Alocasia Corazon Care and Growing Guide

Alocasia Corazon Care and Growing Guide

Φέρτε την ομορφιά των τροπικών περιοχών στο σπίτι σας. αλοκασία καρδιάΟ ειδικός οδηγός μας καλύπτει όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια τους!

Pink_Andorencheski

αλοκασία καρδιά Ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου γνωστό για τα όμορφα φύλλα του σε σχήμα καρδιάς και τα φωτεινά του χρώματα. Αυτό το τροπικό φυτό είναι εγγενές στη Νοτιοανατολική Ασία και ανήκει στην οικογένεια των Araceae.Σε αυτό το άρθρο θα εξερευνήσουμε τις πτυχές του. της φύτευσης και της φροντίδας αυτού του όμορφου φυτού

Δείτε τις καλύτερες ποικιλίες Alocasia. εδώ


Πληροφορίες Alocasia Corazon

αλοκασία καρδιά Είναι υβριδικό φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Araceae.Είναι διασταύρωση Alocasia santeriana και Alocasia reginula.Το φυτό έχει αειθαλή φύλλα σε σχήμα καρδιάς με ασημί φλέβες.

αλοκασία καρδιά Μπορεί να απλωθεί σε ύψος 3-4 πόδια και πλάτος 2 πόδια, αυτό το φυτό θεωρείται εύκολο στη φροντίδα και μια καλή επιλογή για όσους μόλις ξεκινούν το μονοπάτι ανάπτυξης.

Μάθετε για την καλλιέργεια αλοκασίας στο νερό εδώ.


Πολλαπλασιάζοντας την Alocasia Corazon

Ο πολλαπλασιασμός της Alocasia corazón είναι μια αρκετά απλή διαδικασία. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μέθοδος διάδοσης είναι η διαίρεση. που περιλαμβάνει τη διαίρεση του φυτού σε μικρότερα μέρη και φυτεύονται σε ξεχωριστές γλάστρες

  • Επιλέξτε ένα φυτό Alocasia corazón που είναι ζωηρό και αρκετά ώριμο για να χωριστεί.
  • Βγάζουμε το φυτό από τη γλάστρα και σιγά σιγά αποτινάξτε την υπερβολική βρωμιά
  • Διαχωρίστε προσεκτικά το φυτό σε τμήματα χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι. Βεβαιωθείτε ότι κάθε τμήμα έχει τουλάχιστον μια ισχυρή ρίζα και μερικά φύλλα.
  • Φυτέψτε κάθε τμήμα στη δική του γλάστρα γεμάτη με καλά στραγγιζόμενο χώμα.
  • Ποτίστε καλά τα μέρη και τοποθετήστε τα σε ένα ζεστό, φωτεινό μέρος.

Μάθετε για το Alocasia Stingray Care Indoors εδώ.


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια Alocasia Corazon

Heimminlat92

λιακάδα

αλοκασία καρδιά Χρειάζεται έντονο έμμεσο φως για να ευδοκιμήσει. έκθεση στο ηλιακό φως το πρωί για 2-3 ώρες θα δώσει στα φύλλα καλύτερο χρώμα και λάμψη.

Το άμεσο ηλιακό φως μπορεί να κάψει τα φύλλα, επομένως είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το φυτό κοντά σε ένα παράθυρο που δέχεται έντονο αλλά φιλτραρισμένο φως.

γη

αλοκασία καρδιά Προτιμά εδάφη με καλή αποστράγγιση πλούσια σε οργανική ουσία. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα εδάφους DIY αναμειγνύοντας ίσα μέρη τύρφης, περλίτη και κομπόστ.

Μάθετε πώς να ελέγχετε το pH του εδάφους στο σπίτι. εδώ

άρδευση

Το φυτό χρειάζεται συνεχή υγρασία. Αλλά δεν του αρέσει να κάθεται σε ακίνητο νερό. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος έχει καλή αποστράγγιση.

νερό αλοκασία καρδιά όταν η κορυφή του εδάφους αισθάνεται στεγνή στην αφή Ποτίστε βαθιά μέχρι να τρέξει το νερό από τις τρύπες αποστράγγισης και αφήστε το έδαφος να στραγγίσει εντελώς.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

θερμοκρασία και υγρασία

Το βέλτιστο εύρος θερμοκρασίας για αυτό το φυτό είναι μεταξύ 60-85°F (15-29°C) και μπορεί να ανεχθεί θερμοκρασίες έως και 55°F (13°C).

Το φυτό προτιμά υψηλή υγρασία μεταξύ 60-80% για να διατηρήσει την απαιτούμενη υγρασία. Χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα ή τοποθετήστε ένα δίσκο με βότσαλα και νερό κάτω από ένα φυτό σε γλάστρα. Ψεκάστε το φύλλωμα τακτικά, ειδικά κατά τους ξηρούς χειμερινούς μήνες.

Εδώ είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου.


Φροντίδα για την Alocasia Corazon

Naya Love Green

ιδέα

πότε αλοκασία καρδιά Επωφεληθείτε από τη σωστή λίπανση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Η υπερβολική λίπανση μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στις ρίζες. Προσθέστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα, όπως το 10-10-10, κάθε 4-6 εβδομάδες κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, αραιώνοντας στο 1/2 της δύναμης.

Αποφύγετε τη διατροφή των φυτών το χειμώνα.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

παράσιτα και ασθένειες

έντομο: Τα λέπια έντομα, οι θρίπες, οι αλευρώδεις, οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια είναι κοινά παράσιτα της Alocasia corazón.

ασθένεια: Το Alocasia corazón επηρεάζεται από τη σήψη των ριζών και του στελέχους που προκαλείται από τον μύκητα Phytophthora nicotianae και είναι επίσης ευαίσθητο σε βακτηριακή και μυκητιακή κηλίδα στα φύλλα.

Χρησιμοποιήστε λάδι neem σε εντομοκτόνο σαπούνι για να απωθήσετε τα έντομα. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα και εξασφαλίστε επαρκή κυκλοφορία αέρα και φως για την πρόληψη των περισσότερων ασθενειών.

κάντε κλικ στο εδώ Για να μάθετε τις θαυματουργές συνταγές φυσικών εντομοκτόνων που μπορούν να σκοτώσουν τα ζωύφια.


Τοξικότητα Alocasia corazon

Alocasia Heart 2
μικρόν

ο αλοκασία καρδιά θεωρείται ελαφρώς τοξικό Εάν καταποθεί, μπορεί να ερεθίσει το στόμα, το λαιμό και το στομάχι. που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος

Εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά συμπτώματα όπως ναυτία, έμετο και διάρροια. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα κατοικίδια και τα μικρά παιδιά. Εάν υποψιάζεστε ότι το κατοικίδιο ή το παιδί σας έχει καταπιεί οποιοδήποτε μέρος αυτού του φυτού Επισκεφθείτε αμέσως έναν γιατρό.

Μάθετε για τα συμπτώματα της δηλητηρίασης από άζωτο στα φυτά εδώ.

Σχολιάστε