βρείτε τα καλύτερα ονόματα που αγοράζετε στο παντοπωλείο ή στην αγορά αγροτών.

Δείτε τα βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε από το ράφι μπαχαρικών σας. εδώ


Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα βότανα που περισσεύουν από το παντοπωλείο;

Μπορείτε εύκολα να βρείτε φρέσκα βότανα. από περισσεύματα φρέσκων μυρωδικών από το μπακάλικο ή την αγορά του αγρότη Το κόλπο είναι να βρείτε φρέσκα βότανα με κολλημένους μίσχους και να τα μαδήσετε γρήγορα.

ό, τι θέλεις:

  • γυάλινο βάζο ή κατσαρόλα
  • Ανακατεύουμε με νερό ή κατσαρόλα.
  • φρέσκα βότανα
  • Ορμόνη ριζοβολίας (προαιρετικά)

συμβουλή:

  • Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα από το στέλεχος μήκους 3-4 ίντσες.
  • Βουτήξτε τα μοσχεύματα σε ορμόνη ριζοβολίας. Τοποθετήστε τα σε ένα γυάλινο βάζο με καθαρό νερό. και τοποθετήστε το σε ένα ηλιόλουστο περβάζι παραθύρου. Μπορείτε να απλώσετε τα μοσχεύματα σε μείγμα γλάστρας ή χώμα.
  • Η υδροπονική καλλιέργεια βοτάνων είναι δημοφιλής και εύκολη. Έχουμε ένα υπέροχο άρθρο για αυτό εδώ.

Βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε στο σούπερ μάρκετ

1. Βασίλειος

Ο βασιλικός καλλιεργείται εύκολα σε χώμα και νερό από τα υπολείμματα των καταστημάτων. Είναι διασκεδαστικό και θα έχετε φρέσκο ​​φαγητό στο σπίτι σας όλο το χρόνο!

2. Δεντρολίβανο

2 φαρμακευτικές ρίζες κομμένες από το κατάστημα

Όταν φυτεύετε μίσχους δεντρολίβανου σε χώμα ή νερό Προσέξτε να μην πνιγούν τα φύλλα. Τοποθετήστε το φυτό σε ένα παράθυρο που έχει πολύ φως.

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια δεντρολίβανου.

3. Σέλινο

Μπορείτε εύκολα να καλλιεργήσετε σέλινο που αγοράζεται στο κατάστημα. Φυτεύοντας φυτά σέλινου σε ένα μπουκάλι νερό, κόψτε τα 2-3 εκατοστά από την άκρη της ρίζας και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό. Κρατήστε το στον ήλιο για 3-4 ώρες.

Αλλάζετε το νερό κάθε λίγες μέρες και θα δείτε ρίζες σε μια ή δύο εβδομάδες. Φυτέψτε τα σε γλάστρες ανακατεμένες με χώμα γλάστρας.

4. Βασίλειος

Μοσχεύματα ρίζας βοτάνων από το κατάστημα 3

Ο βασιλικός μπορεί να φυτευτεί από μοσχεύματα 3-4 ιντσών Αφαιρέστε τα κάτω φύλλα και κόψτε τα στο μείγμα εδάφους. Απαιτεί τις ίδιες συνθήκες καλλιέργειας με το δεντρολίβανο. Έτσι μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα μαζί! μην παίρνεις πολύ χρόνο 25-35 ποσοστό των συνολικών φυτών ανά χρόνο

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια βασιλικού. εδώ

5. Μέντα

Η μέντα είναι ένα από τα καλύτερα βότανα που μπορείτε να καλλιεργήσετε με αυτόν τον τρόπο. Κόβουμε τα φύλλα μέντας 4-5 εκατοστά και τα απλώνουμε. σε χώμα ή νερό σε ένα παράθυρο που φωτίζεται από το φως του ήλιου

αυτό είναι Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια μέντας.

6. Ρίγανη

Φαρμακευτική ρίζα κομμένη από κατάστημα 4
Living Four Media

Αυτό το φαρμακευτικό φυτό μπορεί να αναπτυχθεί από μοσχεύματα και στα δύο μέσα. Τοποθετήστε τη στάμνα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο και περιμένετε να ριζώσουν τα μοσχεύματα. Μπορείτε να μετακινήσετε τα μοσχεύματα σε γλάστρες γεμάτες με υλικό φύτευσης και να τα μαζέψετε όταν τα φύλλα τους μεγαλώσουν πάνω από 5 ίντσες.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια ρίγανης. εδώ

7. κόλιανδρος

Το κόλιανδρο καλλιεργείται εύκολα από μοσχεύματα που αγοράζονται στο κατάστημα. Μπορείτε επίσης να το φυτέψετε στο έδαφος όπως φαίνεται σε αυτό το σεμινάριο. Ή τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι νερό και τοποθετήστε το φυτό σε έντονο φως. Θυμηθείτε να το αλλάζετε κάθε 3-4 ημέρες.Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε.

Δείτε το άρθρο μας για την καλλιέργεια κόλιανδρου. εδώ


8. Μπόνους – Πράσο / Κρεμμύδι

αν και όχι φυτικό Αλλά είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί. όταν αγοράζετε κρεμμύδια στο κατάστημα Φροντίστε να πάρετε φρέσκα κρεμμύδια με κεφάλια. Για να μάθετε πώς να φυτεύετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Έχουμε μερικά υπέροχα άρθρα σχετικά με:

Στο παντοπωλείο μπορείτε να ψιλοκόψετε διάφορα βότανα όπως βασιλικό, δεντρολίβανο, σέλινο, θυμάρι, μέντα, ρίγανη, κόλιαντρο και φρέσκα κρεμμυδάκια. Είτε επιλέξετε να τα καλλιεργήσετε στο νερό είτε στο έδαφος. Βεβαιωθείτε ότι έχουν αρκετό φως. και αν φυτευτεί σε νερό Διατηρήστε το φρέσκο ​​αλλάζοντας το τακτικά.

Σχολιάστε