Echeveria prolifica Συμβουλές φροντίδας και ανάπτυξης

Echeveria prolifica Συμβουλές φροντίδας και ανάπτυξης

Η Echeveria είναι πλούσια Ένα από τα πιο όμορφα παχύφυτα που μπορείτε να καλλιεργήσετε. Μπορεί επίσης να είναι ένα υπέροχο επιτραπέζιο φυτό!

Η Echeveria είναι πλούσια Ένα δημοφιλές παχύφυτο που επαινείται για την καλή του εμφάνιση και την ευκολία φροντίδας του. Τα φύλλα που μοιάζουν με ροζέτα μεγαλώνουν σε συστάδες και δημιουργούν άφθονες μετατοπίσεις. Κάντε το να ξεχωρίσει σαν πρωταθλητής! Ας δούμε πώς να φυτέψουμε

Ζώνες USDA: 8-11

φυλή: Crassulaceae

Συνηθισμένο όνομα: Mexican Echeveria Hens and Chicks Prolific Chickens and Chicks

εδώ Οι καλύτερες Echeverias που μπορείτε να μεγαλώσετε


Ευημερώδες προφίλ φυτού Echeveria

Η Echeveria είναι πλούσια Είναι ένα μικρό, συμπαγές φυτό που έχει συνήθως ύψος 4-6 ίντσες και πλάτος 6-8 ίντσες.Παράγει μια σφιχτή ομάδα φύλλων σε σχήμα ροζέτας με διάμετρο περίπου 1-2 ίντσες.

Τα φύλλα είναι σαρκώδη και παχιά και ροζ ή μοβ με γαλαζοπράσινη απόχρωση στις άκρες. Η ελαφρώς οδοντωτή άκρη του φύλλου του δίνει μια αφράτη εμφάνιση.

Η Echeveria είναι πλούσια Δημιουργήστε μετατοπίσεις ή μικρά φυτά στη βάση του μητρικού φυτού που μπορούν εύκολα να μαδηθούν και να μεταφυτευθούν για την παραγωγή νέων φυτών. Αυτό το φυτό παράγει μικρά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας που ανθίζουν σε ψηλούς μίσχους το καλοκαίρι.

Δείτε τις ποικιλίες Echeveria που γίνονται μεγάλες και υγιείς.


Πολλαπλασιασμός της γόνιμης εχεβέριας

Πληθωρική Εχεβέρια 2
κουτί παχύφυτου

διάδοση Η Echeveria είναι πλούσια Πολύ εύκολο με κούρεμα και όφσετ φύλλων.

Κόβοντας φύλλα:
  • επιλέξτε για υγεία Η Echeveria είναι πλούσια και αφαιρέστε καθαρά από το κοτσάνι χρησιμοποιώντας καθαρό ψαλίδι.
  • Κρατήστε τα φύλλα στεγνά για μερικές ημέρες για να αποτρέψετε τη σήψη των φύλλων.
  • Τοποθετήστε τα φύλλα σε καλά στραγγισμένο έδαφος και ποτίστε με φειδώ.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες Τα φύλλα θα αρχίσουν να αναπτύσσουν μικρές ρίζες. και ένα νέο φυτό αναδύεται από τη βάση του φύλλου
  • Όταν το νέο δέντρο έχει μεγαλώσει στο σωστό μέγεθος Μπορεί να καλλιεργηθεί στη δική του γλάστρα ή να προστεθεί σε κήπο ή δοχείο και να διατηρηθεί σαν ένα πλήρως αναπτυγμένο φυτό.

Μάθετε πώς να φυτεύετε και να φροντίζετε το Echeveria elegans. εδώ

με αντιστάθμιση:
  • Αφαιρέστε προσεκτικά το offset από τη βάση του μητρικού φυτού.
  • Αφήστε το offset για μερικές ημέρες για να αποφύγετε τη σήψη.
  • Φυτέψτε ξανά σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ποτίστε με φειδώ.
  • Μετά από μερικές εβδομάδες Οι μετατοπίσεις αναπτύσσουν ρίζες και αναπτύσσονται σε νέα φυτά.
  • Ξαναφυτέψτε αυτό το φυτό σε γλάστρες ή στο έδαφος και διατηρήστε το ως ώριμο φυτό.

Δείτε τα καλύτερα ανθισμένα παχύφυτα. εδώ


Απαιτήσεις για την καλλιέργεια Echeveria Prolifica

φως

Η Echeveria είναι πλούσια Χρειάζεται τουλάχιστον 5-6 ώρες άμεσο ηλιακό φως την ημέρα για να ευδοκιμήσει. Αυτό το φυτό ανέχεται επίσης τη μερική σκιά, ειδικά κατά το πιο ζεστό μέρος της ημέρας.

για εσωτερικό χώρο Επιλέξτε ένα παράθυρο με ανατολικό προσανατολισμό για να τραβήξετε τον πρωινό ήλιο και να προστατεύσετε από την καυτή απογευματινή ζέστη όλη την ημέρα.

γη

Προτιμά αμμώδες αργιλώδες έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Ένα μείγμα εδάφους με ίσα μέρη χώμα γλάστρας, άμμος και περλίτης λειτουργεί καλά. Η Echeveria είναι πλούσια.

Είναι σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση βαριών ή αργιλωδών εδαφών, καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε υπερχείλιση και σήψη των ριζών.

Μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε τη σήψη των ριζών σε φυτά εσωτερικού χώρου σαν επαγγελματίας εδώ.

νερό

Η Echeveria είναι πλούσια Μισώ το υπερβολικό πότισμα καθώς μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Είναι καλύτερο να ποτίζετε τα φυτά μόνο όταν έχει φύγει το φυτικό έδαφος. εντελώς στεγνό.

Μην ποτίζετε το φυτό κάθε μέρα και αποφύγετε να πιτσιλίζετε νερό στα φύλλα.

εδώ Ο καλύτερος τρόπος για να ποτίζετε τα φυτά

θερμοκρασία και υγρασία

Αυτό το παχύφυτο αναπτύσσεται σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 18-35°C (65-95°F). Η Echeveria είναι πλούσια Αντέχει σε ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του χειμώνα Αλλά πρέπει να προστατεύεται από τον παγετό και τον παγετό.

Οι ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας μπορούν να καταπονήσουν τα φυτά. Επομένως, είναι σημαντικό να αποφύγετε την τοποθέτησή του κοντά σε παράθυρα ή πόρτες που έχουν ρεύμα.

Η υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μυκητιασικές ασθένειες και σήψη. Επομένως, είναι σημαντικό να παρέχεται καλή κυκλοφορία αέρα γύρω από το φυτό.

Εδώ είναι μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου.


Echeveria άφθονη φροντίδα

Echeveria prolific 8
σύντροφος

λίπασμα

Η Echeveria είναι πλούσια Δεν χρειάζεται να κάνετε συχνά λίπανση. αλλά μπορεί να ωφεληθεί από την περιστασιακή σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Προσθέστε ένα ισορροπημένο υγρό λίπασμα κάθε 5-7 εβδομάδες μετά την αραίωση στο 1/2 της δύναμης.

κάνω αριθμός επιτυχημένοςΜέγεθος πότε ο χειμώνας μήνας πότε ο φυτό έχω αδρανής.

Θέλετε να φτιάξετε οργανικό λίπασμα από απορρίμματα κουζίνας; κάντε κλικ στο εδώ

παράσιτα και ασθένειες

Είναι ένα φυτό αρκετά ανθεκτικό στα έντομα, αλλά Η Echeveria είναι πλούσια Μερικές φορές επηρεάζεται από αλευρόφυτα, ακάρεα αράχνης και έντομα λέπια Σκουπίστε τα φύλλα με μια μπατονέτα χρησιμοποιώντας οινόπνευμα ή εντομοκτόνο σαπούνι.

Η Echeveria είναι πλούσια Ευπαθές σε μυκητιασικές ασθένειες όπως σήψη ριζών και κηλίδα στα φύλλα. για την προστασία των φυτών από αυτά τα προβλήματα Αποφύγετε την υψηλή υγρασία και την υψηλή υγρασία. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μυκητοκτόνο ως προληπτικό μέτρο.

Εδώ είναι μερικά κοινά είδη παρασίτων στον κήπο σας. και πώς να απαλλαγείτε από αυτά

Σχολιάστε